Краса

15 найкращих масок для обличчя, незамінних взимку

Зима – час затишних светрів, гарячого какао і стократного перегляду улюблених фільмів. І поки ти насолоджуєшся цими моментами, твоя шкіра обурюється… Якщо влітку здається, що сонце – головний ворог епідермісу, то зима готує для нас свої «подарунки». Мороз, пориви вітру і сухе повітря в приміщенні не менш небезпечні й можуть залишити після себе слід на твоїй шкірі. Тому взимку не обійтися без додаткового догляду, і в цьому разі маски для обличчя стануть справжнім порятунком.

Що взимку відбувається зі шкірою

Як не крути, але шкіра гостро реагує на негативний вплив довкілля, перепади температури та недостатній догляд. Тому так важливо залежно від пори року вносити невеликі зміни у свою б’юті-рутину. Давай же з тобою розберемося, як зима може вплинути на стан епідермісу:

  1. Холодний вітер і навіть невеликий морозець забирають цінну вологу у шкірного покриву. І це відбувається щоразу, коли ти вирушаєш на прогулянку, в улюблену кав’ярню або під час швидкої перебіжки в магазин. У результаті ти маєш усі шанси зіткнутися з сухістю, відчуттям стягнутості, почервонінням і лущенням шкіри.
  2. Перепад температур при виході з дому на вулицю не щадить судини та капіляри. Вони звужуються і розширюються, що зі свого боку погіршує циркуляцію крові, може стати причиною появи почервоніння і запалення.
  3. Повертаючись додому, в тепло, твоя шкіра стикається з новим випробуванням – вплив сухого повітря в приміщенні. Обігрівачі та батареї з неймовірною силою сушать повітря, а це тільки погіршує ситуацію. Шкіра стає ще більш зневодненою, тьмяною і може почати вередувати – лущитися або реагувати подразненням.

Щоб не доводити шкіру до відчаю, американська академія дерматології рекомендує змінити крем на більш щільний, наносити його щоразу після вмивання. Якщо ти помітила, що шкіра почервоніла і стала дуже сухою, відмовся від кислот у догляді доти, доки не відновиш стан епідермісу. З цим тобі на ура допоможуть впоратися косметика з керамідами. А ще додатковим засобом для порятунку ситуації стане живильна і зволожувальна маска для обличчя, яка завжди має бути у твоєму арсеналі. 

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи і як її зупинити

Як вибрати маску для обличчя на зиму

Твоє головне завдання – повернути втрачену вологу і відновити пошкоджений епідермальний бар’єр. Тому, вибираючи маску для обличчя, звертай увагу на такі активні компоненти в складі:

Також, вибираючи косметичний засіб, орієнтуйся на свій тип шкіри. Крім того, що слід зосередитися на додатковому зволоженні та живленні, важливо ще й закривати ключові потреби епідермісу. Наприклад, чутливій шкірі потрібно швидко допомогти впоратися з почервонінням і заспокоїти її, а проблемній – налагодити роботу сальних залоз і прибрати запальні елементи. Думаю, ти вловила хід моїх думок. 

Щоб тобі було простіше увірватися в зимовий період, я зібрала невеличку добірку масок для різних типів шкіри, серед яких ти точно знайдеш що-небудь цікавеньке для себе. 

Цікаво на тему: Чи потрібен крем із SPF взимку

Найкращі маски для обличчя на зиму

Шукай свій тип шкіри та вибирай маску для обличчя, яка підійде саме тобі.

Для сухої шкіри

Зима стає справжнім випробуванням для сухого типу епідермісу. Шкіра і без того схильна до сухості часом стає настільки чутливою, що доводиться шукати перевірені SOS-засоби для відновлення. Якщо ти теж стикаєшся з такою проблемою, тоді тобі обов’язково потрібно доповнити свій догляд маскою Bielenda Professional Supremelab Microbiome Pro Care. Вона відмінно заспокоює, наповнює шкірний покрив вологою і відновлює. Маска підходить всім типам шкіри, а також може використовуватися як регенераційний засіб після агресивних косметичних процедур. Головними героями складу виступають вівсяне борошно та екстракт вівса. Ці компоненти добре заспокоюють, пом’якшують, зволожують і прискорюють процес відновлення епідермісу на клітинному рівні. 

Для інтенсивного зволоження також чудово підійде маска Phytorelax Laboratories Bio Hydro Avena Face Mask Anti-Stress. Вона була створена для догляду за сухою шкірою обличчя з гіперчутливістю. В основі формули гіалуронова кислота, екстракт вівса і рожева глина. Ці компоненти відновлюють гідробаланс, покращують тон обличчя, знімають подразнення, розгладжують дрібні зморшки та роблять шкіру сяюйливою. Ця маска варта твоєї уваги!

А як щодо зволожувального ананасово-апельсинового коктейлю з пробіотиками для твоєї шкіри? Запевняю, маска Just Kawaii Prebiotic Smoothie Mask стане твоєю улюбленою. Засіб добре живить, нормалізує гідроліпідний баланс, підвищує еластичність і допомагає уповільнити процеси старіння. Склад просто приголомшливий: екстракти ананаса й апельсина, пробіотики, ніацинамід. Для сухої шкіри – ідеальне рішення.

Цікаво на тему: Догляд за губами в міжсезоння: 10 класних бальзамів і масок для губ

Для нормальної шкіри

Засоби для догляду від корейського бренду Round Lab підкорили буквально всіх. Працюють вони дуже ефективно і мають натуральні компоненти в складі. Тому якщо й рекомендувати маску для обличчя, то однозначно від цього бренду. Косметичний засіб 1025 Dokdo Sleeping Pack рятує шкіру від сухості та лущення, відновлює захисні властивості епідермісу, робить обличчя оксамитовим і дарує сяйво. Такий ефект досягається завдяки правильно підібраним компонентам і їхній оптимальній концентрації. Маска Round Lab 1025 Dokdo Sleeping Pack містить у собі два головні активні компоненти: лактобіонову кислоту і гліцерин. У парі вони відмінно працюють над якістю твоєї шкіри.

У зимову пору року частенько хочеться побалувати себе чимось смачненьким і згадати літо… Твоя шкіра теж не проти поласувати сезонними фруктами. У такому разі не залишається нічого іншого, як поєднати приємне з корисним: додати до свого догляду професійну полуничну маску для обличчя Christina Sea Herbal Beauty Mask Strawberry. Вона зволожує і живить епідерміс, активізує процес регенерації, підвищує тургор і вирівнює тон обличчя. У складі ти знайдеш екстракти ромашки, полуниці та троянди. Консистенція засобу кремоподібна, а приємний аромат зробить твою рутину неймовірно приємною.

Ох, і галасу наробила ця корейська маска. Усі блогери, Tik Tok та Instagram просто завалені відео з цією тканинною нічною маскою. За нею полювали та продовжують полювати всі. Але давай чесно…, вона того варта. Biodance Bio-Collagen Real Deep Mask просто переверне твоє уявлення про стандартні маски для обличчя. Вона глибоко зволожує і живить шкіру, звужує пори, підвищує еластичність, зміцнює захисний бар’єр і розгладжує мікрорельєф епідермісу. Засіб гіпоалергенний і підійде абсолютно всім типам шкіри. А склад просто крутий: низькомолекулярний колаген і низькомолекулярна гіалуронова кислота, ніацинамід, пробіотики, аденозин і фільтрат дріжджів Galactomyces. Ця маска варта своїх грошей!

Цікаво на тему: 15 найкращих сироваток із ретинолом для всіх типів шкіри

Для чутливої шкіри

Якщо ти любиш тканинні маски, то я тобі рекомендую відкрити для себе таку – Esfolio Herb Essence Mask Sheet c екстрактом трав. Вона глибоко зволожує, пом’якшує, приємно охолоджує, тонізує, чинить антиоксидантну дію і знижує чутливість шкіри. Засіб може похизуватися високою концентрацією активних компонентів, що дозволяє насолодитися миттєвим результатом після застосування.

Тобі точно сподобається заспокійлива корейська маска для обличчя IsNtree Real Rose Calming Mask. У складі натуральні компоненти (екстракт троянди, аланін, аргінін, бетаїн), які дбають про чутливу шкіру. Засіб інтенсивно зволожує і допомагає уповільнити вікові зміни шкіри. Після використання маски ти помітиш, як покращився тон обличчя і зменшуються почервоніння. Епідерміс стане м’яким, пружним і сяючим. 

Маска Eau Thermale Soothing Radiance Mask від французького бренду дерматокосметики Avene чудово підійде чутливій і дуже сухій шкірі. Вона насичує епідерміс цінною вологою, чинить антиоксидантну дію, зменшує запалення, зміцнює захисний бар’єр шкірного покриву і заспокоює. Склад дуже гідний: екстракт червоних фруктів, вітамін E і термальна вода. Тож якщо тобі терміново потрібно буде відновити шкіру після морозу, ця маска тебе приємно здивує. 

Цікаво на тему: Твоя чутлива шкіра потребує відновлення. Чому і від чого?

