Мода

6 ідей, що вдягнути на весілля подруги у 2023 році

Сезон весільної метушні стосується не тільки молодят. Тільки-но ти отримуєш біленький конвертик із золотистими літерами або повідомлення у Вайбер з листівкою «У нас весілля і ми на вас чекаємо» – все, спокій покидає чат…

Час читання: 5 хвилини та чашка лате☕

статья доступна на русском языке

Ну а як інакше? Стільки справ і відповідальності на гостях, стільки питань з’являється на найближчі дні. І в якийсь момент ти ловиш себе на думці, що весілля у них, а в запарі ти .

Спочатку ти думаєш «Хм… добре, хоч немає дрес-коду», а потім «Божееееее, мені нічого вдягнути, краще б був дрес-код, тоді б було простіше щось підібрати… ». Потім наздоганяє улюблене питання про подарунок: гроші або щось матеріальне? Потім ти починаєш діставати всі речі з шафи, влаштовуючи показ мод перед дзеркалом, де всі беруть участь, включно з котом і собакою. І всі ці завдання складаються в один великий чек-лист.

Цікаво по темі: Ефектний вихід: ідеї вечірнього макіяжу для будь-якого типу зовнішності

На все у мене, звісно, немає відповідей ‍♀️, але питання щодо вбрання ми вирішимо. У мене є список правил, які наштовхнуть тебе на рішення і, сподіваюся, трохи полегшать тобі вибір.

9 головних правил при виборі

Під час вибору відповідного весільного вбрання, безумовно, потрібно багато чого врахувати. Деякі заходи будуть повсякденними, інші — напівофіційними, і дрес-код завжди можливий. Але чи є правила одягу весільних гостей? Як і обіцяла — стисле зведення порад, про які слід подумати при виборі ідеального вбрання для гостя весілля! Слід враховувати все — від традиційного етикету до погоди.

Врахувати весільний дрес-код

Перш ніж ухвалювати рішення про вибір вбрання, необхідно врахувати побажання пари. Може бути купа нюансів, починаючи від кольору, закінчуючи стилем, фасоном і довжиною сукні.

Короткий огляд найпоширеніших весільних дрес-кодів:

  • Black Tie: сукні до підлоги, чорні краватки, смокінги.
  • Формальний: сукні до підлоги, смокінги за бажанням, костюми.
  • Напівформальний: сукні нижче коліна, сорочки, слакси.
  • Повсякденний: сарафани, сорочки з коміром, хакі.

Відповідати локації

Я, звісно, розумію, що прозора сукня зараз у тренді і вона ідеально впишеться на найкрутішу вечірку. Але, вочевидь, вона значно відрізнятиметься від вбрання, яке ти одягнеш для весільного заходу. Дивись правило №1 – «ознайомся з дрес-кодом», але використовуй здоровий глузд, коли потрібно обирати між сіткою на голе тіло та вечірньою сукнею.

Дотримуватися колірної гами 

Уже давно молодята користуються можливістю вибрати колір, який буде ниткою проходити по всій церемонії та бути присутнім скрізь: від стрічок на стільцях до торта. Переконайся, що ти знаєш колірну палітру пари. Про такі речі, як правило, пишуть у запрошенні або попереджають заздалегідь.

Цікаво по темі: Наймодніші сукні сезону весна-літо 2023 року

☀ Перевірити прогноз погоди

Дізнайся прогноз погоди до того, як вийдеш із дому. Будь готова до дощу, снігу чи чогось ще, що матінка-природа вирішить кинути в тебе. Найголовніше, що потрібно враховувати, — це вітер! Не одягай коротку, обтислу сукню, яку доведеться притримувати весь вечір. Останнє, чого хотілося б — це момент Мерилін Монро перед купою людей.

Врахувати час доби

Це може здатися очевидним, але багато людей забувають, що літні вечори все ще можуть бути трохи прохолодними! Багатошаровий одяг — чудовий варіант, але, якщо захід вечірній, подумайте про сукню максі або коктейльний образ із довгими рукавами. 

‍♀️ Ні білому кольору

З усіх прасок кожен чув це 100 разів, але я не можу залишити це без уваги. Білий колір — це точно не те що потрібно. У ту ж колірну скарбничку відправляється колір шампань, кремовий і навіть світлі відтінки золота.

Вдягай правильну спідню білизну

Не забувай про вітер, про який я писала вище. Страшний момент Мерилін Монро, пам’ятаєш? Переконайся, що на тобі вдягнені відповідні до вбрання труси, в такому випадку, щоб не сталося — ти напоготові. Правильно підібрана білизна — це запорука ідеального образу. Ти ж не хочеш, щоб вся кімната бачила твої труси, бюстгальтер або коригувальну білизну? Переконайся, що всі елементи одягу добре сидять і не спадають під час багатогодинного сидіння, стояння, їжі та танців.

Цікаво по темі: 14 головних трендів сезону весна-літо 2023

Обирай стриманий образ

Блискітки, тваринні принти, яскраво-червоний колір та інші яскраві елементи — це весело і навіть модно, але не найкращий вибір для весілля. У центрі уваги завжди має бути наречена, а не твої туфлі з принтом зебри та леопардова спідниця.

І пам’ятай про те, що вирізи мають бути помірними, довжина сукні трохи вище коліна. Не потрібно оголюватися по максимуму, навіть якщо весілля влітку і тобі спекотно.

Обирай зручне взуття

Це моє улюблене і найголовніше правило незалежно від того, куди я йду. Зручне взуття — це все! А якщо ти любителька танцювати і будеш годинами перебувати на танцмайданчику, комфортне взуття — обов’язковий атрибут. Необов’язково обирати балетки, маленькі підбори або плоску підошву, віддай перевагу тим туфлям, у яких зручна колодка

Ну… або план-капкан — запасне взуття.

ТОП 6 вбрань на весілля

Зібрала для тебе парочку образів для весільної урочистості. Думаю, ти точно знайдеш щось гарне для себе. І пам’ятай, що можна бути в тренді 2023 року і при цьому залишатися в рамках весільної церемонії.

Цікаво по темі: Модне фарбування волосся у 2023 році

Довге в підлогу

Просто обожнюю довгі сукні . У такій довжині завжди почуваєшся святково. А з огляду на те, що це тренд — моя радість стає більшою.

@cultgaia

@netaporter

@revolve

Розріз

Трохи показати ніжки? Звичайно, ТАК. Тим більше коли є що показати. А якщо у тебе шикарні туфлі, то всі планети зійшлися в ряд!

@saks

@elliatt

@micahgianneli

Коротка сукня — не розпуста, а розкіш

Так, пам’ятаю-пам’ятаю, я говорила про те, що дуже сміливі вбрання не дуже підходять для весільного заходу. Але є і шикарні сукні, які будуть виглядати не вульгарно, а витончено.

@saks

@micahgianneli

@tamara

Скромність

Від короткого і відкритого варіанта до стриманого — один крок. Скромний — не означає в бабусиному стилі. Елегантний комірець, зав’язочка у вигляді банта на шиї, помірна довжина — це все, подекуди, набагато сексуальніше, ніж коротка сукня. Вона така безневинна і розкішна — ідеальне вбрання для вагітної дівчини.

@micahgianneli

@dreamsisterjane

@santaeulalia1843

Рожевий — колір подружки нареченої

Я не знаю чому, але саме цей колір закріпив за собою непорушну думку, що це колір подружки нареченої. Рожевий, пудровий і навіть фуксія так часто зустрічаються на весільних церемоніях.

@staud.clothing

@micahgianneli

@alexandrapereira

@elliatt

Комбінезони та костюми

Навіть не знаю, чим аргументувати, якщо і так все зрозуміло. Штанний лук — це завжди гарний варіант. Найбільший плюс, що це універсальний образ, який має гарний вигляд і на гостях, і, можливо, навіть на нареченій.

@mango

@maxmara

@staud.clothing

@tedbaker

Ну що, правила і візуальна добірка наштовхнули тебе на вибір вбрання? Що це буде: костюм зі штанів і сорочки, що залежалися в шафі, або новенька сукня, через яку буде скоєно напад на найближчий торговий центр?

Я, звичайно ж, за другий варіант. Навіть якщо буде куплено ще один костюм замість сукні. Па-па і до нових зустрічей .

Читай також:

Останні

Наймодніші жакети 2024 та ідеї образів, як їх носити

Жакет — одна з речей, яку можна назвати базовою в жіночому гардеробі. Він чудово метчиться… Докладніше

Квітень 19, 2024

Збираємо літню косметичку: яку декоративку обрати на спекотну пору

Що нами рухає, коли ми обираємо що вдягнути, як пахнути, якими засобами доглядати за шкірою… Докладніше

Квітень 19, 2024

5 порад як забути та розлюбити людину

Рік тому ви завели собаку, а влітку провели найромантичнішу відпустку у твоєму житті, але зараз… Докладніше

Квітень 19, 2024

Як вибрати слінг для дитини та в чому його переваги

З усіх наявних видів переносок для новонароджених і старших діток саме слінги досі викликають безліч… Докладніше

Квітень 18, 2024

Базове тренування на всі групи м’язів для новачків

Повертаєшся до тренувань після тривалої перерви або вперше плануєш активно попрацювати над своїм тілом? Рекомендую… Докладніше

Квітень 18, 2024

10 звичок, які дозволять полюбити своє тіло

Я не пам’ятаю, що наштовхнуло на цю думку, але вона вже багато років зі мною.… Докладніше

Квітень 17, 2024