Категорії: Здоров'яРецепти

3 небанальних рецепти холодних супів

Під час літньої спеки немає жодного бажання роздумувати над складним домашнім меню та проводити час у гарячій кухні, а на обід так хочеться з’їсти чогось прохолодного та освіжаючого. Мабуть, саме тому легкі холодні супи прийшлися до душі багатьом з нас: вони гарно насичують та не перевантажують організм. Приготувати такий суп можна легко та швидко, а тут ми говорили про те, які кухонні гаджети допоможуть ще більше полегшити процес приготування страв. У новій статті на EVA Blog ви знайдете три цікавих рецепти холодних супів, що стануть гарною альтернативою звичній окрошці.

#1 Португальський гаспачо

Незвичайний рецепт традиційної страви

  • 1 склянка мигдалю
  • 0,5 склянки оливкової олії
  • 3 склянки води
  • 2 склянки м’якушу білого хліба
  • 0,5 склянки подрібненої цибулі
  • 0,5 склянки домашнього майонезу
  • 2–3 огірки
  • стебел селери
  • 6 чайних ложок винного оцту
  • 2 чайні ложки коньяку
  • 1 склянка кропу
  • 2 склянки крабового м’яса
  • 3 зубці часнику
  • рублений зелений салат для подачі
  • чорний перець, петрушка, сіль, зелений чилі за смаком

 

  1. Хліб підсушіть у духовці й залийте водою на кілька хвилин.
  2. Мигдаль підсмажте та подрібніть у чаші блендеру.
  3. Додайте перець, сіль, огірки, кріп, петрушку, цибулю, часник, воду і ще раз збийте.
  4. Хліб відіжміть і додайте у суміш разом з олією та оцтом.
  5. Добре збийте до однорідності.
  6. Охолодіть.

Краби для цього рецепту можна брати консервовані або відварені. Поріжте їх на шматочки, перемішайте з чилі, селерою, коньяком, домашнім майонезом і також остудіть у холодильнику. Суп подавайте у тарілках, а безпосередньо перед обідом викладіть у середину тарілки крабову суміш і посипте зеленню. Можна доповнити очищеним білим виноградом, а м’ясо крабів замінити на кальмари, рибу, креветки або мідії.

#2 Ахобланко

Холодний, легкий та освіжаючий суп родом з Іспанії

  • 150 г білого хліба
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г мигдалю
  • 2 столові ложки хересного оцту
  • 400 г води
  • 130 г оливкової олії
  • сіль
  • очищений виноград або філе анчоуса та печена картопля в мундирі для подачі

 

  1. Мигдаль очистіть. Для цього опустіть його в окріп і бланшуйте кілька хвилин, доки шкірка не відстане. Потім промийте прохолодною водою.
  2. До чаші блендеру покладіть хліб, залийте водою та оцтом і почекайте, доки він розмокне.
  3. Посоліть, додайте олію, часник.
  4. Збийте до однорідності.
  5. Остудіть.

Ахобланко має ніжний та виразний смак з легким горіховим відтінком. Замість хересного оцту в цьому рецепті можна взяти бальзамічний, а готовий суп подавати у склянці. В одних регіонах Іспанії до ахобланко традиційно подають філе анчоуса та печену в шкірі картоплю, в інших — виноград. Обирайте те, що вам до смаку. Щоб очистити виноград від шкірки, бланшуйте його в окропі протягом хвилини, а потім помістіть у прохолодну воду.

#3 Буряковий сальморехо

Ще одна популярна іспанська страва родом із сонячної Андалусії

  • 6 великих помідорів
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 1 зубець часнику
  • 3 великих буряки
  • 1 склянка води
  • 2 солодких перці
  • 1 велика цибулина
  • 1 огірок
  • червоний винний оцет, сіль, чилі, зелень за смаком
  • лід, великі креветки (6–8 шт.), хамон для подачі

 

  1. Буряк запечіть у духовці зі шкіркою, очистіть і наріжте.
  2. Помідори кілька хвилин бланшуйте в окропі, обдайте прохолодною водою та зніміть шкірку. Поріжте на шматочки.
  3. Болгарський перець та чилі очистіть та поріжте разом з цибулею.
  4. Буряк, помідори, чилі, солодкий перець, сіль, оцет покладіть у чашу блендеру, залийте водою та олією й збийте до однорідної консистенції.
  5. Обсмажте креветки, кожну окремо загорніть у шматочок хамону й закріпіть зубочисткою.

Підсушіть у духовці білий хліб. Часник та трохи оливкової олії добре збийте, обмакніть у суміш хліб та подавайте до обіду. В центр кожної тарілки покладіть лід, креветку з хамоном, посипте рубленою зеленню. Замість креветок з хамоном також можна взяти домашній сир жирністю 19–23%.

Літо саме підказує нам, як легше пережити спеку: овочевий сезон у самому розпалі, тож запасайтеся вітамінами та теплим літнім настроєм на весь рік!

Останні

Наймодніші моделі пуховиків 2024-2025

Скільки існуватиме зима, стільки ми носитимемо пуховики (пуффери) 🙃 Вони просто поза часом і поза… Докладніше

22 Листопада, 2024

Beauty-покупки, на які авторів EVA Blog підштовхнули соцмережі

Сьогодні важко заперечувати той факт, що соцмережі впливають на прийняття нами деяких рішень. Нехай і… Докладніше

22 Листопада, 2024

Що подарувати своїй bestie на Новий рік

Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше

21 Листопада, 2024

Холоди та морози не страшні! Які активи мають бути присутніми у твоєму догляді

Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше

21 Листопада, 2024

Сумки, на які всі полюватимуть у 2025: головні тренди

Жіноча сумочка – один з найбільш популярних аксесуарів, який підбирають дуже ретельно і з особливою… Докладніше

21 Листопада, 2024

Сервірування в стилі Aesthetic home: обираємо стильний посуд

Що холодніше стає за вікном, то більше в нас прокидається бажання надати своєму будинку затишку… Докладніше

20 Листопада, 2024