Чоловіки б’юті-блогери. Тренд чи збочення

Сучасна індустрія краси усіляко заохочує дивакуватість. Те, що донедавна сприймалося масами як кітч, нині позиціонується як тренд і користується неабияким попитом. Один з таких трендів – б‘юті-блогери чоловічої статі.

Ще кілька років тому вони були поодиноким явищем, а сьогодні з ними співпрацюють відомі косметичні бренди, їхні канали і акаунти збирають мільйонні аудиторії, ними одночасно захоплюються і критикують.

Хто вони, митці або збоченці, і у чому секрет їхньої фантастичної популярності?

Менні Муа

@mannymua733

Менні Муа – зірка першої величини у YouTube і обличчя Maybelline

Зірка першої величини у YouTube і обличчя Maybelline для реклами туші The Colossal Big Shot. Його туторіали – справжня знахідка для жінок будь-якою вікової категорії. Бездоганний контуринг, мейк-ап очей, архітектура брів і макіяж на будь-який смак – все це ви знайдете на каналі Менні.

Патрік Стар

@patrickstarrr

Кумедний і харизматичний візажист Патрік Стар

Кумедний і харизматичний візажист демонструє справжні дива, перетворюючись з жартівливого товстуна на принадну діву. Патрік має проблемну шкіру, тож надає перевагу багатошаровому мейк-апу, який більше нагадує театральний грим і підходить хіба що для селфі. Проте його емоційні відео чудово піднімають настрій.

Бретман Рок

@bretmanrock

За яскравим і експресивним Бретманом Роком спостерігає більше 9 млн. підписників

Яскравий і експресивний б‘юті-блогер, за життям і творчістю якого спостерігає більше 9 млн. підписників. Шанувальники люблять Бретмана не лише за бездоганне володіння скульптурною технікою макіяжу, а й за його почуття гумору і уміння посміятися над собою.

Джеймс Чарльз

@jamescharles

Джеймс Чарльз амбасадором молодіжної марки CoverGirl

Незважаючи на свій юний вік, цей хлопчина з пухкими губами і виразними бровами вже встиг стати амбасадором молодіжної марки CoverGirl і зібрати більше 3 млн. фоловерів в Instagram. Джеймс навчить вас стробінгу, поділиться ідеями гламурного мейк-апу і розповість, як зробити виразний та яскравий макіяж очей.

Веслі Картер

@wesleybenjamincarter

Веслі Картер знімає детальні і практичні туторіали

Веслі знімає детальні і практичні туторіали, зокрема по натуральному повсякденному макіяжу, на відміну від більшості б’юті-блогерів, які роблять ставку на інстаграмні образи. Візажист дає конкретні поради, які варто взяти на озброєння.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Томас Халберт

@thomashalbert

У Томаса Халберта можна підгледіти цікаві варіанти для святкового або клубного макіяжу

Томас полюбляє дівчачий мейк-ап – багато рожевого, шимер, глітер і блискітки. В цього юного блогера можна підгледіти цікаві варіанти для святкового або клубного макіяжу. Його фішка – яскраві і нетипові кольорові поєднання і помада незвичних відтінків.

Сергій Остриков @ostrikovs робить професійні та ґрунтовні огляди косметики

На російськомовному YouTube також є свої герої спонжів і пензлів. Найбільшою популярністю користуються канали Сергія Острикова @ostrikovs і Марка Кауфмана @kaufmanmk. Обидва блогери знімають огляди декоративної і доглядової косметики, щоправда Остриков робить це більш професійно і ґрунтовно, натомість Кауфман воліє висловлювати власну думки і охоче ділиться власним досвідом використання тих чи інших косметичних засобів.

На п’яти своїм західним однодумцям наступають креативний москвич Геворг @gev_mua, перспективний молодий візажист з Казахстану Аділь Хейнс @adilhaynes та його менш відомий земляк Алі Батов @alibatov.

Креативний москвич Геворг @gev_mua

Що ж відрізняє цих хлопців і чоловіків від їхніх колег жіночої статі?

Епатаж

Одночасна присутність на одному й тому самому обличчі глітерних тіней і щетини у більшості викликає когнітивний диссонанс. Однак в епоху мінливих цінностей, коли соціокультурні норми буквально перевертаються з ніг на голову, саме диссонансність стає одним з найефективніших засобів привернення уваги. Це сміливо, це ексклюзивно, це ламає стандарти і саме тому це працює. Тож ми можемо по різному ставитися до чоловічого б’юті-блогерства, але точно не з байдужістю.

Марк Кауфман охоче ділиться власним досвідом використання тих чи інших косметичних засобів

Творчий підхід

Якщо для жінок мейк-ап – це щоденна рутина, то для чоловіків це справжнє мистецтво. Жінки здебільшого мають стале уявлення про власний ідеальний образ, що фактично робить їх заручницями цієї ідеальності. Тому, на жаль, більшість жіночих блогів про красу виглядають доволі одноманітно. Чоловіки ж не просто працюють з тим, що їм дала природа, вони експериментують, кардинально змінюючи власну зовнішність, і це перетворюється на повноцінний творчий процес. Саме ця магія перевтілення чоловіка у жінку за допомогою однієї лише декоративної косметики змушує нас спостерігати за б‘юті-блогерами сильної статі.

молодий візажист з Казахстану Аділь Хейнс

Ефектна подача

Гумор, яскрава індивідуальність, нестандартні рішення – це те, чого іноді так не вистачає жіночим блогам про красу. І саме цим нас чіпляють чоловіки б‘юті-блогери. Їхні акаунти в Instagram надихають неординарними образами, а відео-уроки з мейк-апу на YouTube здатні не тільки навчити, а й розважити.

Алі Батов @alibatov візажист із Казахстану

Отже, чи бути чоловічому б’юті-блогерству?

В решті решт ми змирилися з присутністю, а згодом і з першістю чоловіків у таких споконвічно жіночих сферах, як акушерство і кулінарія, тож чому б ні!..

2 Лютого / 2018 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA