Чи можна завагітніти під час місячних

Яка ймовірність завагітніти під час менструації? Це досить поширене запитання, яким переймається багато дівчат. І не потрібно дивуватися, адже секс під час критичних днів — нерідке явище. Однак не варто забувати, що шанси завагітніти в цей період хоч і досить низькі, але вони все ж є. Поговоримо про це трохи детальніше?

Що потрібно знати про настання вагітності під час менструації

1-Що-потрібно-знати-про-настання-вагітності-під-час-менструації-(1)

Вважається, що під час критичних днів жінка ніяк не може завагітніти. Матка позбувається зовнішнього шару ендометрія і ви можете займатися коханням скільки забажаєте, адже нова яйцеклітина ще не дозріла, щоб зустріти “гостей”. Але насправді все інакше. Організм ні на хвилину не припиняє працювати над можливістю жінки зачати дитину. Тому навіть під час критичних днів ризик завагітніти зберігається.

З цікавого: Під час одного дослідження було виявлено, що ймовірність зачаття дитини на 4-й день менструального циклу становить 2%, на 12-й день — 58% і на 21-й день — 5%.

Звичайно ж, на успішне запліднення яйцеклітини під час вагінальних кровотеч може впливати безліч чинників, які обов’язково варто брати до уваги. Особливо це стосується жінок з коротким або нерегулярним менструальним циклом, оскільки овуляція в них настає значно раніше.

2-Що-потрібно-знати-про-настання-вагітності-під-час-менструації

Наприклад, зайнявшись сексом в останні дні місячних, шанси завагітніти зростають. І ось чому:

  1. Рання овуляція (ви можете її навіть не очікувати, але вона вже починається).
  2. Сперматозоїди зберігають свою активність від трьох до п’яти днів і цього часу їм цілком вистачить, щоб досягти своєї мети.

Цікаво на тему: Тривалість життя сперматозоїдів у статевих шляхах

А якщо цикл стабільний і не короткий? Можна зачати дитину під час менструації?

Шукай EVA Blog в Instagram

Шанси дуже низькі (на відміну від жінок з коротким і нерегулярним циклом), але знову ж таки, не варто недооцінювати організм. Одне з його головних завдань — відтворити сприятливі умови для зачаття в будь-який період вашого життя.

*В середньому менструальний цикл становить 28 днів, але також може варіюватися від 24 до 38 днів і це вважається нормою.

Чи є ймовірність завагітніти в перший день місячних?

3-Чи-є-ймовірність-завагітніти-в-перший-день-місячних

Ризик настання вагітності є тільки в тому разі, якщо вагінальні кровотечі самі по собі не є менструацією. Так, таке цілком можливо. Досить часто кров’янисті виділення можуть бути спричинені гормональним збоєм, різними інфекціями, захворюваннями репродуктивних органів, прийомом оральних контрацептивів тощо. Причин насправді може бути багато.

Сприймаючи подібні виділення за менструацію, можна неправильно розрахувати свій цикл. Ну, а про наслідки ви вже здогадалися.

Цікаво на тему: Найперші ознаки вагітності до затримки

Чи можна завагітніти перед початком місячних?

4-Чи-можна-завагітніти-перед-початком-місячних

Імовірність настання вагітності вкрай мала. Як правило, овуляція у жінок з нормальним менструальним циклом настає приблизно між 11 і 21 днями. І що більше часу минає з моменту овуляції, то нижчий шанс завагітніти. Ці дні в народі називають “безпечними”, але якщо ви поки що не плануєте ставати батьками, все ж про контрацепцію слід подбати. Плюс до всього не забувайте про захворювання, що передаються під час незахищеного статевого акту.

Цікаво на тему: Як фази менструального циклу впливають на настрій і самопочуття

Як попередити вагітність під час менструації

5-Як-попередити-вагітність-під-час-менструації-(1)

Тут все просто — контрацепція і ще раз контрацепція. А щоб виділення не заважали займатися коханням, можна скористатися спеціальними тампонами-губками. Це дуже зручно!

Якщо ви прикупили тампони для сексу, пам’ятайте, що вони не є методом контрацепції. Тому додатково подбайте про те, щоб секс був захищеним.

6-Як-попередити-вагітність-під-час-менструації-(1)

Якщо раніше інтимна близькість під час критичних днів вважалася чимось неприпустимим, а для декого і зовсім була тотальним табу, то сьогодні ставлення до цього сильно змінилося. Багато хто практикує заняття любов’ю в останні дні місячних, коли виділення не такі рясні, і в цьому немає нічого поганого. Головне пам’ятати, що навіть у цей період ви можете зачати нове життя.

Підходьте до питання планування сім’ї серйозно і, якщо ви наразі не готові брати на себе таку велику відповідальність, не забувайте про обов’язкове запобігання незалежно від дня вашого менструального циклу. 

Читайте також:

22 Січня / 2024 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті