Краса

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними візажистами, адже вони знають, для чого використовуються ці засоби і який ефект дають. У своїй роботі без такої класної штучки вони точно не обходяться! Якщо ти ще не знаєш, чи потрібен фіксатор макіяжу у твоїй косметичці, наша стаття допоможе в цьому розібратися.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Головна фішка цього засобу криється в самій назві. Продукт у форматі спрею використовується насамперед для фіксації макіяжу і продовження його стійкості. Він створює найтоншу вуаль (плівку), яка надійно закріплює декоративні продукти на шкірі, але при цьому залишається непомітною. Крім цього, фіксатор «склеює» між собою всі шари косметики, що дає змогу макіяжу виглядати більш органічним і природним. А ще сьогодні їх часто доповнюють доглядовими компонентами (рослинними екстрактами, ніацинамідом, гліцерином і гіалуроновою кислотою), тож, крім декоративної функції, вони ще й піклуються про шкіру.

У яких випадках без нього не обійтися:

  • коли потрібно створити макіяж, який має бути бездоганним упродовж 10-12 (а іноді й більше) годин, що актуально для особливих випадків і тривалих заходів;
  • ти використовуєш нестійкі текстури, які самі по собі погано фіксуються на шкірі (кремовий контуринг і рум’яна, наприклад);
  • якщо за вікном дуже спекотно або йде дощ (висока вологість) і декоративна косметика просто «пливе»;
  • фіксатор прийде на допомогу, якщо у тебе суха шкіра і використання пудри погіршує її зовнішній вигляд;
  • і навпаки — якщо пудра не справляється з блиском на жирній шкірі, стане в пригоді спрей, що матує.

Крім цього, більшість фіксаторів макіяжу можна використовувати не тільки як фінальний етап, а і як проміжний. Наприклад, його можна нанести перед макіяжем на очищену і зволожену шкіру — він створить надійну основу для тону і подальших засобів. Чудова альтернатива праймерам! Також ним можна закріплювати декоративні продукти в процесі створення образу. Наприклад, зафіксувати тон, потім контуринг, потім — пудру.

Цікаво на тему: Модний look: як зробити ефект вологих повік

А ще спреї використовують для нанесення сухих продуктів «вологим методом». Розпороши продукт на пензлик, а потім набери тіні та нанеси на повіки — так ти отримаєш яскравіший відтінок і вищу стійкість.

Якими бувають спреї-фіксатори

За фінішем подібні продукти ділять на кілька категорій:

  • ті, що матують — дарують шовковистий «пудровий» ефект, чудовий засіб для жирної та комбінованої шкіри, а також сухої, бо дають змогу замінити собою пудру і не пересушують;
  • ті, що сяють — мають у складі делікатний шимер, ідеальні для макіяжу з ефектом вологої шкіри;
  • спреї з blur-ефектом — їх можна назвати «рідким фотошопом», оскільки вони візуально згладжують пори та будь-які нерівності, забезпечуючи бездоганний образ;
  • водостійкі — захистять макіяж від будь-яких мінливостей погоди;
  • класичні — забезпечують натуральний сатиновий фініш.

Чим фіксатор відрізняється від пудри та спрею для обличчя?

Спрей-фіксатор умовно можна назвати «рідкою пудрою». А в чому його переваги порівняно з класичною пресованою або розсипчастою:

  • на відміну від пудри, спрей абсолютно не помітний у макіяжі;
  • він не сушить, що особливо сподобається зневодненій і сухій шкірі;
  • фіксатор, що матує, забезпечить додатковий захист від зрадницького блиску, якщо пудра не справляється із завданням — топ для жирного та комбінованого типу;
  • спрей швидко і зручно наноситься і не вимагає пензлів, що сподобається власницям проблемної шкіри, оскільки пензлі (точніше, рівень їхньої «чистоти») нерідко є причиною висипань і акне.

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

А чи можна замінити фіксатор макіяжу містом, термальною водою або спреєм для обличчя? Технічно — можна. Місти так само можуть «склеювати» шари декоративних продуктів між собою, виступати в ролі праймера і продовжити стійкість мейку. Однак вони не здатні створити ту саму захисну плівку, яка надійно зафіксує і збереже макіяж у первозданному вигляді надовго, тим паче у спеку.  Так само як вони не зможуть забезпечити додатковий ефект — матування, сяйво або blur. А ще не всі спреї для обличчя призначені для нанесення поверх декоративки — чи підходить продукт для цих цілей можна дізнатися на його упаковці.

Як підсумок, доглядовий міст або термальну воду можна, наприклад, використовувати в макіяжі на кожен день, коли не потрібна суперстійкість і додаткові ефекти, а фіксатор залишити для тих випадків, коли потрібно домогтися wow-образу.

ТОП-8 класних спреїв-фіксаторів для твоєї косметички

Нехай і не для повсякденних макіяжів, але для особливих випадків у твоєму арсеналі просто зобов’язаний бути класний фіксатор. Ми зібрали для тебе 8 гідних продуктів з різними ефектами — серед них ти точно знайдеш той самий!

Цікаво на тему: 6 помилок у макіяжі, які додають віку

Inglot Makeup Fixer

Шукаєш професійний фіксатор макіяжу з трендовим glow-ефектом? Обирай Inglot Makeup Fixer. У його складі немає спирту, він не сушить і не подразнює, а екстракт перлів м’яко підсвічує шкіру, робить її візуально більш гладкою і рівною. Розпорошується спрей невагомою димкою, вберігає від негативного впливу чинників довкілля і прекрасно збереже твій макіяж на весь день.

Patricia Ledo Trend Hydra Fixing Spray 3 in 1

Потрібен бюджетний фіксатор, який подовжить стійкість макіяжу і подарує шкірі природне сяйво? Придивися до Patricia Ledo Trend Hydra Fixing Spray 3 in 1. Маючи в складі екстракт женьшеню, рицинову олію, гліцерин і ультрафіолетові фільтри, він не тільки подовжує «життя» макіяжу, а й також зволожує і захищає шкіру від сонячних променів.

Makeup Revolution Fix & Glow Setting Spray

Ще один спрей, що сяє, у нашій добірці – Fix & Glow Setting Spray від Makeup Revolution. Маючи сатиновий фініш і найдрібніший шимер, він забезпечить вигляд доглянутої зволоженої шкіри. Крім цього, в його складі є гліцирин, пантенол, екстракт ромашки, насіння кінського каштана та алое, коктейль з яких зволожує, захищає та зменшує запальні процеси.

NYX Setting Spray Matte Finish

Спрей NYX Setting Spray Matte Finish, що матує – ідеальний продукт, який позбавить тебе ненависного блиску і збереже макіяж у первозданному вигляді на весь день. Маючи формулу на водній основі, фіксатор лягає невагомим шаром, не відчувається на обличчі та не обтяжує мейк. А ніацинамід, екстракт подорожника і магонії не тільки дарують шовковисту матовість, а й доглядають за шкірою.

Lumene Blur Longwear Makeup Setting Spray

Хочеш отримати ефект інстаграмного фільтра в режимі реального часу? Обирай Lumene Blur Longwear Makeup Setting Spray. Створений на основі арктичної води з додаванням екстракту вересу, фіксатор зволожує шкіру і дарує blur-ефект, приховуючи дрібні нюанси та візуально вирівнюючи текстуру. З ним твій макіяж буде ще більш бездоганним і більше не потрібно ніякого фотошопу для ідеальних селфі!

Цікаво на тему: Латте-макіяж: у чому його фішки і як його повторити

OFRA Makeup Fixer Setting Spray

OFRA Makeup Fixer Setting Spray вбереже твій макіяж від розтікання в будь-яких погодних умовах — від дощу і снігу до липневої спеки. Збагачений алантоїном, а також екстрактом зеленого чаю, лимона та камелії, фіксатор забезпечує антиоксидантну та заспокійливу дію, підтримує рівень зволоженості та захищає від вільних радикалів. А найдрібніша пудра з алое в його складі гарантує надійний захист від жирного блиску.

Gosh Prime’N Set Spray Refreshed Skin

Фіксація макіяжу та догляд в одному флаконі? Це можливо, якщо йдеться про Gosh Prime’N Set Spray Refreshed Skin. Спрей містить гіалуронову кислоту, сахарозу і гліцерин, що дає змогу підтримувати шкіру здоровою і зволоженою. Він поглинається всього за 1 хвилину і дарує відчуття комфорту, а ще його можна розпилювати на обличчя в будь-який момент дня, коли тобі не вистачає свіжості.

Make Up For Ever Aqua Seal Waterproof Liquid Converte

А це, мабуть, найнезвичайніший фіксатор у нашій добірці. Make Up For Ever Aqua Seal Waterproof Liquid Converte не розпилюється на шкіру, проте здатен перетворити будь-який макіяж очей на водостійкий! Використовуй будь-які пігменти, гліттери та інші продукти для повік, змочивши засобом пензлик — і ти отримаєш нереальну стійкість і яскравість all day long! Абсолютний must-have для креативних образів і фотосесій.

Ймовірно, після прочитання нашої статті у тебе вже немає сумнівів у користі фіксаторів для макіяжу. Який ти вибереш для свого beauty-арсеналу?

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Чудова стаття 🙌🏻💚Дізналася цікаву та корисну інформацію.Тепер також хочу спробувати фіксатор для макіяжу 🫶🏻🥰

Останні

Все, що потрібно знати про ортопедичне взуття для дітей

Зайшовши в магазин дитячого взуття, очі мам просто розбігаються від розмаїття асортименту. Як не крути,… Докладніше

Липень 2, 2024

Як приготувати смачний домашній квас: 2 ТОП рецепти

Я б, звісно, могла зробити для тебе гайд божевільного об'єму з купою рецептів цього приголомшливо… Докладніше

Липень 2, 2024

Лайфхаки, які допоможуть пити більше води

Про важливість дотримання питного режиму віщають буквально з кожної праски. І це не данина моді… Докладніше

Липень 1, 2024

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024