Для комбінованої шкіри

Важко буде знайти дівчину, яка не була б у захваті від масок бренду Elizavecca. Їх, напевно, люблять усі. Якщо у тебе комбінований тип шкіри, то я тобі рекомендую придивитися до маски Milky Piggy Cyborg Cyborg EGF Deep Power Ringer Mask Pack. Її можна використовувати для активного відновлення шкіри в зимовий період. Засіб прискорює процес регенерації, допомагає боротися з висипаннями, освітлює пігментацію, насичує епідерміс вологою, вітамінами та робить його менш схильним до негативного впливу навколишнього середовища. Ну, як можна не закохатися в цю маску. Що стосується складу, то він ідеальний: екстракт персика, кавуна і гамамелісу. Треба брати та не думати!

Додай у свою рутину маску VitaminClub з олією авокадо і 8-ма амінокислотами. Працює вона чудово: інтенсивно зволожує і живить, активізує процеси регенерації, уповільнює розвиток передчасного старіння, робить шкіру еластичною і бархатистою. Виробник додав до складу найтоповіші компоненти: фулеренову воду, зволожувальний комплекс з амінокислотами, олію авокадо, гіалуронову кислоту, вітаміни РР (ніацинамід), В5, Е і F.

Маски від корейського бренду Esfolio, як окремий вид мистецтва. Завдяки великому вибору можна знайти рішення для будь-якого типу шкіри, зокрема й для комбінованого. Тобі варто спробувати маску Pure Skin Volcanic Ash Essence Mask Sheet з вулканічним попелом. Вона матує шкіру, видаляє омертвілі клітини, при цьому добре зволожує, тонізує, підвищує тургор і вирівнює тон обличчя. Крім вулканічного попелу, до складу включено такі компоненти, як екстракт портулаку, вітамін С, сапоніни женьшеню, гіалуронова кислота. 

Цікаво на тему: Що таке пілінг-педи і як ними користуватися

Для жирної та проблемної шкіри

Якщо на твоїй шкірі регулярно з’являються висипання, а ще й зима додає клопоту, нанеси альгінатну маску від Dr. Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin. Вона добре справляється з подразненнями, прибирає набряклість, зменшує запалення, заспокоює, живить і зволожує одночасно. Такий виражений ефект досягається завдяки класно підібраним компонентам: алантоїну, тигровій траві, водоростям і глині. Ця маска точно має у тебе бути для швидкого відновлення шкіри.

Ще одна корейська маска, від якої будуть у захваті всі, хто має схильну до висипань шкіру, – Frudia Green Grape Pore Control Mask. Вона допомагає налагодити роботу сальних залоз, зменшує почервоніння, прискорює загоєння шкіри, захищає від вільних радикалів, насичує вологою і вітамінами. Тільки подивися на цей шикарний склад: екстракт зеленого винограду і грейпфрута, пантенол, олія манго і токоферол. Спробувати варто обов’язково!

Потрібно зменшити жирний блиск обличчя, звузити пори, усунути почервоніння, зволожити та відновити шкіру? З цим завданням чудово впорається маска ізраїльського бренду Gigi Lipacid Mask. Вона допомагає не тільки поліпшити якість епідермісу, а й стане паличкою-виручалочкою після використання пілінгів і проведення чисток. Основними інгредієнтами засобу виступають олія лаванди, екстракт ромашки, окис цинку, олігосахариди та амінокислоти. Шкіра отримає необхідний додатковий догляд, зберігаючи своє здоров’я і красу. 

Сподіваюся, ти пригледіла для себе цікаву маску на зиму? А якщо у тебе вже є свій перевірений чудо-засіб, обов’язково поділися в коментарях.

Читайте також:

Переглянути коментарі

Останні

Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog

Ну що може бути краще, ніж домашня їжа, приготована з любов'ю на хвилі кулінарного натхнення?… Докладніше

Жовтень 16, 2024

Що не можна робити під час менструації?

Жіночий організм отримав від природи складні налаштування. У нас все непросто: ми емоційні, чутливі та… Докладніше

Жовтень 15, 2024

Календар вагітності: 3 тиждень

Перший і другий тиждень вагітності в буквальному сенсі пролетіли непомітно. А може так і буде… Докладніше

Жовтень 15, 2024

10 цікавих парфумів з алкогольними нотками

Коли мова заходить про парфумерію з алкогольними акордами, одразу уявляєш собі щось бунтарське, але водночас… Докладніше

Жовтень 14, 2024

7 класних рецептів смузі для заряду вітамінами

EVA Blog разом із кулінарним каналом Кус-Кус пропонує тобі створити маленькі кулінарні шедеври у склянці.… Докладніше

Жовтень 14, 2024

Страшна краса: приклади макіяжу й образів до Геловіну

Свято під девізом «чим страшніше, тим красивіше» уже незабаром. А разом із ним і привід… Докладніше

Жовтень 14, 2024