10 дивних речей, які ти робиш через овуляцію

Не секрет, що гормони відчутно впливають на жіночий настрій та поведінку. Залежно від фази менструального циклу ми можемо кататися на гойдалці від концентрованої агресії до невтримної милоти. І час від часу дивувати як себе, так і оточення неочікуваними вчинками. Сьогодні пропоную обговорити дивні речі, які ти можеш робити через овуляцію. Зібрала невеликий ТОП,  а ти доповнюй його у коментарях!

Стаєш дуже велелюбною

Велелюбна жінка

Якщо в інші періоди ти б цього чоловіка і не помітила, то в овуляцію він прям мрія й сексі красень, з яким треба неодмінно продовжити рід. Ну або хоча б цілуватися, обійматися та опинитися в ліжку. “Хочу – не можу” нашіптує тобі естрадіол, рівень якого зростає в період овуляції та за кілька днів до неї.

Цей гормон часто називають жіночим. Він відповідає за репродуктивну систему, менструальний цикл, статевий потяг, стан шкіри та навіть психологічну здатність впоратись зі стресом.

Цікаве спостереження зробила у своїй роботі Ненсі Берлі, яка вивчала соціобіологію.  Вона сформулювала поняття “еволюція прихованої овуляції”. Воно описує, чому в людей, на відміну від багатьох тварин, готовність до зачаття прихована навіть від самої жінки. Якщо коротко виділити основну суть, то природа зробила ознаки овуляції візуально неочевидними, щоб завадити можливості усвідомлено уникати вагітності.

Інтимні товари

Бачиш еротично-сексуальні сни

Твої гормони так і підштовхують тебе оцінити старання організму під час фолікулярної фази менструального циклу та не дати пропасти яйцеклітині. Тож, аби підігріти статевий потяг та розбудити фантазію, тобі починають снитися досить спокусливі, часом навіть відверто еротичні сни.

Цікаво на тему: Чи можна завагітніти під час місячних

Відчуваєш себе привабливішою

Приваблива жінка

Взагалі, відчувати себе привабливою, особливо за власними стандартами, а не суспільною думкою, дуже круто. Особливість такого світосприйняття в овуляторну фазу менструального циклу в тому, що ти сама собі здаєшся особливо гарною та спокусливою жінкою. Як героїня фільму “Красуня на всю голову” (“I Feel Pretty”), ти беззаперечно впевнена у собі та своїх чарах.

З одного боку, помічаєш, що з’явився рум’янець та збільшились груди. З іншого засмучуєшся, що здувся живіт. Це все витівки естрогену, через який в організмі затримується рідина.

Цікаво на тему: Як побороти страх перед відвідуванням гінеколога?

Сміливо пробуєш нове

В овуляторну фазу менструального циклу ти більше схильна пробувати нове. Вмикається режим “Чому б ні?” Тобі все цікаво, а страх помилки відходить на другий план. Спробувати новенький бренд косметики? Дайте два! Придбати одяг у не властивому тобі стилі? Звичайно, треба міряти! Раптом сподобається.

Вибираєш більш відвертий та спокусливий одяг

Жінка одягає спокусливі речі

До речі, про одяг. Оновлення гардероба краще відкласти на іншу фазу менструального циклу. Бо в період овуляції гормони підштовхують жінку до більшої відвертості та спокусливості, увагу привертають відверті силуети та яскраві кольори. Можеш і не помітити, як у твоїй досить нюдовій капсулі опиняться червоний, рожевий чи навіть леопардовий. Тому в цей період краще не ходи по магазинах, щоб потім не знімати відоси “Що робити з одягом, який купила в овуляцію”.

Цікаво на тему: Асиметрія грудей: як скоригувати її за допомогою білизни

Робиш більш яскравий макіяж

Жінка робить яскравий макіяж

Палетка з яскравими тінями, насичені смокі, стрілки  “видно з космосу” та “вбиваю поглядом” — в овуляцію ти на максимумі. Значно активніше використовуєш косметику.  Тож як і з одягом, не поспішай робити замовлення на eva.ua саме в цю фазу циклу. Краще додай товари в “Сподобались” та, коли відпустять гормони, перевір, чи точно саме ці палетки стануть улюбленцями твоєї косметички.

Цікаво на тему: Як вибрати палетку тіней за знаком Зодіаку

Змінюєш тембр

Голос — ще один розповсюджений у природі спосіб привернути увагу. Тож в період овуляції ти можеш трохи інакше говорити, більш повільно та спокусливо. Твій тембр навіть може стати вищим. Вважається, що це асоціюється з молодістю, а значить більшою привабливістю для розмноження.

Шукай EVA Blog в Instagram

Нюхом чуєш чоловіків

Жінка фліртує з чоловіком

Те, що природній запах тіла дуже впливає на вибір партнера, для тебе навряд секрет.  Жінки таким чином інтуїтивно вибирають чоловіків з найбільш відмінною ДНК. Так еволюційно закладено, щоб покращити генне різноманіття та підвищити шанси мати сильних нащадків. Тож не дивно, що в період овуляції в жінок змінюються нюхові відчуття. Вони більш чутливо сприймають запахи, в тому числі сильніше приваблюють мускусні.

Цікаво на тему: 8 причин затримки місячних крім вагітності

Стаєш трохи ЗСЖ

Дівчина займається спортом

В період овуляції легше впроваджувати корисні звички. Тобі може захотітися активніше тренуватися, бо впевнена у своїй неперевершеності та успішності починань.

Також значно легше зменшиш частоту чи взагалі кинеш курити. Адже коли естроген та прогестерон низькі, ламатиме відчутно. А от при високому рівні гормонів в овуляторну фазу менструального циклу відмова від цієї шкідливої звички вимагатиме менше зусиль.

Цікаво на тему: Чітміл при схудненні: як працює, у чому його сенс

Бачиш в інших жінках суперниць

Впевнена у собі жінка

І знову вмикаються біологічні процеси, властиві природі. З одного боку, хочеться показати, хто тут головна самочка, з іншого, легше впоратись з сумнівами та стресом. Це додає впевненості у собі. Хочеться отримувати підтвердження власної неперевершеності.

Як бачиш, під час овуляції гормони всіма силами підштовхують тебе привертати увагу та шукати найкращого для тебе партнера. В цей період менструального циклу краще не поспішати з глобальним шоппінгом та не давати значних обіцянок чоловікам. Але й надто стримувати себе не варто. Адже всі прояви твого “Я” мають право на існування. Поділись у коментарях, які незвичні вчинки саме ти робила під час овуляції?

Читайте також:

29 Березня / 2024 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA