Краса

Латте-макіяж: у чому його фішки і як його повторити

Instagram — одне з тих місць, де зароджуються тренди. Це стосується як, наприклад, інтер’єрів, дизайну і декору, їжі, дозвілля і способу життя, так і стилю, і, звісно ж, мейкапу. Латте-макіяж вперше показала американська візажистка Таніель Джай ще в далекому 2018-му, але тоді він чомусь не «залетів». Однак з минулого року цей нескладний, але при цьому дуже ефектний образ практично очолив список модних тенденцій.

Час читання: 3 хвилини та чашка лате ☕

статья доступна на русском языке

Які особливості притаманні цьому трендовому макіяжу, якій зовнішності він пасує і як його повторити — ділимося всіма тонкощами!

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

Latte makeup: у чому його особливості?

Одна з ключових фішок лате-макіяжу — це колірна гама. У ньому переважають практично всі відтінки коричневого, а також персикові, карамельні, теракотові, золотисті, бронзові та кавові. Як бачиш, кольори досить універсальні й не контрастні, так що адаптувати його можна абсолютно під будь-яку зовнішність і відтінок шкіри. Він має чудовий вигляд як у денному образі, а, якщо його зробити більш насиченим і додати стрілки, у вечірньому він буде так само прекрасний. Ймовірно, ця особливість і зробила «кавовий мейк» настільки популярним — його люблять топові моделі та селебріті, б’юті-блогери та взагалі дівчата по всьому світу.

Латте-макіяж також передбачає максимально легкий і непомітний тон (якщо можеш обмежитися лише точковим нанесенням консилера, то взагалі прекрасно!) і обов’язкове використання бронзера, який створить ефект злегка засмаглої шкіри. Тут особливо доречні кремові продукти для обличчя (вони, до речі, стали одним із ключових beauty-трендів 2024 року), які можна потім продублювати сухою декоративною косметикою.

Що стосується рум’ян, їх варто вибирати в теплих тонах — так вони відмінно поєднуватимуться з бронзером і доповнять його. Хайлайтер теж вітається, але його варто брати із золотистим підтоном. На губах краще стильний нюд — персиковий, світло-коричневий, пильно-рожевий. Текстура — на твій розсуд. Можна додати продукт з блискучим фінішем, а можна зробити вибір на користь матових або напівматових помад.

Цікаво на тему: Like a rock-star: як зробити макіяж у стилі гранж

У макіяжі очей у тебе повний карт-бланш — роби його таким, яким ти хочеш. Це може бути ніжний кавовий смокі з м’якою розтушованою стрілкою, однотонний мейк кремовим бронзером або рідкими тінями з підведеною слизовою і густо нафарбованими віями, класичний варіант з плавним градієнтом від внутрішнього куточка до зовнішнього… Головне — дотримуйся вибору відтінків, що характерні для латте-образу.

Повторюємо трендовий макіяж

Отже, з теорією розібралися, тепер можна переходити до практики. Чим безперечно гарний лате-макіяж — так це простотою. Для нього не знадобиться нічого надприродного і за часом він робиться так само швидко, як і твій повсякденний мейк. Приступимо?

@makeupbykaca_

  1. Добре підготуй шкіру до макіяжу. Вмийся улюбленим засобом для обличчя, використовуй тонік або тонер і гарненько зволож шкіру. Якщо є деякі лущення, після вмивання зроби ексфоліацію м’яким скрабом або пілінг-скаткою — так твій мейк буде ще більш ідеальним.
  2. За допомогою консилера висвітли центральну частину обличчя і нижню частину щік, а також замаскуй нюанси на шкірі, якщо такі є. Кремовий бронзер нанеси під вилиці та на зовнішні сторони чола і ретельно розтушуй.
  3. Потім на все обличчя нанеси легкий тон. Тепер саме час для рідких рум’ян і хайлайтера, якщо ти його використовуєш.
  4. Коли всі кремові продукти нанесені, додай пудру. Після цього можна продублювати кремовий бронзер сухим — під вилицями, на бічних частинах чола, а також злегка пройтися ним по підборіддю, шиї та кінчику носа. Це допоможе створити ілюзію, ніби ти щойно повернулася з відпустки, де пісок, сонце і пальми. 😉
  5. Переходимо до очей. За допомогою кремового бронзера створи форму майбутнього макіяжу, відтягни пігмент до скронь і розтушуй, не забудь підвести нижню повіку. Зафіксуй форму сухою бронзуючою пудрою. Підведи слизову чорним або коричневим кайалом, а на внутрішній куточок нанеси трохи золотистого хайлайтера (ним також можна пройтися по вилицях, кінчику і спинці носа). Гарненько профарбуй вії тушшю.
  6. Підкресли контур губ нюдовим олівцем і нафарбуй їх блиском або олією. Щоб підтримати загальний настрій макіяжу, можна вибрати варіант із шимером.
  7. Брови розчеши, профарбуй і уклади звичним тобі продуктом — тушшю, тінтом, тінями, олівцем або маркером.

Цікаво на тему: 20+ найкращих пензлів для макіяжу

І карколомний лате-макіяж готовий! З ним можна і в офіс, і на побачення, і просто на прогулянку містом — він буде всюди доречним і водночас, завдяки стриманим відтінкам і елегантному блиску, має розкішний вигляд.

Рекомендовані продукти:

Як бачиш, лате-макіяж зовсім нескладно повторити, а вигляд він має просто неймовірний. Надихайся, експериментуй і обов’язково спробуй зробити такий look — імовірно, найближчі сезони це буде один із найбільш трендових образів.

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Дуже цікава та корисна стаття 🩷спасибі за чудові рекомендації 💝

Останні

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024