Категорії: ВолоссяКраса

Чому волосся швидко стає жирним і як із цим боротися

Чисте та об’ємне волосся — одна з ознак доглянутої зовнішності й запорука практично ідеального образу. Однак іноді доводиться стикатися з неприємним явищем — підвищеною жирністю локонів. І, як наслідком, необхідністю мити голову все частіше. В EVA Blog говоримо про причини цієї проблеми та ефективні способи її розв’язання.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Підвищена жирність волосся: причини

Потрібно зауважити, що мити голову через день-два — цілком нормально. А ось якщо стан зачіски не радує вже до кінця першої доби, варто задуматися, чому це відбувається. Виділення жиру — природний захист шкіри голови. Він необхідний, щоб волосся було здоровим, міцним і зволоженим. Вироблення шкірного сала регулюється кожним організмом індивідуально. Серед поширених фізіологічних факторів появи надлишкової жирності:

  • Генетична схильність до інтенсивної роботи сальних залоз. Особливо часто це буває у власників тонких і рідкісних пасом.
  • Гормони. Багато хто відзначає, що в період статевого дозрівання у підлітків і менопаузи волосся починає виглядати гірше. Під час вагітності й прийому контрацептивних препаратів також може спостерігатися підвищене засолювання волосся.
  • Затяжний стрес. Ця проблема в кінцевому результаті також пов’язана з роботою ендокринної системи, а саме — посиленим виробленням кортизону.
  • Нестача ряду речовин і вітамінів. Активність сальних залоз провокує низький вміст цинку і вітамінів A, B, E і D.

Існують фактори, які не пов’язані з фізіологією. Їх називають косметичними. Так, часте розчісування розподіляє жир по волоссю і воно швидше втрачає свій привабливий вигляд. Такий же ефект дає постійне розчісування локонів руками або накручування пасом на палець. Гладкі зачіски і часте випрямлення сприяють щільному приляганню волосся до голови, а значить — безпосередньому контакту зі шкірним салом. Ще серед можливих причин — проживання в районі з підвищеною вологістю, сильні перепади температур і активні фізичні вправи. Але найчастіше корінь зла — у неправильно підібраному догляді і косметичних продуктах.

Що потрібно робити, щоб зменшити жирність волосся

Є кілька простих і ефективних способів запобігання підвищеної жирності волосся:

  • Намагатися не мити голову щодня. Чим частіше змивати шкірне сало, тим активніше епідерміс вироблятиме нове.
  • Мити голову вранці. Це допоможе довше зберігати свіжість голови, оскільки вночі жир виробляється активніше.
  • Мити теплою водою. Гаряча вода активізує роботу сальних залоз.
  • Ополіскувати прохолодною водою. Це допоможе лусочкам розгладитися і «закритися», зберігаючи чистоту локонів.
  • Використовувати спеціальні шампуні. Засоби, призначені для жирного та схильного до жирності волосся, усувають зайву сальність і зміцнюють структуру.
  • Ретельно вибирати засоби для укладання. Обтяжувальна косметика із силіконами, протеїнами або ліпідними комплексами провокує липкість і несвіжий вигляд.

Цікаво по темі: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

  • Правильно використовувати засоби для догляду. Бальзами та кондиціонери слід наносити із середини довжини волосся і до їх кінчиків.
  • Позбутися від лупи. Оскільки вона часто супроводжується підвищеною жирністю голови.
  • Періодично робити легкий пілінг. Це дозволить очистити пори від забруднень і поліпшити загальний стан шкірного покриву. Для цього підійдуть спеціальні косметичні продукти для пілінгу, формули яких містять антиоксидантні комплекси та натуральні екстракти.
  • Акуратно розчісувати. Для того щоб жир не розподілявся по всій довжині, краще розчісуватися не частіше 3–4 разів на день.
  • Використовувати переважно гребінці. Улюблені багатьма щітки активно розподіляють шкірне сало по всій довжині локонів.
  • Правильно сушити феном. Якщо немає можливості висушити локони у природний спосіб, рекомендуємо використовувати фен з ледь теплим повітрям.
  • Підбирати правильну зачіску. На другий день після миття можна, наприклад, зав’язати кінський хвіст.
  • Дотримуватися здорового харчування. Повноцінний раціон із достатньою кількістю вітамінів і мікроелементів поліпшить стан зачіски.

