Краса

12 найкращих бюджетних парфумів, що пахнуть на мільйон

Заведено вважати, що для того, щоб пахнути стильно і дорого, потрібно залишити кругленьку суму в парфумерному магазині. А що, якщо ми скажемо тобі, що це не так? Сучасна парфумерія дає змогу вибрати приголомшливі аромати зі шлейфом і чудовою стійкістю, і водночас для їх купівлі не доведеться потрошити кредитку.

Час читання: 4 хвилини та солодкий персик

статья доступна на русском языке

Джерело фото: pexels.com

Безумовно, сприйняття ароматів — річ дуже суб’єктивна. Будь-який парфум (навіть легендарні й дорогі Baccarat Rouge 540) для одних буде божественною амброзією, для інших — чимось сумнівним і нецікавим.

Проте, ґрунтуючись на ольфакторних пірамідах, відгуках покупців і особистому досвіді, ми постаралися зібрати дюжину класних і водночас недорогих композицій для чоловіків і жінок, які, на нашу думку, звучать дорожче за свою вартість.

Цікаво на тему: 10 найкращих парфумованих спреїв на літо

Аромати для неї

Calvin Klein Euphoria

Яскравий, сексуальний, звабливий — так коротко можна описати Euphoria від Calvin Klein. Ця східно-квіткова композиція характеризується високою стійкістю і чарівним шлейфом, який тягнутиметься за тобою годинами безперервно. Відкривається аромат соковитим гранатом і свіжими зеленими акордами, в «серці» до них приєднуються ноти чорної орхідеї та лотоса, що додають композиції загадковості та жіночності, а потім на їхньому фоні розквітає спокусливий вершковий акорд махагоні й амбри. Це ідеальний варіант для любительок парфумів із характером.

Основні ноти: гранат, чорної орхідеї, збиті вершки, амбра, махагоні

Angel Schlesser Femme Adorable Intense

Femme Adorable Intense — фланкер легендарного аромату Femme від Angel Schlesser, представлений у 2020 році. На відміну від Femme Adorable у рожевому флаконі, версія Intense більш насичена, солодка, складна й багатогранна. Композиція стартує досить стримано — мигдалем, яблучним цвітом і бергамотом. Потім на сцену виходять квіти — іланг-іланг, жасмин і тубероза, які перетікають у солодкість ванілі та насичений мускус.

Основні ноти: бергамот, мигдаль, іланг-іланг, жасмин, тубероза, ваніль, сандал, мускус

Jimmy Choo Eau de Parfum

Ще один компліментарний жіночий аромат у нашій добірці — Jimmy Choo Eau de Parfum. За класифікацією це фруктово-квітковий шипр, який порадує шлейфом і дивовижною стійкістю. У ньому зелені ноти приправлені свіжістю груші та мандарина, насиченістю орхідеї, кондитерськими акордами іриски та густими пачулями. Для тих, хто віддає перевагу в парфумерії солодкості без нудотності, це прекрасний вибір.

Основні ноти: груша, мандарин, зелені ноти, орхідея, пачулі, тоффі

Fabien Marche Black Infinity

Прихильницям стійких фруктово-квіткових композицій з м’якими деревними нотами припаде до смаку Fabien Marche Black Infinity. Чуттєвий і жіночий, парфум об’єднує в собі ніжність груші та амбретти, яскравість ірису і троянди, теплоту кедра і характерний мускус. Прекрасний аромат для романтичних вечорів, з яким ти будеш незабутня.

Основні ноти: груша, троянда, ірис, мускус, кедр із Віргінії, мускус

Shiseido Rising Sun

Шукаєш свіжий і легкий, але при цьому небанальний аромат на кожен день? Тоді Shiseido Rising Sun — твій вибір. Він у міру фруктовий, у міру квітковий, злегка солоний і цитрусовий — для літа саме воно! Аромат підкуповує лимонною свіжістю і запахом морської солі спочатку, потім перетікає в яскравий букет з жасмину, троянди та іланг-ілангу, а після розкривається ароматними кокосом і сливою, мускусом і кашмераном.

Основні ноти: морські ноти, лимон, жасмин, троянда, іланг-іланг, слива, мускус, кокос

Elizabeth Arden Arden Beauty

Elizabeth Arden Arden Beauty підкорить серця прихильниць зелених пудрових парфумів. Автором аромату став Антуан Лі, який подарував світові такі культові композиції, як Versace Crystal Noir і Armani Code. Відкривають Arden Beauty зелені ноти, бергамот і ірис, які в центрі посилюються гостротою імбиру, ревенем і пахощами лотоса й орхідеї. Насичена «база», що складається з сандалу, амбри та мускусу, забезпечує чудову стійкість і яскравий шлейф, який обволікатиме тебе з ранку до вечора.

Основні ноти: бергамот, ірис, зелені ноти, імбир, лілія, орхідея, ревінь, амбра, мускус

Парфуми для нього

Lalique Encre Noire

Деревно-фужерний Lalique Encre Noire — це історія про мужність, благородство і, не побоїмося цього слова, аристократизм, укладена в мінімалістичний флакон з чорного скла. Парфуми не схожі на інші і можна сказати, що мають практично нішеве звучання. Композиція об’єднує в собі ноти кипариса, ветівера, кашемірового дерева і мускусу. Аромат багатогранний і з плином часу розкривається новими акордами — від солодкуватих деревних до ефектних пудрових, що залишаються на шкірі аж до самого вечора.

Основні ноти: ветивер, кипарис, кашемірове дерево, мускус

Armaf Club de Nuit Intense

Ефектний та строгий Armaf Club de Nuit Intense — ідеальний компаньйон для ділового костюма, який підкреслить серйозність і статус свого власника. Нехай тебе не вводять в оману легкі акорди бергамота, ананаса і чорної смородини на старті — в «серці» до них приєднуються ноти жасмину, троянди та берези, а основа з пачулів, ванілі, мускусу і сірої амбри додають характерності та благородства. Такий коктейль створює димно-деревну свіжу композицію з відтінками шкіри та легкої пудровості, яка здивує своєю стійкістю.

Основні ноти: цитруси, ананас, чорна смородина, береза, жасмин, ваніль, пачулі, мускус, сіра амбра

Trussardi My Land

Trussardi My Land — стійкий, характерний і багатогранний чоловічий парфум для будь-якого приводу. Він прекрасно «виглядає» вдень в офісі та також гарний у неформальній вечірній час. У ньому цитрусові акорди переплітаються із землистими нотами лаванди та фіалки, які потім плавно огортаються шкірою, ветивером, кашеміром і бобами тонка. У композиції проглядається щось анімалістичне, трав’янисте, легке цитрусове і солодкувато-пудрове, яке створює оригінальний аромат не схожий на інші.

Основні ноти: цитрусові, лаванда, фіалка, боби тонка, шкіра, ветивер, кашемірове дерево

Lanvin Eclat d’Arpege Pour Homme

Цитрусові та свіжі парфуми особливо популярні в спекотну пору року, і Lanvin Eclat d’Arpege Pour Homme — один з найкращих їхніх представників. Елегантність аромату створюється з гіркуватих нот цитрусових, «зелених» акордів листя фіалки, розмарину і жасмину, а також деревності кедра, яскравості мускусу і сандалу. Це стійка, шлейфова і безсумнівно шляхетна туалетна вода, доречна до будь-якого випадку.

Основні ноти: цитруси, жасмин, розмарин, лист фіалки, мускус, кедр, сандал

Montblanc Legend

Ще один благородний фужерний чоловічий аромат, який пахне на мільйон — Montblanc Legend. Ольфакторна піраміда складається з легкої кислинки ананаса, бергамота і трав’янистих вербени та лаванди. Далі в гру вступає незвичайне поєднання сухофруктів, яблука, герані та дубового моху, а сандалове дерево і боби тонка дарують композиції благородний ненав’язливий шлейф. Це один з тих ароматів, який звучить красиво, тонко і надовго запам’ятовується.

Основні ноти: ананас, бергамот, лаванда, дубовий мох, яблуко, троянда, сухофрукти, сандал, боби тонка

Azzaro Chrome

Azzaro Chrome — свіжий аромат для сучасного чоловіка: стильного, динамічного і впевненого в собі. Він ненав’язливо доповнить як строгий образ, так і розслаблений повсякденний. Це справжній must-have для літнього парфумерного гардероба. Аромат об’єднує в собі легкість бергамота, розмарину й ананаса, багатогранність коріандру, жасмину й дубового моху, а також глибину мускусу, бобів тонка й сандалового дерева. Приємний бонус — м’який шлейф і хороша невластива фужерним парфумам стійкість.

Основні ноти: неролі, ананас, бергамот, дубовий мох, коріандр, жасмин, боби тонка, мускус, сандал

А якими ароматами ти б доповнила нашу добірку? Розкажи нам про своїх доступних парфумерних фаворитів у коментарях. Якщо стаття була для тебе корисною і ти додала як мінімум один аромат у свій wish-list (для себе чи коханого), не забудь поставити лайк.

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Прекрасна підбірка та опис чудових ароматів🥰Кожна може щось обрати для себе 🤍А,ціни в EVA💚 як завжди класні🙌🏻

Останні

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024