Категорії: ДітиМатеринство

8 причин, чому не можна залишати дітей самих у зачиненому автомобілі

Під час поїздки на машині дітки частенько засинають, і особливо ця звичка притаманна найменшим. Батькам дуже не хочеться будити малюка тільки для того, щоб збігати у магазин чи аптеку, ось і приймається рішення зачинити дитя у автомобілі на декілька хвилин самого. «Ну що страшного може трапитись, якщо я на мить відлучусь?» – з такими думками деякі дорослі сміливо зачиняють дверцята і йдуть у своїх справах. Насправді, навіть за пару хвилин може відбутись безліч жахливих подій, про які мами і татусі просто не замислюються. Аби у Вашому житті не трапилось біди, представляємо до Вашої уваги 8 основних причин, чому не варто залишати дітей самих у замкненому автомобілі.

#1 Машина, що припаркована на автостоянці чи на узбіччі, може також потрапити у аварію

Згадайте, скільки разів Ви чули у новинах історії про нетверезих водіїв, які пошкодили автомобілі, що мирно стояли на стоянці. А тепер уявіть, що в одній із цих машин сидить або тихенько спить Ваша ненаглядна крихітка, доки Ви, наприклад, робите покупки у магазині. Навіть думати про таке моторошно! Нажаль, у бідь-якій аварії страждають і винні, і невинні, тож не залишайте ніколи свого малюка напризволяще.

#2 Зачинений автомобіль – це велика вірогідність отримати перегрів або обмороження

У це важко повірити, але навіть п’ять хвилин у замкнутій машині під час сильної спеки або лютого холоду представляють для дитини смертельну небезпеку. Якщо за вікном +30°С, при зачинених вікнах вже за 5-7 хвилин салон прогріється до 50-60°С. Маленький дитячий організм з неналаштованим до кінця процесом терморегуляції перегрівається буквально у лічені секунди, не кажучи вже про те, що дихати у таких умовах стає абсолютно неможливо. На превеликий жаль, статистиці відомо немало випадків, коли дітки гинули такою жахливою смертю.

#3 Неправильно припаркований транспортний засіб можуть евакуювати

Звісно, працівники дорожньої поліції не нелюди, проте, якщо вікна у машині затемнені, роздивлятись є у ній дитина чи ні, вони навряд чи будуть. Страшно і думати про те, скільки часу знадобиться, щоб знайти штрафний майданчик, на який відвезли Ваш автомобіль. А ще страшніше уявляти, що може трапитись із малюком за цей період. Тому, тут у нас для Вас є одразу дві поради: по-перше, ніколи не залишайте дитину саму у машині, навіть якщо плануєте відлучитись на 5 хвилин, і по-друге, зупиняйтесь лише у дозволених місцях.

#4 У машині дитина може травмуватись

Думки про те, що хочеться натиснути ту чи іншу кнопку, або зробити ту чи іншу дію, постійно присутні у головах маленьких непосид. Разом із тим, вони вкрай рідко замислюються про наслідки, тому і потрапляють досить часто у неприємні та небезпечні ситуації. Знаходячись самостійно у машині, малюк може, наприклад, відчинити вікно, висунути у нього голову та зачинити його, що легко призведе до травмування або навіть удушення. Нажаль, і такі випадки відомі історії, тож не повторюйте помилки нещасних батьків!

#5 Дитина може привести автомобіль в рух

Сучасні дітки є дуже розумними та винахідливими, і їм зовсім не складно, сидячи на задньому сидінні у своєму автокріслі, запам’ятати просту комбінацію рухів, що виконує мама або тато під час керування автомобілем. Бажання побути маленьким водієм може бути настільки сильним, що малюк скористається своїм усамітненням, перелізе на переднє сидіння та приведе машину у робочий стан. Особливо легко буде це зробити, якщо Ви залишили ключі в замку запалювання, наприклад, щоб не вимикати кондиціонер. В результати, Ваше дитя може стати заручником у неконтрольованому транспортному засобі та нанести шкоду не тільки собі, а й оточуючим людям і автомобілям.

#6 Машину з малюком у салоні можуть вкрасти

Грабіжники із досвідом досить швидко роблять свою роботу і можуть навіть не помітити дитинку, що спить на задньому сидінні. Найбільша кількість угонів відбувається у темний час доби, тому ніколи не залишайте маля самого у автомобілі, особливо після заходу сонця!

#7 Дитина у машині може стати жертвою стихії

Коли на вулиці сильний дощ та гроза, у Ваш автомобіль може влучити блискавка. Інша ситуація – жахлива спека, яка сильно розігріває асфальт, що може провалюватись, утворюючи великі ями. І нехай такі випадки є досить рідкими, завжди існує ризик того, що саме Ваша машина із Вашою дитиною всередині опиниться у цій глибокій ямі.

#8 Врешті-решт, малюк може просто злякатись

Ви зупинились, заглушили мотор та вибігли буквально на 2-3 хвилинки по ділам, залишивши в машині дитинку, що міцно заснула. Але зміна ситуації здатна легко розбудити крихітку, і не побачивши поблизу матусю або татуся, вона може сильно злякатись та влаштувати справжню істерику. Так і до психологічної травми недалеко, особливо в маленькому віці. Тож, якщо Ви не бажаєте побачити свого малюка наляканого та зі сльозами на очах, не створюйте ніколи подібні ситуації.

Дорогі батьки!

НІКОЛИ НІ ПРИ ЯКИХ ОБСТАВИНАХ НЕ ЗАЛИШАЙТЕ СВОЇХ МАЛЯТ САМИХ У ЗАЧИНЕНОМУ АВТОМОБІЛІ! Якщо дитинка сильно заснула і Ви не бажаєте її будити, відкладіть свої справи поза машиною на деякий час. Коли ж це неможливо – беріть маля із собою, адже біда може прийти у будь-яку мить і її наслідки можуть бути катастрофічними.

Тож, ми в котрий раз бажаємо Вам мудрості, адже це саме той навик, що відрізняє дорослих від дітей та допомагає робити правильні висновки! Пам’ятайте, що Ваш прямий обов’язок – захищати своїх дітей, тому не сподівайтесь на долю і робіть усе можливе, аби Ваші малята були здоровими та щасливими!

Останні

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024