 

Про лайфхаки по догляду за волоссям ми говорили в цьому матеріалі. Лаконічні, але дієві поради вже допомогли багатьом дівчатам повернути сяйво здорових локонів. Упевнені, знайдете щось новеньке!

Цікаво по темі: Причини випадіння волосся та як з цим боротися

Допомогти жирному волоссю: топ кращих продуктів за версією Єва Блог

Для відновлення необхідного балансу в роботі сальних залоз розроблено чимало продуктів. Багато з них мають унікальні формули, що містять екстракти рослин та інноваційні комплекси, над якими працюють дерматологи спільно з трихологами. Тому перше, що необхідно для боротьби з активним виробленням себуму в домашніх умовах — правильно підібрані засоби для догляду за волоссям.

У нашому рейтингу — засоби різного призначення, які допоможуть усунути надмірну жирність.

1. Безсульфатний шампунь Lapush – делікатно очищає та усуває жирність волосся, не пересушуючи шкіру голови. Активні компоненти у складі відновлюють природний блиск локонів, дарують їм шовковистість та еластичність.

2. Шампунь DeLaMark 98% не містить сульфатів, його органічну формулу складають компоненти, які, підлаштовуючись під pH шкіри, змивають надлишок секрету.

3. Сухий шампунь Syoss Anti-Grease Dry Shampoo освіжає волосся та усуває надлишок себуму. Також до складу засобу входять доглядальні компоненти, які роблять локони міцним і піклуються про стан шкіри голови.

4. Сухий шампунь Farmona Herbal Care — надійний помічник у вигляді спрею, коли потрібно дати швидку відповідь проблемі, але часу на миття немає. Незамінна річ у подорожі! Кукурудзяний крохмаль ефективно абсорбує надлишок сальних залоз, а екстракти кропиви й алое вера діють заспокійливо.

5. Очищувальний кондиціонер Mayur Маракуйя – натуральний засіб, який призначений спеціально для догляду за жирним волоссям, а також для його захисту. Кондиціонер нормалізує вироблення себуму, зміцнює локони, перешкоджає появі ламкості, посічених кінчиків та лупи, а також активізує ріст волосся.

6. Матувальна маска Lakme K.Therapy Purifying Matt Mask – це унікальний засіб, що допомагає боротися із зайвою жирністю волосся. Маска повертає локонам пружність, гладкість, м’якість і регулює роботу сальних залоз.

7. Двофазний спрей для волосся Level Keratin Therapy – відмінний засіб для догляду за схильним до жирності волоссям. Спрей має відновлювальні, поживні та зволожувальні властивості, а також він попереджає появу ламкості, повертає волоссю пружність і блиск.

8. Лосьйон Profistyle Sebum – експрес-очищення для жирного волосся стане справжнім порятунком для тих, хто хоче зберегти волосся свіжим і красивим протягом тривалого часу. Спрей нормалізує роботу сальних залоз та відмінно усуває жирний блиск. Просто нанесіть його на коріння брудного волосся, дочекайтеся повного висихання і ваші локони знову стануть легкими та свіжими.

Головне в комплексному догляді за локонами — це … Правильно! Зберігати спокій і оптимізм, адже позитивний настрій позитивно впливає на гормональний фон і допомагає підтримувати здоров’я волосся і всього тіла. А в Еvа Blog вас завжди чекають поради та допомога у виборі б’юті-засобів!

 

Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Фен завжди прискорює жирність, гаряча вода теж. Якщо мити лужними мийками, з гліцерином або хоча б сполоскувати - буде ефект.
    Але головне - здорова печінка, якщо підтримувати її, буде гарне волосся та надовго. Вітаміни та мінерали споживати вчасно - це загальне правило, його нагадувать потрібно усім..

Останні

Струменевий оргазм: 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто… Докладніше

Травень 15, 2024

Молекулярні аромати: у чому особливість + добірка парфумів

Молекулярні аромати — відносно нове слово в парфумерії, яке, судячи з тенденцій, у трендах надовго.… Докладніше

Травень 15, 2024

10 каменів, які притягують кохання

Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше

Травень 14, 2024

12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою… Докладніше

Травень 14, 2024

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024