Краса

5 міфів про акне, які заважають позбутися проблеми

Акне – проблема, яка знайома багатьом. Не дивно, що навколо питання виникає немало спірних думок та міфів. Саме про них поговоримо на сторінках EVA Blog з експертами бренду Biotrade. А якщо бажаєте отримати додаткову інформацію, радимо подивитися запис прямого ефіру з експертом з медичних питань Тетяною Атаян на нашій сторінці в Instagram @eva.ua.

Обережно! Є підходи до боротьби з прищами, які можуть роками «водити за ніс». Ми зібрали для вас найпопулярніші міфи, через які тисячі людей досі не досягли результату.

1. Народні засоби проти прищів ефективно борються з акне

Чому виникають акне? На це є багато причин: гормональні збої, неправильне харчування, поява в комедонах бактерії Propionibacterium, спадкова схильність. Але найчастіше акне загострюються через неправильний догляд. Домашні маски проти прищів, обробка запалень спиртом, настоянками, зубною пастою НЕ допомагають позбутися акне. Більш того, пересушування шкіри провокує появу нових.

Втім, позбутися акне у домашніх умовах можна і потрібно. Для отримання результату важливо обирати якісні, безпечні, ефективні засоби, що створені саме для шкіри, схильної до акне. Зверніть увагу на спеціалізовану лінійку ACNE OUT бренду дерматокосметики Biotrade. Ця лінійка – серед лідерів ринку в категорії засобів при терапії акне. Її ефективність було клінічно доведено в результаті клінічних досліджень.

2. Вилікувати акне – це складно, довго та дорого

Здається, що чиста шкіра без прищів доступна тільки обраним? І вони точно-точно використовують замудровані схеми догляду та супердорогі засоби. На щастя, це черговий міф.

Якою б не була причина виникнення,  акне – це не вирок. Є дієві рішення, котрі можуть допомогти подолати цю проблему. Найкраще – звернутися до дерматолога, який призначить ефективний комплекс засобів, відповідно до форми та стадії акне. Наразі, лікарі-дерматологи в багатьох країнах Світу все частіше рекомендують та призначають бренд дерматологічної косметики BIOTRADE.

Завдяки чому  BIOTRADE здобув довіру фахівців?

До складу активних продуктів входить унікальний запатентований  PAS COMPLEX, що має виражену антибактеріальну дію, але не є антибіотиком. Також PASC діє проти всіх факторів, що викликають акне. Вже за кілька днів використання є помітний результат!  І, що дуже важливо, їх можна використовувати протягом тривалого періоду без побічних ефектів і звикання, а також  з метою утримання досягнутого результату, адже всі, хто зіткнувся з проблемою прищів знають, що це постійно рецидивуюча хвороба (така, що після тривалої відсутності проявів, на жаль, повертається через якийсь час).

Серія засобів ACNE OUT від BIOTRADE складається з трьох простих кроків:

  1. Очищення.
  2. Активний догляд.
  3. Зволоження, посилення ефекту.

Засоби підбираються відповідно до типу акне. Наприклад, при запальних висипаннях (гнійні прищі) найкраще підійде схема:

1 крок. Вмивання з очищуючим гелем OXY WASH з активним киснем.

2 крок. Як локальний засіб проти прищів – активний лосьйон.

3 крок. Зволоження з гідроактивним зволожуючим кремом.

Ці засоби можна придбати окремо, або  з вигодою набором «Три кроки проти прищів». І не забувайте підтримати шкуру зсередини, для цьго варто приймати вітамінно-мінеральний комплекс для жирної та проблемної шкіри.

Щодо інших активних продуктів: активний крем – назначають комедогенальному акне, а матуючий тонік для усунення жирного блиску та при легких акне.

Мило з молочною та саліциловою кислотами можна використовувати проти акне на тілі. А ще є ніжна піна з молочною кислотою, що ідеально підходить для чутливої шкіри та добре знімає макіяж.

Після акне зазвичай залишаються плями та/чи нерівності, і як один з продуктів, що стане на заваді – це відновлювальний крем з SPF 30.

У якості супроводу та посилення ефекту рекомендується вітамінно-мінеральний комплекс для жирної та проблемної шкіри.

Перші результати від використання засобів ACNE OUT з’являються за кілька днів!

3. Системні ретиноїди легко лікують усі види акне

Системні ретиноїди – не чарівна паличка, яка вмить прибере надокучливі акне. Це серйозні препарати, які призначає лікар, коли користь від їх використання може бути вищою за шкоду від можливої побічної дії на організм. Ретиноїди дуже сушать шкіру і слизові оболонки. А середній курс прийому ретиноїдів – 7-12 місяців. Тож лікування ретиноїдами не надшвидке та приємне.

Системні ретиноїди призначають при тяжких та середньо-тяжких формах акне, після здачі аналізів та консультації лікаря. Якщо маєте протипоказання, лікар розгляне можливість використання топічних ретиноїдів. Коли і ті «під забороною», на допомогу прийдуть засоби ACNE OUT. «У довгу» вони чудово працюють навіть з тяжкими формами акне, але не мають побічних дій.

4. Сувора дієта допоможе позбутися акне

Наше харчування і поява акне, в якійсь мірі, пов’язані, але не напряму. Навіть якщо ми напередодні з’їмо фастфуд, вип’ємо латте, це зовсім не означає, що зранку ми виявимо кілька нових прищів на обличчі. Справа в тому, що відмовившись від глютену, м’яса, молочних продуктів, ми не можемо собі гарантувати те, що акне пройде.

Продукти з високим глікемічним індексом (ГІ) можуть стати збудниками акне. Тому слід обмежити себе в споживанні їжі з високим ГІ і замінити їх свіжою зеленню, нежирним м’ясом, овочами без крохмалю, кисломолочними продуктами і зрідка чорним шоколадом. Визначити глікемічний індекс у продуктах допоможуть таблиці, доступні в Інтернеті. Але завжди варто враховувати реакцію власного організму на ті чи інші продукти. Скажімо, якщо у вас частіше з’являються прищики після склянки молока, то вам необхідно стримати його споживання і перевіритися на непереносимість лактози.

Ці правила – не абсолютний гарант успіху, хоча і дієва допомога вашому організму. Харчування має бути раціональним, збалансованим, без крайнощів. Не варто ставити «хрест» на будь-якому продукті, щоб потім зірватися – просто мінімізуйте його вживання, особливо на час активної терапії проти акне.

5. Жирний тип шкіри – «поганий», у нього одні недоліки

Жирна шкіра має свої переваги:

  • не так швидко з’являються ознаки старіння;
  • краще захищає від негативних факторів зовнішнього середовища;
  • ніжна на дотик;
  • на неї рівніше лягає засмага;
  • потребує мінімум косметики.

Втім, аби жирна шкіра була здоровою та красивою, слід відповідально поставитися до вибору доглядових засобів. Тоді ви уникнете закупорювання пор, виникнення акне, масного блиску та інших «недоліків», які псують репутацію жирної шкіри.

У заключення скажемо, що любов до своєї шкіри, достовірна інформація та правильний догляд дійсно роблять дива. З ними проблема виникнення прищів вирішується у три простих кроки: очищення, засіб проти прищів, зволоження та додатковий догляд.

Останні

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024