Краса

Аромати для затишної осені: ТОП-10

Для поціновувачів парфумерії осінь — дуже довгоочікувана пора. Як мінімум тому, що цей сезон дає змогу використовувати значно ширший спектр ароматів. Ніжні цитруси та акватика втрачають свою силу в дощову осінню погоду, натомість це ідеальний час для більш багатогранних парфумів — з ваніллю та спеціями, густими квітковими, мускусними, смолисто-деревними, шкіряними та солодкувато-пудровими акордами.

Якими ароматами побалувати себе восени? EVA Blog пропонує познайомитися з десяткою гарних і неймовірно затишних композицій для неї та для нього, які чудово звучать у сезон опалого листя, неспішних прогулянок парком і гарбузових пирогів з гарячим лате.

Цікаво на тему: 12 найкращих орієнтальних ароматів на холодну пору року

ТОП-3 жіночих ароматів на осінь

Van Cleef & Arpels Orchidee Vanille

Що може бути більш актуальним для прохолодного осіннього вечора, ніж квіткова «пудра» в оточенні ванільних і шоколадних акордів? Van Cleef & Arpels Orchidee Vanille саме про це. Солює в композиції томлива орхідея, щедро приправлена густою ваніллю та ароматом темного какао, фіалка надає їй приємної шорсткості, а мускус — відмінної стійкості.

Основні ноти: ванільна орхідея, фіалка, білий мускус, ваніль, мигдаль, темний шоколад

Chanel Coco Noir

Цей уже майже класичний аромат від Chanel ідеальний для образу сучасної жінки — вільної, сильної та трохи зухвалої, і водночас сексуальної та звабливої. Формула еліксиру Coco Noir вивірена бездоганно. Стартують у ній цитруси — грейпфрут, апельсин і бергамот. Вони «грають» не довго — за ними слідує розкішний букет із троянди, нарциса, жасмину і герані. Базу утворюють боби тонка, сандал, бензоїн, ладан, пачулі та ваніль, що надають композиції благородного звучання і шлейфу.

Основні ноти: бензоїн, троянда, цитруси, жасмин, пачулі, сандал

Yves Saint Laurent Libre Le Parfum

Аромат Libre від YSL підкорив наші серця буквально з моменту виходу 2019 року. Він став настільки популярним, що перевтілився в кількох прекрасних фланкерах, а трьома роками пізніше був випущений у версії парфумів. Зберігши настрій оригінальної композиції, Libre Le Parfum являє собою більш насичений аромат. Тут, як і раніше, є трав’янистість лаванди та цитруси, але доповнюють їх спеції (шафран, імбир), флердоранж і ветивер, а боби тонка, мед і ваніль відтіняють їх солодкістю. Ідеальна bittersweet symphony!

Основні ноти: ваніль, цитруси, мед, лаванда, флердоранж, ветивер, боби тонка

Чоловічі парфуми на осінь

Montale Red Vetiver

Аромат Montale Red Vetiver присвячений ветиверу — улюбленцю багатьох парфумерів, який поєднує в собі трав’янисто-сухий і землистий запах зі шляхетною гіркуватістю. Оточують його запашний перець і грейпфрут, кедр, пачулі та смолистий бальзам з Перу. Акордів зовсім небагато, але їхня синергія утворює щось приголомшливе і характерне, ідеальне для холодної пори.

Основні ноти: грейпфрут, перець, ветивер, пачулі, кедр, перуанський бальзам

Dsquared2 Wood Pour Homme

Якщо потрібен легший, але не позбавлений харизми осінній аромат, варто придивитися до Dsquared2 Wood Pour Homme. Парфуми об’єднують у собі цитруси та спеції (імбир, кардамон), акорди світлого дерева і ветівера, молекулу амброксану і лист фіалки. Композиція доречна не тільки в осінній період і підійде для будь-якого приводу, що робить її відмінним претендентом на кожен день.

