3 небанальних рецепти холодних супів

Під час літньої спеки немає жодного бажання роздумувати над складним домашнім меню та проводити час у гарячій кухні, а на обід так хочеться з’їсти чогось прохолодного та освіжаючого. Мабуть, саме тому легкі холодні супи прийшлися до душі багатьом з нас: вони гарно насичують та не перевантажують організм. Приготувати такий суп можна легко та швидко, а тут ми говорили про те, які кухонні гаджети допоможуть ще більше полегшити процес приготування страв. У новій статті на EVA Blog ви знайдете три цікавих рецепти холодних супів, що стануть гарною альтернативою звичній окрошці.

#1 Португальський гаспачо

Незвичайний рецепт традиційної страви

3 небанальних рецепти холодних супів

  • 1 склянка мигдалю
  • 0,5 склянки оливкової олії
  • 3 склянки води
  • 2 склянки м’якушу білого хліба
  • 0,5 склянки подрібненої цибулі
  • 0,5 склянки домашнього майонезу
  • 2–3 огірки
  • стебел селери
  • 6 чайних ложок винного оцту
  • 2 чайні ложки коньяку
  • 1 склянка кропу
  • 2 склянки крабового м’яса
  • 3 зубці часнику
  • рублений зелений салат для подачі
  • чорний перець, петрушка, сіль, зелений чилі за смаком

 

  1. Хліб підсушіть у духовці й залийте водою на кілька хвилин.
  2. Мигдаль підсмажте та подрібніть у чаші блендеру.
  3. Додайте перець, сіль, огірки, кріп, петрушку, цибулю, часник, воду і ще раз збийте.
  4. Хліб відіжміть і додайте у суміш разом з олією та оцтом.
  5. Добре збийте до однорідності.
  6. Охолодіть.

Краби для цього рецепту можна брати консервовані або відварені. Поріжте їх на шматочки, перемішайте з чилі, селерою, коньяком, домашнім майонезом і також остудіть у холодильнику. Суп подавайте у тарілках, а безпосередньо перед обідом викладіть у середину тарілки крабову суміш і посипте зеленню. Можна доповнити очищеним білим виноградом, а м’ясо крабів замінити на кальмари, рибу, креветки або мідії.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

#2 Ахобланко

Холодний, легкий та освіжаючий суп родом з Іспанії

3 небанальних рецепти холодних супів

  • 150 г білого хліба
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г мигдалю
  • 2 столові ложки хересного оцту
  • 400 г води
  • 130 г оливкової олії
  • сіль
  • очищений виноград або філе анчоуса та печена картопля в мундирі для подачі

 

  1. Мигдаль очистіть. Для цього опустіть його в окріп і бланшуйте кілька хвилин, доки шкірка не відстане. Потім промийте прохолодною водою.
  2. До чаші блендеру покладіть хліб, залийте водою та оцтом і почекайте, доки він розмокне.
  3. Посоліть, додайте олію, часник.
  4. Збийте до однорідності.
  5. Остудіть.

Ахобланко має ніжний та виразний смак з легким горіховим відтінком. Замість хересного оцту в цьому рецепті можна взяти бальзамічний, а готовий суп подавати у склянці. В одних регіонах Іспанії до ахобланко традиційно подають філе анчоуса та печену в шкірі картоплю, в інших — виноград. Обирайте те, що вам до смаку. Щоб очистити виноград від шкірки, бланшуйте його в окропі протягом хвилини, а потім помістіть у прохолодну воду.

#3 Буряковий сальморехо

Ще одна популярна іспанська страва родом із сонячної Андалусії

3 небанальних рецепти холодних супів

  • 6 великих помідорів
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 1 зубець часнику
  • 3 великих буряки
  • 1 склянка води
  • 2 солодких перці
  • 1 велика цибулина
  • 1 огірок
  • червоний винний оцет, сіль, чилі, зелень за смаком
  • лід, великі креветки (6–8 шт.), хамон для подачі

 

  1. Буряк запечіть у духовці зі шкіркою, очистіть і наріжте.
  2. Помідори кілька хвилин бланшуйте в окропі, обдайте прохолодною водою та зніміть шкірку. Поріжте на шматочки.
  3. Болгарський перець та чилі очистіть та поріжте разом з цибулею.
  4. Буряк, помідори, чилі, солодкий перець, сіль, оцет покладіть у чашу блендеру, залийте водою та олією й збийте до однорідної консистенції.
  5. Обсмажте креветки, кожну окремо загорніть у шматочок хамону й закріпіть зубочисткою.

Підсушіть у духовці білий хліб. Часник та трохи оливкової олії добре збийте, обмакніть у суміш хліб та подавайте до обіду. В центр кожної тарілки покладіть лід, креветку з хамоном, посипте рубленою зеленню. Замість креветок з хамоном також можна взяти домашній сир жирністю 19–23%.

Літо саме підказує нам, як легше пережити спеку: овочевий сезон у самому розпалі, тож запасайтеся вітамінами та теплим літнім настроєм на весь рік!

28 Вересня / 2018 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *