Волосся

Без чого не уявляють догляд за волоссям автори EVA Blog

Як і якими засобами доглядають за волоссям автори EVA Blog? У цій добірці ми зібрали улюблені продукти, які допомагають нам підтримувати здоровий вигляд наших пасом — від шампунів і бальзамів до незмивного догляду та якихось просто читерських баночок, які роблять з локонами щось неймовірне.

Цікаво на тему: Без чого не уявляють догляд за обличчям автори EVA Blog

Засоби для кучерявого і неслухняного волосся

Експертка з кулінарних експериментів і наукових досліджень, перекладачка складних термінів і процесів на «людську» мову.

Я тааак люблю експериментувати із зачісками, що іноді мої подруги дивуються, як це я ще не спалила собі волосся цими постійними укладками й фарбуваннями. Можливо, тому що я дуже серйозно ставлюся до вибору догляду за локонами. Поділюся з тобою своїми улюбленцями.

Моєму злегка кучерявому волоссю дуже підійшов корейський шампунь IZUMI Intense Repair Shampoo. Локони після нього дуже м’які, блискучі, легко розчісуються, не плутаються і приємним бонусом стане відсутність посічених кінчиків. Великого об’єму засобу мені вистачає надовго, до того ж у мене коротке волосся і витрата шампуню невелика.

Ще один важливий продукт у моєму догляді — міст IZUMI Silk Repair Hair Mist. Я завжди наношу його, бо розумію, що після мого випрямляча волосся перебуває в невеликому стресі та додатковий відновлювальний етап у рутині не завадить. Після використання місту локони легко розчісуються, набувають гарного блиску, стають гладкими та слухняними (повір, для володарів кучерявого волосся це дуже важливий момент).

Бальзам я використовую Beauty Jar Oops… I Did It Again! Balm. Чому саме його? Розповідаю: засіб призначений для фарбованого волосся, класно зволожує і відновлює, усуває ламкість і робить локони дуже м’якими. Мені підходить ідеально! Беру цей бальзам не вперше, хоч і намагалася знайти що-небудь новеньке і цікавеньке, але все одно повертаюся до нього єдиного.

Цікаво на тему: Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Кілька разів на тиждень (якщо не забуваю) я використовую маску Brelil Bio Traitement Cristalli d’Argan Mask Deep Nutrition. Вона має приємний аромат, добре розподіляється по волоссю, не обтяжує його і не робить жирним. Засіб навіть злегка вирівнює локони, що мені дуже подобається. Маска просто ТОП за свої гроші!


Патрон нашого колективу, знає все про те, як зібрати трендовий look, дієтичний сніданок і реакції зі смішним смайликом у робочому чаті.

Скажу чесно, у цьому блоці не буде чогось особливо цікавого. Тому що у мене є два бренди, точніше лінійки брендів, які я дуже довго підбирала і зараз раз на період міняю. Трошки познайомлю вас зі своїм волоссям 😅. Вітайте — це кучеряве, пористе волосся з постійною претензією до вологості повітря на вулиці та секундним бажанням стирчати так, як хочеться.

Цікаво на тему: Чим відрізняється живлення від відновлення волосся?

Перед тим, як познайомити зі своїми фаворитами, розповім за якими критеріями вибирала. Я мию голову один раз на 2-3 дні. Шампунь не повинен зажирювати шкіру голови та при цьому не сильно сушити її, щоб не виглядало так, наче в мене лупа. Після всіх спроб зі зволожувальними шампунями я зрозуміла, що вони дуже обтяжують локони через арганову олію та більшість зволожувальних компонентів, та й голову я почала мити частіше. Всі засоби для частого застосування — пересушили шкіру… тому теж мінус зі списку.

Трошки ввела вас у курс справи. Тепер до косметики. Перший набір засобів — це лінійка від відомого бренду Matrix догляд за фарбованим волоссям Total Results Color. Не обтяжує, приємний аромат, шкіра голови задоволена, локони крутяться і не стирчать — баланс ідеальний.

Але, є така історія, як звичка до засобів. Ви помічали, що, коли довго користуєшся одним і тим самим продуктом, він починає діяти інакше? Ось у мене так із доглядом за волоссям… Раз на 2-3 місяці я його міняю. Тому мій зірковий фаворит №2 корейського бренду Esthetic House CP-1. У цьому бренді я вибрала лінійку для пошкодженого волосся, тому що, як я говорила — моє пористе, тому весь час зневоднене: 

І третій улюбленець, яким я користуюся незалежно від вибору лінійки — це філер для волосся того ж корейського бренду Esthetic House 3 Seconds Hair Fill-Up. Я не дуже люблю довго змішувати щось перед тим, як нанести, тому цю процедуру роблю не часто, але вона цього варта. Єдине, що додам — я люблю, щоб усе мало приємні аромати. Саме цей філер має специфічний для мене запах, але результат перемагає все.


Володарка чорного пояса з червоних помад, трендів у соціальних мережах, пікантних питань і самовираження за допомогою одягу.

У мене від природи хвилясте волосся, яке все ж недостатньо слухняне, щоб обійтися без стайлера і фена. Тому воно постійно піддається додатковому термовпливу. Крім того, часто мию голову. Тому доволі довгий час підбирала засіб, після якого не буду схожа на дівчинку-кульбабку, яка засунула пальці в розетку. До того ж мені було важливо уникнути відчуття стягнутості шкіри голови, яке нерідко турбувало через часте миття.

Шампунь Palco Professional Curl Shampoo від професійного бренду Palco призначений для кучерявого волосся. Виробник також рекомендує його використовувати після хімічної завивки, щоб зменшити пористість і зміцнити кутикулу. Містить мигдальну олію, екстракти ягід (малини, ожини, чорниці).

Добре очищає не тільки довжину, а й шкіру голови. З ним волосся стало більш м’яким і слухняним, легше укладається. І, що для мене теж дуже важливо, пасма зміцнилися, волосся не січеться, зменшилося випадіння порівняно з іншими шампунями. Витрата засобу досить економна. Найкращий ефект дає в комбінації з маскою для волосся цієї ж серії, про яку розповім далі.

Цікаво на тему: ТОП-20 найкращих шампунів без сульфатів

Маска Palco Professional Curl Softening Mask —  це моя любовна любов насамперед завдяки своєму аромату. Напевно, навіть якби вона не давала жодного ефекту, я б продовжувала її використовувати тільки заради насолоди проводити пальцями по волоссю і відчувати, як воно пахне. Як і в шампуні, у складі є мигдальна олія та екстракти ягід, а ще є олія ши. Після використання продукту локони акуратні, слухняні, не пушаться. Вистачає цієї маски для волосся на тривалий час. Окремо відзначу зручний формат тюбика. Мені такий подобається, бо не треба лізти пальцями в банку, і в ній випадково не залишатимуться волоски.

Має особливості нанесення. В ідеалі, коли не поспішаю, після миття ретельно, але ніжно віджимаю волосся рушником, щоб прибрати зайву вологу, і наношу масочку на довжину. Тримаю близько 10-15 хвилин, а якщо є вільний час, то й довше. Після цього змиваю. Але зізнаюся, що час від часу тримаю і менше, якщо поспішаю кудись далі збиратися, але дуже хочеться, щоб волоссячко кайфово пахло.

Класна косметика для жирної шкіри голови

Завжди в курсі останніх подій у світі літератури, порадить серіал, від якого нереально відірватися, і зробить фото на будь-яку «мильницю», гідне International Photography Awards.

Голова — моя найпроблемніша зона, а жирна шкіра і лупа — моя персональна катастрофа. Зазвичай я користуюся аптечними шампунями, бо косметичні мені не допомагають. Але нещодавно сталася цікава історія: я сходила в офлайновий магазин EVA подивитися, що ж можна купити для жирного волосся. На ділі, не так багато, але мені попався Clear Scalp Oil Control. Взяла його на тест без будь-яких очікувань, але виявилося, що цей шампунь очищає та освіжає краще, ніж мій улюблений Klorane Nettle Shampoo з кропивою. Що це за чудовий ефект такий, я не знаю, але вже тиждень радісно спостерігаю, що наступного дня після миття коріння більш-менш свіже і не лисніє. Так що не дерматокосметикою єдиною, як то кажуть, а мас-маркет може приємно здивувати.


Любителька доглядових банок і макіяжних лайфхаків, парфумерний маніяк-початківець (поки що), відрізнить у кадрі Раяна Гослінга від Раяна Рейнольдса.

Догляд за волоссям — для мене це теж окрема історія. Маючи типову для багатьох проблему (жирну шкіру голови та сухі кінчики), знайти що-небудь ефективне не так-то й просто. Якщо говорити про очищення, то я поки що не знайшла ідеального шампуню (ні в натуральній косметиці, ні в професійній, ні в мас-маркеті), який би давав змогу не мити волосся щодня і не погіршував при цьому його стан. Одні занадто сушать, інші — зволожують, але посилюють жирність… Але я знайшла цікавий продукт, який класно подовжує свіжість зачіски до 2 днів, що для мене вже велика перемога. Ним виявився експрес-лосьйон Profistyle Sebum. Вперше я купила його на заміну улюбленому сухому шампуню від Batiste – захотілося чогось новенького. І цей лосьйон став для мене дуже крутою знахідкою!

Технічно Profistyle Sebum можна використовувати, як сухий шампунь. Розпорошити на брудне волосся і залишити до висихання або підсушити феном (що буде значно швидше, адже сохне лосьйон хвилин 15-20). Але я наношу його на прикореневу зону відразу після миття. Укладаюся феном і на 2 дні забуваю про стан своєї зачіски. Важливий плюс – Profistyle Sebum не залишає слідів на темному волоссі, чим іноді грішать сухі шампуні. Уже витрачаю 4 банку і сподіваюся, що його не знімуть із виробництва.

Цікаво на тему: Врятувати не можна обрізати: як відновити спалене волосся після фарбування

А за сухими кінчиками я доглядаю за допомогою багатофункціональних масок. Чому саме такі засоби мені подобаються найбільше? У мене кучеряве і вкрай неслухняне волосся — приструнити його не так-то просто. Тому в моїй «косметичці» завжди є маски, які можна використовувати, як незмивний догляд або крем. Останній мій фаворит – L’Oreal Paris Elseve Розкіш кокосової олії. Приємно пахне, добре живить локони та захищає від посічених кінчиків. Оскільки маска не змивається, а залишається на пасмах, вона трохи обтяжує волосся, завдяки чому воно краще дисциплінується і не стирчить на всі боки після висихання. Для мене це поки що найбільш дієва схема, яка дозволяє носити довжину нижче за плечі й не почуватися кульбабкою.

Ефективний догляд для сухого волосся

Руйнівниця beauty-міфів і не тільки, знає все про останні досягнення в косметології та медицині, докопається до істини, як би далеко вона не була закопана.

Ну що, тепер моя черга ділитися з тобою своїми улюбленими засобами для догляду за волоссям? Тоді лови мої фаворити, яким я ніколи не зраджую.

У мене суха шкіра голови й бувають моменти, коли волосся сиплеться просто жахливо. Колись давно мені трихолог порекомендувала шампунь Bioxsine DermaGen і він став моїм справжнім порятунком. Як профілактику я його використовую кілька разів на рік, плюс за необхідності вводжу в догляд сироватку від цього ж бренду Biota Bioxsine DermaGen Forte Herbal Serum For Intensive Hair Loss.

Цікаво на тему: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

Оскільки я регулярно фарбую волосся, плюс до всього воно у мене сухе, потрібно було шукати хороший і надійний засіб для відновлення. Знахідкою для мене стала маска Vichy Dercos Kera-Solutions Restoring 2 min Mask. Вона неймовірно крута. Локони зберігають свій природний колір, не електризуються, стають м’якими та приємними на дотик. Засіб працює на всі п’ять із плюсом!

Філер для волосся був моєю спонтанною покупкою, яка переросла у велику любов. Я взяла один стік MD:1 Intensive Peptide Complex Hair Ampoule з пептидним комплексом просто заради інтересу. Але ти не повіриш, наскільки волосся з ним перетворюється. Дуже крута річ! Локони гладкі, слухняні, шовковисті. Дійсно ніби після салонного догляду. Тепер щоразу, коли я заходжу в магазин EVA, хапаю цього малюка із собою. Але його ще потрібно застати в наявності — дуже швидко розгрібають. Мабуть, за ним крім мене полює не маленька кількість людей =)


Фея технічної підтримки EVA Blog, яка залишається за лаштунками, але без неї наш проєкт був би схожий на лінивця з «Зоотрополіса».

Я випадково знайшла цікавий та ефективний засіб для волосся — бальзам-флюид Profistyle Color із захистом кольору і термозахистом. Мої локони начебто ожили й перестали бути соломою, стали наповненими, блискучими та м’якими (навіть чоловік це помітив). Після миття я трохи просушую волосся рушником, а потім кілька крапель флюїду розтираю в долонях і наношу на пасма. Але тільки на все, що нижче вух, щоб не жирнити голову. Власне, ось і все. Далі розчісую та висушую феном, і одразу помітно, наскільки волосся стає неймовірним. Хоч у мене і не фарбовані пасма, це не заважає користуватися флюїдом.

Як бачиш, усі ми стикаємося з різними проблемами в догляді за волоссям. Але завдяки сучасній косметиці нам вдається підібрати такі продукти, які допоможуть приборкати неслухняні, зволожити сухі та дисциплінувати кучеряві пасма. Поділися з нами, які у твоїй рутині є засоби для локонів, без яких ти просто нікуди?

Читай також:

Останні

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024

Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів з нотами ягід

Які парфуми спадають на думку першими, якщо мова заходить про ягідні аромати? Багато хто напевно… Докладніше

Червень 28, 2024

Капсульний гардероб для дівчат з фігурою plus size

Одягнути перші дві речі, які витягнеш з шафи, та бути впевненою, що ідеально виглядатимеш. Хіба… Докладніше

Червень 27, 2024

Апсайклінг-декор: перетворюємо мотлох на прикрасу будинку

Створювати з непотрібних старих речей корисні штучки або декор для дому — справжній тренд, який… Докладніше

Червень 26, 2024