Основні ноти: цитруси, кардамон, імбир, ветивер, лист фіалки, амброксан, світла деревина

Valentino Uomo Born in Roma

Поєднання мінеральних і деревних акордів зі спеціями — це те, що робить Valentino Uomo Born in Roma таким стильним і неймовірно осіннім ароматом. Початок у парфумів вельми незвичний — на старті тут об’єднуються свіжі озонові ноти з сіллю і листом фіалки. А аромат деревини, ветівера, імбиру і шавлії надають композиції м’якості, теплоти та легкої солодкості.

Основні ноти: деревні та мінеральні акорди, сіль, ветивер, спеції, лист фіалки

Осінні унісекс-композиції

Fabien Marche Alchimiste Spiced Caramel

Ніжна карамель у прянощах — так коротко можна схарактеризувати бюджетний аромат Fabien Marche Alchimiste Spiced Caramel. Безумовно, це солодкий парфум, але теплий і при цьому не нудотний. «Зацукруватися» йому не дають навколишні ноти — сіль, тютюн, а ще спеції, представлені червоним перцем і кардамоном. Особливої затишності композиції надають ваніль і кашмеран, які дарують м’який, але помітний шлейф.

Основні ноти: спеції, карамель, сіль, тютюн, кашмеран

Memo Paris Vaadhoo

Натхненням для створення цього аромату послугував один з островів Мальдівів — Ваадху, з його океаном, що світиться в ночі, і райськими пляжами. Ілюстрація на флаконі на це якраз натякає. Але справжню цінність представляє те, що всередині. Його трав’янисто-деревна піраміда дражнить уяву і мотивує познайомитися з ним ближче. «Відкривають» Memo Paris Vaadhoo ноти імбиру, листа чорної смородини та базилік. У «серці» – жасмин з трав’янистим безсмертником і геранню, а база виткана з акордів пачулів, ветівера і моху. У ньому також уловлюються полинно-удові нотки, які надають композиції глибину і терпкість. Дуже незвичайний, але атмосферний аромат для осені.

Основні ноти: імбир, базилік, жасмин, герань, мох, ветивер, пачулі

Trussardi Limitless Shopping Via Della Spiga

Заплющ очі й уяви собі запах стиглих зелених яблук, занурених у рідкий пахучий мед, і додай до нього відтінки ніжної квіткової пудри або дорогого доглядового засобу. Саме такий вайб дарує Trussardi Limitless Shopping Via Della Spiga. Творіння талановитого Квентіна Біша занурить в атмосферу неспішного шопінгу десь в Італії в розпал осінніх ярмарків.

Основні ноти: геліотроп, мед, боби тонка, яблуко, жасмин, мускус

Franck Boclet Cashmere

Назва парфума Cashmere від Franck Boclet говорить сама за себе — напевно, саме так міг би пахнути кашемір, якби мав виражений аромат. Композиція тепла й обгортальна — те, що потрібно для осені. У ній поєднуються прянощі (рожевий перець, гвоздика і кориця), м’які шкіряні акорди, амбра, ветивер, кедр і кашемірове дерево. Аромат, як пухнастий плед, створить відчуття затишку й умиротворення, якою б погода за вікном не була.

Основні ноти: гвоздика, кориця, рожевий перець, шкіра, амбра, кашемірове дерево

Сподіваємося, нам вдалося розширити твій парфумерний wish-list новими загадковими композиціями. Ділися, з яким ароматом хочеш познайомитися першим.

Читай також:

Останні

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024

7 інструментів для нанесення тону: особливості та який вибрати

Бездоганно рівний тон обличчя — одна з першорядних цілей будь-якого макіяжу. Але домогтися його не… Докладніше

Вересень 13, 2024

Ідеї смачного перекусу: 8 незвичайних рецептів

Не встигла поснідати перед роботою або зголодніла посеред дня? Значить, тобі потрібен перекус. Хоча це… Докладніше

Вересень 13, 2024

Що таке саморефлексія та навіщо вона потрібна?

Інформації, задач та справ у сучасному житті так багато, що часто не залишається можливості прислухатись… Докладніше

Вересень 13, 2024

Що таке усвідомлений сон і як у нього потрапити

Тобі знайомий фільм “Початок”? Якщо ні, то обов'язково подивися. Якщо ж ти його вже бачила… Докладніше

Вересень 12, 2024