Краса

Дорого-багато: все про срібло, золото і платину в косметиці

Тобі напевно зустрічалися косметичні засоби з компонентами, що інтригують — зі сріблом, золотом або платиною. Звучить дуже красиво, рука так і тягнеться додати товар з таким розкішним спойлером у кошик. Але тут можна запідозрити недобре — чи дійсно продукти з частинками дорогоцінних металів можуть бути корисними для нашої шкіри? А, може, бренди косметики вже не знають, чим привернути нашу увагу, і це маркетинг у чистому вигляді?

Пропонуємо розібратися в цьому питанні, зважити всі за і проти та зрозуміти, чи потрібні благородні метали у твоєму догляді. І якщо відповідь буде ствердною, EVA Blog за доброю традицією підібрав 12 чудових засобів із цими цікавими компонентами.

Цікаво на тему: Next level: що таке дрон-косметика і навіщо вона потрібна

Що робить золото в складі косметичних засобів?

Колоїдне, косметичне або, як його ще називають, нанозолото доволі часто зустрічається у формулах різних продуктів. Хоча в косметології застосовується ще з часів Стародавнього Єгипту. Подейкують, що сама Клеопатра робила «маски» із золотих пластин, щоб зберегти свою молодість. Утім, і сьогодні цей компонент найбільшого поширення набув саме в anti-age косметиці. І не спроста.

Косметичне золото — чудовий антиоксидант, що бореться з активним киснем. Як наслідок, зменшуються окислювальні процеси в епідермісі, які є однією з причин передчасного старіння. Нейтралізуючи зайві молекули кисню, частинки дорогоцінного металу нормалізують pH шкіри, підвищують її імунітет і опірність зовнішнім факторам, надають детокс-ефект, а також стимулюють обмін речовин і регенерацію клітин. Як результат, колоїдне золото є чудовим активом для зрілої шкіри та шкіри, що в’яне, а також, завдяки здатності підвищувати природний захисний бар’єр, поліпшить стан сухої, проблемної, реактивної та чутливої.

Цікаво на тему: Антивікова косметика: сироватки, креми та інші продукти

«Добування» колоїдного золота, найпоширенішого його формату, — досить складний процес. Щоб отримати готовий компонент для косметики, частинки металу найвищої проби розчиняють у воді, очищеній від лугів і будь-яких домішок. Щоб золото не випадало в осад, через розчин пропускають змінний струм. Він надає молекулам металу єдиного заряду, через що вони постійно перебувають у русі. Попри те, що на виході отримуємо досить активний компонент, він не вступає в реакцію з іншими інгредієнтами. У складі косметичне золото часто маркується, як Gold або Colloidal Gold.

Дорогоцінний догляд: платина в косметиці

Властивості платини в косметиці можна цілком собі порівняти із золотом. Частинки цього благородного металу також є потужним антиоксидантом, зменшують видимість зморшок, відновлюють захисний бар’єр, роблять шкіру більш пружною і підтягнутою. Саме тому колоїдна платина застосовується в антивікових і ліфтинг-засобах. Позначається в них вона як Platinum або Colloidal Platinum.

Цікаво на тему: 27 найкращих засобів професійної косметики для обличчя

Інша сторона медалі — засоби з відносно високою концентрацією цього дорогоцінного металу часто коштують, як крило від Boeing. Якщо говорити про комплексний догляд, а не один крем для обличчя, то рахунок іде на сотні, а подекуди й тисячі умовних одиниць. Утім, якщо розглядати це з погляду інвестиції в себе, кохану, то жодних грошей не шкода. Проте сьогодні можна знайти й більш доступні продукти з платиною в складі, нехай і в меншій її концентрації, і особливо її люблять додавати в корейську косметику.

Чим корисні іони срібла для шкіри?

Антибактеріальна, протизапальна та загоювальна дія срібла відома з незапам’ятних часів. Подібні властивості зробили цей метал популярним у медицині. Аж до того, що розчином зі сріблом робили перев’язки для дезінфекції та прискорення загоєння ран. Але з часом цей компонент перекочував і до складу косметики.

Найчастіше в сучасних засобах для догляду срібло позначається, як Silver, Colloidal Silver, Silver Oxide або Silver Citrate. Завдяки тому, що срібло є потужним антисептиком і сприяє загоєнню, воно часто зустрічається в засобах проти акне. А, крім цього, «дорогоцінний» інгредієнт зменшує запальні процеси, знімає набряклість, заспокоює і прискорює регенерацію в разі пошкоджень епідермісу. Для проблемної та будь-якої схильної до висипань шкіри срібло справжня знахідка! А ще наявність розчину «білого металу» у складі косметики подовжує їй термін придатності, адже ефективно розправляється з бактеріями та працює, як природний консервант.

Цікаво на тему: Домашній догляд за чутливою і схильною до алергії шкірою

ТОП-12 засобів з благородними металами

Якщо підбити проміжний підсумок, то продукти із золотом, платиною і сріблом працюють. Але кожен — на своєму терені. Срібло стоїть на сторожі здоров’я і чистоти шкіри, а дорогоцінне золото і платина є потужним активом у боротьбі за її молодість. Якщо хочеш перевірити ефект цих компонентів на собі, пропонуємо тобі 12 класних продуктів не за ціною крила літака, які можуть бути цікаві.

«Дорогоцінне» очищення і тонізація

Назва Вид засобу Країна Активні компоненти
Elizavecca Milky Piggy 24K Gold Snail Cleansing Foam Пінка для вмивання Південна Корея – муцин равлика;

– колоїдне золото.

Dr. Medion Moisture Cleansing Gel Гель для вмивання Японія – платина;

– колоїдне срібло.

Aura Herbals Argentum200 Tonik Тонік Польща – колоїдне срібло.
Ottie Platinum Aura Active Toner Тонер Південна Корея – платина;

– екстракт ікри.

Elizavecca Milky Piggy 24K Gold Snail Cleansing Foam

Якщо шукаєш м’яку пінку для вмивання, яка не сушитиме шкіру, обирай Elizavecca Milky Piggy 24K Gold Snail Cleansing Foam. Маючи в складі косметичне золото, фільтрат муцина равлика, алантоїн і безліч натуральних рослинних екстрактів (абрикоса, шоломниці, кизилу та магнолії), засіб чудово справляється із забрудненнями, себумом і залишками декоративної косметики. Пінка має щільну, але при цьому ніжну консистенцію, змивається без залишку і липкої плівки, а також дуже економно витрачається. Враховуючи чималий об’єм, однієї банки вистачить дійсно надовго.

Цікаво на тему: Найкращі пінки для вмивання обличчя за версією EVA Blog

Dr. Medion Moisture Cleansing Gel

У формулі Dr. Medion Moisture Cleansing Gel міститься вітамін Е, частинки срібла і платини, гіалуронова кислота та цераміди. Під час вмивання гель трансформується в легку олію, завдяки чому добре розчиняє будь-які шкірні забруднення і глибоко очищає. Активні інгредієнти сприяють відновленню pH і зміцненню природного бар’єра, бореться із запаленнями та віковими змінами, ефективно зволожує і підходить навіть для реактивної та чутливої шкіри.

Aura Herbals Argentum200 Tonik

Складаючись тільки з очищеної води з додаванням високої концентрації іонів срібла максимального очищення 99,9%, Aura Herbals Argentum200 Tonik сподобається жирній та проблемній шкірі. Тонік чинить потужну антибактеріальну дію, додатково очищає пори, знижує запальні процеси, відновлює ліпідний баланс, зменшуючи прояв жирного блиску. Засіб, який подарує матовість і чистоту твоїй шкірі, не має запаху, а завдяки тому, що його склад позбавлений спирту, не сушить і не стягує.

Ottie Platinum Aura Active Toner

Корейський тонер Ottie Platinum Aura Active Toner – ефективний продукт в anti-age догляді. Його формула містить колоїдну платину, екстракт чорної ікри, лаванди, розмарину, материнки та сливи какаду. Такий потужний тандем насичує шкіру корисними мікроелементами, стимулює регенерацію клітин і вироблення природного колагену, нівелює дію вільних радикалів, а також освітлює шкіру і допомагає впоратися з небажаною пігментацією.

Креми: зволоження та ліфтинг-ефект

Назва Тип засобу Країна Активні компоненти
Bielenda Supremelab Regenerating Cream Крем для обличчя Польща – колоїдне золото;

– ніацинамід.

Medi-Peel 24k Gold Snail Repair Cream Крем для обличчя Південна Корея – колоїдне золото;

– муцин равлика.

Apis Home Terapis Platinum Gloss Rejuvenating Cream Крем для обличчя Польща – платина;

– трипептид міді.

Diego Dalla Palma Gold Infusion Eye Contour Youth Cream Крем для шкіри навколо очей Італія – натуральні олії;

– колоїдне золото.

Bielenda Supremelab Regenerating Cream

Bielenda Supremelab Regenerating Cream концентрує фокус на стимуляції природних відновлювальних функцій шкіри. Такій дії сприяє формула, що містить ніацинамід, косметичне золото, пантенол, гіалуронову кислоту, алантоїн, а також олії макадамії та горіха кукуї. У комплексі ці компоненти активують регенерацію клітин, сприяють відновленню пружності й тонусу, зменшують видимість зморшок і піклуються про зволоженість шкіри. Крем можна використовувати перед нанесенням макіяжу, а також він має зручну упаковку з помпою, що дасть змогу комфортно дозувати засіб.

Цікаво на тему: Що таке флюїд для обличчя і як ним користуватися

Medi-Peel 24k Gold Snail Repair Cream

Склад крему Medi-Peel 24k Gold Snail Repair Cream дійсно дивує. Олія ши та оливи живлять шкіру і сприяють утриманню вологи в клітинах, пептиди стимулюють вироблення колагену, ніацинамід зменшує пори та нормалізує гідроліпідний баланс, муцин равлика активує процеси регенерації, а косметичне золото працює як антиоксидант. Ці потужні активи доповнені комплексом рослинних екстрактів (базиліка, лаванди, куркуми), які додатково загоюють епідерміс, насичують вітамінами, борються з лущенням і знімають подразнення. Що це, якщо не «чарівна пігулка» для здоров’я і молодості твоєї шкіри?

Apis Home Terapis Platinum Gloss Rejuvenating Cream

Потрібен класний і при цьому недорогий антивіковий крем? Придивися до Home Terapis Platinum Gloss Rejuvenating Cream від Apis. Його склад збагачений трипептидом міді, колоїдним золотом, гіалуроновою кислотою, скваланом, олією ши та ніацинамідом. Крім того, що активні компоненти сприяють виробленню природних білків (еластину і колагену) і скорочують мімічні зморшки, продукт заспокоює шкіру, відновлює гідроліпідну мантію, чинить антиоксидантну дію, а також покращує колір обличчя, борючись із тьмяністю і пігментацією.

Diego Dalla Palma Gold Infusion Eye Contour Youth Cream

Маючи в складі 30 видів натуральних олій і екстрактів, а також косметичне золото і гіалуронову кислоту, крем для зони навколо очей Diego Dalla Palma Gold Infusion Eye Contour Youth Cream ефективний у боротьбі з віковими змінами. Засіб надає ліфтинг-ефект, зменшує видимість заломів, ущільнює і розгладжує. Крім омолоджувальної дії крем допомагає зняти набряклість і позбутися «мішків» під очима, а також освітлити шкіру і зробити її зволоженою та еластичною.

Цікаво на тему: 13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Додатковий догляд: ТОП-4 продукти

Назва Тип засобу Країна Активні компоненти
The Saem Gold Lifting Emulsion Емульсія Південна Корея – протеїни кунжуту;

– золото.

ABOUT face Anti-Wrinkle Сироватка Китай – пептиди;

– золото.

Farmstay Gold Collagen Nourishing Ampoule Сироватка Південна Корея – колаген;

– золото.

Prreti Real Gold Hydrogel Eye Patch Патчі Південна Корея – колаген;

– пептиди;

– золото.

The Saem Gold Lifting Emulsion

Аденозин, протеїни кунжуту, золото, гіалуронова кислота і тетрапептиди в складі The Saem Gold Lifting Emulsion – прекрасний коктейль для підтримки молодості шкіри. Емульсія покращує мікрорельєф і колір обличчя, розгладжує, чинить підтягувальну дію, пом’якшує і стимулює регенерацію. Засіб має легку текстуру, поглинається без відчуття липкості, а також є універсальним і підходить як для ранкового, так і вечірнього догляду.

Цікаво на тему: Вітамін C у догляді за шкірою: переваги та кому підійде

ABOUT face Anti-Wrinkle

ABOUT face Anti-Wrinkle – класна омолоджувальна сироватка в «ампульному» форматі, яка посилить дію anti-age догляду. У ній міститься багатий набір рослинних екстрактів (магнолії, лимонника, астрагала, огірка, камелії), алантоїн, гіалуронова кислота і косметичне золото. Сироватка має легку текстуру і швидко поглинається, дарує шкірі пружність і зволоження, розгладжує заломи та вирівнює тон обличчя.

Farmstay Gold Collagen Nourishing Ampoule

Сироватка Farmstay Gold Collagen Nourishing Ampoule – просто джерело активних омолоджувальних компонентів. Її формула збагачена колагеном і кількома формами гіалуронової кислоти, ніацинамідом, комплексом рослинних екстрактів і, звичайно ж, колоїдним золотом. Доповни сироваткою свою рутину, і ти помітиш, як шкіра стає більш зволоженою, гладкою, пружною і сяйнистою, а зморшки — менш помітними.

Prreti Real Gold Hydrogel Eye Patch

Потрібно швидко освіжити погляд і стерти сліди безсонної ночі? Скористайся патчами Prreti Real Gold Hydrogel Eye Patch. Золото і колаген у складі сироватки зменшать видимість мімічних зморшків і розгладять шкіру, ніацинамід — ущільнить і поліпшить мікрорельєф, а діоксид титану — освітлить і вирівняє тон.

А ти вже знайома з косметикою з дорогоцінними металами у складі? Які засоби ти використовувала і чи допомогли вони тобі впоратися з поставленим завданням? Ділися своєю думкою в коментарях!

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Чудова та дуже цікава вийшла стаття.🙌🏻🥰Багато цікавої інформації дізналася,дякую 💋Чудова підбірка продукції 💖

  • Це антинаукова маячня. Золото не вступає в реакцію зі шкірою. Що значить «нейтралізує зайвий кисень» ? Автор статті може пояснити, що це за процес такий? Як золото може зʼєднуватися з атомом кисню? Що кисень робить в епідермісі? Як він може впливати на Ph? Зверніться до перевірених джерел інформації, а не переписуйте статті з дешевих жіночих журналів.

    • Алло, добрий день! Дуже дякуємо за Ваш зворотний зв'язок.

      Що стосується кисню в шкірі, то він у ній присутній. Шкіра є єдиним органом, крім легень, який поглинає кисень з повітря. Крім рогового шару, кисень споживається всіма шарами епідермісу і дерми. Крім цього, кисень міститься в крові, яка доставляє його в органи, тканини й клітини. У процесі життєдіяльності утворюються вільні радикали кисню, які викликають окислювальний стрес. Більш детально про це можна почитати в науковій статті за посиланням https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1808645/

      Якщо ми говоримо про золото, то в косметиці використовують наночастинки. Це найдрібніші молекули, які можуть проникати в шкіру і справді мають антиоксидантну дію. Ознайомитися з науковою статтею, де вивчалася антиоксидантна активність наночастинок золота, також можна за посиланням https://www.redalyc.org/journal/429/42966701007/html/

Останні

6+ найкращих книг та серіалів про секс

Сучасний фікшн і стримінгові сервіси на повну крутять тему сексу. Еротичний контент зустрічається в будь-якому… Докладніше

Червень 14, 2024

Що таке купероз та як його прибрати у домашніх умовах?

Помітила на носі або щоках маленькі червоні сіточки судин? Є вірогідність, що це ознака початкової… Докладніше

Червень 14, 2024

3 божевільні ідеї макіяжу з яскравими підводками

Яскраві стрілки стали головним трендом літнього макіяжу. Вони виглядають настільки ефектно і сміливо, що так… Докладніше

Червень 14, 2024

Манікюр за знаком Зодіаку 2024: ідеї дизайну нігтів

Зовсім скоро запис до майстрині з манікюру, а ти досі не визначилась, який дизайн нігтів… Докладніше

Червень 13, 2024

Непереносність лактози: що це таке та як із цим жити

ЛактОза, лактАза, непереносність, недостатність... Люди дуже часто поєднують ці чотири слова між собою як хочуть… Докладніше

Червень 13, 2024

Довгоочікуваний сезон: 5 рецептів ягідних джемів і конфітюрів

Попри виснажливу спеку і необхідність щодня використовувати сонцезахисні засоби, багато хто з передчуттям чекає літа,… Докладніше

Червень 13, 2024