Час експериментувати — різнокольорові тоніки та спреї для вашого волосся

Кольорове волосся знову в моді. Яскраві пасма чи оригінальне фарбування створюють ефектний повсякденний образ, що приковує погляди оточення. Але як наважитись на такий експеримент? Допоможуть тоніки та спреї для тимчасового фарбування, які не травмують волосся, а в разі потреби швидко і легко змиваються.

Тренд на кольорове волосся 2020

Рожевий, синій, червоний, фіолетовий, зелений і взагалі будь-які відтінки — дівчата впевнено експериментують із зачісками та кольором. Можна повністю змінити колір волосся, зробити яскраві пасма або омбре незвичайного відтінку.

Досить сміливе рішення — спліт-фарбування. Воно дозволяє об’єднати відразу два контрастних відтінки або залишити натуральний колір на половині волосся.

До речі, знаменитості теж експериментують з кольоровим фарбуванням. Так, яскрава зачіска була в Дуа Ліпи. Вона вибрала модний варіант з кольоровим тонуванням передніх пасом.

Читайте також: «Топ лайфхаків догляду за волоссям»

Часто експериментує з волоссям і Біллі Айліш. То пофарбується в яскраво-блакитний чи зелений, то зробить фарбування омбре, взявши за основу кислотно-зелений колір.

Правила фарбування волосся тоніком і спреєм

Більшість засобів наносять на трохи вологе волосся і рівномірно розподіляють за довжиною, використовуючи гребінець. Спрей розпилюють із відстані, зазначеної виробником, а тонік наносять за допомогою пензлика або руками, обов’язково надівши рукавички. Важливо дотримуватися інструкції: якщо нанести засіб неправильно, пігмент не проявиться.

Тонік залишають на волоссі, як правило, на 10-40 хвилин. Потім його потрібно змити теплою водою без шампуню, намагаючись не сильно терти пасма, і дати волоссю висохнути без фену. Тонік утворює навколо волосся кольорову плівку, яка і надає йому необхідний відтінок. Ефект триває від 10 до 60 днів.

Читайте також: «Обираємо відтінок волосся, який зробить вас молодшою»

Спрей працює трохи по-іншому. Він не огортає волосся, а лягає як напилювання. Наприклад, дуже популярні продукти для зафарбовування відрослих коренів та сивини. Кольорові спреї можна використовувати для створення яскравого образу на прогулянку. Засіб змивається шампунем, тож це чудовий варіант на кожен день.

Серед плюсів фарбування тоніком і спреєм:

  • велика палітра відтінків;
  • безпека — у складі немає шкідливих речовин, але містяться корисні олії та вітаміни;
  • просте використання;
  • сумісність із сухим і пошкодженим волоссям;
  • ціна нижче, ніж у перманентної фарби.

Таке фарбування стало досить популярним як серед підлітків, так і серед дорослих жінок. Це прекрасна можливість поекспериментувати з кольором, не турбуючись про здоров’я волосся.

ТОП найкращих засобів для створення кольорових пасом

Тонувальний спрей Syoss Root Retoucher каштанового відтінку — справжній рятівник відрослих коренів. Він чудово зафарбовує проблемні ділянки, дозволяючи приховати сивину. Фарба висихає всього за кілька хвилин, тому підходить для щоденного застосування. Спрей також можна використовувати для виходу з фарбованого кольору в натуральний.

Виблискувати яскраво-рожевими пасмами на вечірці, а на роботу прийти як і не було нічого допоможе тонувальний спрей Colorista від L’Oreal Paris. Засіб легко наноситься, швидко висихає і змивається з першого разу. У наявності також яскраво-блакитний і відтінок рожевого золота.

Ще один спрей для тимчасового фарбування — L’Oreal Magic Retouch із відтінком червоного дерева. Він не тільки зафарбує відрослі корені, але й надасть пасмам цікавого кольору. Пігмент добре змішується з рідним відтінком і тримається до першого миття голови.

Тонувальний шампунь got2b від Schwarzkopf допоможе підтримувати пастельний відтінок між фарбуваннями. Представлений у трьох тонах: сріблястий металік, бірюза і насичений рожевий. Продукт краще використовувати для тонування світлого волосся.

І очолює ТОП засобів відтінковий спрей Schwarzkopf BlondMe Instant Blush Spray Ice. Він подарує вам холодний відтінок блонду. Хоч це і спрей, колір залишається навіть після кількох процедур миття голови.

Недоліки кольорових тоніків для волосся

Хоч таке фарбування просте і бюджетне, воно не позбавлене недоліків. Яскравий колір добре береться тільки на світле волосся. А от темний або русявий (особливо натуральний) тон може спотворити пігмент. Він або не проявиться взагалі, або створить несподіваний брудний відтінок. Тому власницям темного волосся не підходять світлі відтінки тоніка.

Читайте також: «Як обрати кондиціонер і бальзам для волосся»

Пам’ятайте, що спрей або тонік — це варіант тимчасового фарбування, тому від нього не варто очікувати багато. Будьте готові до недоліків продукту:

  • слабкий пігмент, який працює не на всіх типах волосся;
  • короткострокове фарбування — для інтенсивності та стійкості його доведеться постійно оновлювати;
  • не всі засоби зафарбовують сивину;
  • не можна кардинально змінити колір.

Як змінити тон волосся в домашніх умовах

Техніка тонування проста: щоб досягти  бажаного ефекту, потрібно робити все за інструкцією до конкретного засобу. Якщо хочете отримати насичений колір, рекомендуємо зробити освітлення в домашніх умовах. Візьміть легкий окислювач і попрацюйте з пасмами або конкретною ділянкою волосся. На освітлених пасмах тонувальний засіб створить максимально наближений до обіцяного колір.

Кольорове волосся — безсумнівний тренд цього року. Але якщо ви не готові надовго перефарбуватися в яскравий відтінок, краще вибрати тонік чи спрей, який створює тимчасовий ефект і не шкодить волоссю. Не бійтеся експериментувати та бути яскравою!

Відтіночний спрей для волосся Schwarzkopf Professional BlondMe Instant Blush Spray Ice

261.00
Купити

Тонуючий спрей L’Oreal Magic Retouch тон 7 Червоне дерево

136.00
Купити

Тонуючий спрей для волосся COLORISTA

180.00
Купити

Тонувальний шампунь для волосся got2b Color Shampoo

154.00
Купити

Тонувальний спрей Syoss Professional Performance Root Retoucher

123.00
Купити
11 Вересня / 2020 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *