Парфумерія

Між мистецтвом і комерцією: 9 рекламних шедеврів парфумів

Рекламні кампанії ароматів — це безперечно окремий вид мистецтва. Багато парфумерних домів, не шкодуючи сил і бюджетів, запрошують до їхнього створення зірок світової величини та режисерів з гучними іменами. І багато з них стають не просто черговою рекламою, що сприяє підвищенню продажів, а справжніми шедеврами, які надовго залишаються в пам’яті.

Запорука вдалої промокампанії полягає не тільки в рівні запрошених селебріті, а й також у загальному настрої та стилі: в образах, музиці, антуражі та, звісно ж, історії, яку «розповідає» той чи інший аромат. Тож EVA Blog зібрав 9 топових рекламних роликів парфумів, які просто неможливо забути.

Цікаво на тему: Perfume layering: як комбінувати парфуми й отримувати крутий результат

Dior J’adore

Цього року неймовірний жіночий аромат J’adore Dior відзначає своє 25-річчя. Створена 1999 року Каліс Беккер, композиція у впізнаваному витягнутому флаконі стала сучасною класикою французьких парфумів. Однак шлях до популярності у неї був не такий простий. Привернути увагу до J’adore змогла рекламна кампанія 2004 року, до створення якої запросили Шарліз Терон. Відтоді вона є беззмінним обличчям аромату.

Перші проморолики, які активно крутили по ТБ, заворожували з перших кадрів. Оформлений у золотисто-кремових тонах, під колір самого парфуму, він був стильним і дуже «смачним».


За 20 років було випущено кілька відео і для флагманського аромату, і для фланкерів, але всі вони зняті в єдиному і впізнаваному стилі. Ось такий шикарний ролик представили у 2011 році, де за допомогою комп’ютерної графіки, Терон склали компанію в кадрі Грейс Келлі, Марлен Дітріх і Мерилін Монро.


А у 2018-му в стилі, наближеному до одного з перших роликів, зробили рекламу фланкера J’adore Absolu.

YSL Black Opium

Нічний мегаполіс, яскраві вивіски та неонові вогні, саундтрек від The Weeknd і Зої Кравіц з розкішними смокі — саме так представляють аромат Black Opium від Yves Saint Laurent. Втім, сам парфум прекрасно підтримує естетику життя великого міста і візуальний ряд підібраний вельми органічно.

Цікаво на тему: Правильне зберігання парфумів: усе, що потрібно знати

Kenzo World

А чи можуть проморолики до парфумів бути креативними, яскравими та не такими пафосними? Звичайно! Згадаймо, як увірвався на ринок соковитий Kenzo World. До речі, аромат створив Францис Куркджян власною персоною.


Завзяте і трохи божевільне відео в купі з енергійним саундом та екстравагантною хореографією акторки Маргарет Куеллі («Бідні-нещасні») ламає всі стереотипи у світі реклами! До речі, зняв ролик режисер Спайк Джонз («Вона», «Бути Джоном Малковичем»), і його важко не порівнювати з кліпом Fatboy Slim «Weapon of Choice» з Крістофером Вокеном у головній ролі. Утім, це й не дивно — його режисирував він же, тільки 15 роками раніше, у 2001 році.

Загалом, обидва відео стали по-справжньому знаковими. Одне — у світі парфумерії та маркетингу, інше — на музичній ниві. Мабуть, проморолик Kenzo World можна назвати одним із найкреативніших рекламних проєктів за всю історію.

Givenchy Gentlemen Only

Не тільки до жіночих ароматів створюють цікаві промо. Наприклад, з 2013 року аромат Givenchy Gentlemen Only представляє австралієць Саймон Бейкер («Менталіст»). Власне, хто, як не Бейкер, може впоратися з роллю сучасного джентльмена? Ця тема чудово обігрується в рекламному відео.


А до фланкеру Gentlemen Only Casual Chic представили більш «повсякденну» версію ролика, яка, до речі, теж не позбавлена джентльменського шарму.

Chanel №5

Мабуть, не існує у світі жодного іншого аромату, для якого знімається так багато промо, як для Chanel №5. За більш ніж вікову історію (парфум, на секундочку, 1921 року!) його обличчям були топові селебріті своєї епохи (Кетрін Деньов, Лілі-Роуз Депп, Жизель Бюндхен, Ніколь Кідман), а над відео працювали навіть такі режисери, як Рідлі Скотт («Чужий») і Люк Бессон («П’ятий елемент»).

Цікаво на тему: Найкращі гурманські парфуми з нотами ванілі, какао та кави

Звісно, найбільш знакова згадка у ЗМІ легендарного аромату від Chanel належить, звісно ж, Мерилін Монро. На запитання, який одяг зірка одягає для сну, у своєму інтерв’ю вона відповіла — лише кілька крапель Chanel №5. А не так давно, коли було знайдено аудіозапис того самого інтерв’ю, бренд створив гарний рекламний ролик на згадку про Мерилін.


Красиву і романтичну історію зняв Жан-П’єр Жене («Амелі») з Одрі Тоту 2011 року. Купе поїзда, він і вона, випадкова зустріч… У найкращих традиціях романтичних короткометражок.

Втім, не менш стильним і зворушливим вийшов ролик з Маріон Котіяр. Фентезійний місячний пейзаж і пара, що танцює, яка все одно зустрічається на Землі — дуже в дусі Chanel.

І, мабуть, найнесподіваніша, але чудова реклама цього аромату була створена за участю Бреда Пітта. Ніякої love-story, тільки короткий, але проникливий монолог актора, який уособлює чоловічий погляд на цей культовий жіночий аромат.

Chanel Coco Mademoiselle

Ще одна класна рекламна кампанія від Chanel – презентація парфумів Coco Mademoiselle з Кірою Найтлі. У провокаційному ролику зірка в ефектному мотоциклетному комбінезоні зваблює фотографа, а потім красиво втікає з місця «злочину». Відеоряд ставить під сумнів музичний фон у вигляді пісні «It’s a man’s man’s man’s world» – а чи справді цей світ належить чоловікам?

Guerlain La Petite Robe Noire

Для просування парфумів La Petite Robe Noire від Guerlain креатори не стали запрошувати зірок світової величини. Замість цього вони створили цікавого персонажа — анімовану красуню в крислатому капелюсі й, звісно ж, у маленькій чорній сукні. Під пісню Ненсі Сінатри «These Boots Are Made For Walking» героїня від душі веселиться у своєму намальованому світі — катається на гойдалках, їздить на роликах із квітів і танцює з манекенами під Ейфелевою вежею. Весело, яскраво і дійсно виділяється на фоні реклам багатьох ароматів.


Цікаво на тему: 12 найкращих бюджетних парфумів, що пахнуть на мільйон

Lancome La Vie est Belle

Джулія Робертс є обличчям аромату La Vie est Belle з моменту його запуску, тобто з 2012 року. Звісно, роликів з її участю було знято безліч, але одним з найбільш пам’ятних, мабуть, можна назвати той, де акторка гуляє фонтаном і заряджає своїм вайбом усіх присутніх під пісню «Shine Bright Like a Diamond».


А в торішньому промовідео до Робертс приєдналися Зендая, Пенелопа Крус, Аманда Сейфрід, Лілі Колінз та інші селебріті з посиланням, що життя справді прекрасне, адже саме так перекладається назва цього популярного аромату.

Dolce & Gabbana The One

Одну з реклам парних ароматів Dolce & Gabbana The One зняв не хто-небудь, а сам Мартін Скорсезе. У 2010-х парфуми представляли Скарлетт Йохансон і Меттью Макконагей. Відео знято в стилі старого Голлівуду. Дух ретро підкреслений чорно-білою зйомкою, костюмами та стильним кабріолетом, що неспішно їде вулицями великого міста.


А для свіжішого відео запросили зірок «Гри престолів» – Емілію Кларк і Кіта Герінгтона. Однак посилання повністю відрізняється від попереднього. Тут головні герої в чорному розгулюють строкатими вуличками Італії під пісню «Tu vuo fa l’americano». Вийшов більш життєрадісний і контрастний ролик, але при цьому не менш красивий.

А чи є в тебе улюблені рекламні ролики парфумів? Які тебе вразили та, можливо, мотивували придбати новий флакон у свою колекцію?

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Дуууже круто! З величезним задоволенням передивилася рекламні ролики

Останні

Що таке сперміциди і як ними правильно користуватися

Сьогодні існує чимало засобів контрацепції, серед яких можна вибрати найбільш підходящий і комфортний для себе… Докладніше

Липень 4, 2024

5 переваг професійного догляду за волоссям

Професійна косметика для волосся стала доступною не лише салонам та перукарям. Підібрати відповідні засоби для… Докладніше

Липень 4, 2024

Дерматологічний захист шкіри від сонця: чому це важливо

Літо – це, безперечно, найочікуваніша пора року. Адже що може бути кращим за можливість вирушити… Докладніше

Липень 3, 2024

ТОП-8 шампунів-скрабів для шкіри голови

Ти напевно знайома з такими засобами, як скраби для шкіри голови та, цілком можливо, що… Докладніше

Липень 3, 2024

10 лайфхаків, як попрасувати речі без праски

Якщо вважаєш прасування одягу щастям й медитативною процедурою, мені залишається лише порадіти за тебе.  Але… Докладніше

Липень 3, 2024

Все, що потрібно знати про ортопедичне взуття для дітей

Зайшовши в магазин дитячого взуття, очі мам просто розбігаються від розмаїття асортименту. Як не крути,… Докладніше

Липень 2, 2024