Категорії: МодаСтильТренди

Гід з льону: як вибрати, доглядати та з чим поєднувати лляні речі у 2021 році

Модний літний образ, в якому буде комфортно в спеку, — це одяг з льону. Уже другий сезон він шалено популярний у всьому світі, тож придивіться до екологічного матеріалу і ви!

Плюси та мінуси льону

Переваги:

  • натуральна тканина охолоджує, навіть у спеку тіло «дихає»;
  • природний антисептик — на поверхні не розвиваються мікроби;
  • чудово вбирає вологу;
  • дуже міцний і довговічний матеріал.

А ще льон екологічний — це означає, що він розкладається дуже швидко і без шкоди для навколишнього середовища. Але є в матеріалу і негативні властивості:

  • тканина сильно мнеться;
  • згодом льон «усаджується» на 1-3%, тому доглядайте за ним правильно, а ще віддавайте перевагу речам вільного крою.

Хоча це швидше особливості тканини, а не недоліки. Легка зім’ятість додає образу родзинку, адже льон носять як варіант для прогулянки. Тому потреби постійно його напрасовувати немає!

Як носити лляні речі: найкращі поєднання

Наймоднішим вважається тотал еколук: або повністю з лляних речей, або в поєднанні з іншими натуральними матеріалами. Але допустимо носити його і з синтетикою, джинсовою тканиною — так, як зручно саме вам. Розглянемо, які речі з льону популярні цього літа.

Блузи та сорочки

Фасон оверсайз чудово підходить для літньої спеки, а рукава блузки або сорочки захищають плечі від сонячних променів. У такому одязі можна вийти на прогулянку містом, поїхати на пікнік або взяти його з собою у відпустку.

Сукні

Особливий вигляд мають сукні з льону. Це досить щільна тканина, яка добре зберігає силует. У тренді моделі з запахом, вільні фасони з ґудзиками, мінісукні.

Штани та шорти

Шорти-бермуди чудово поєднуються з багатьма футболками та майками. Лляні штани добре підходять і для денного образу, і для вечірніх прогулянок.

Лляні костюми

Комплект сорочка+шорти або піджак+штани — безумовний тренд сезону. Жакети з льону оверсайз добре поєднуються і з іншими матеріалами, тому комплект можна носити як разом, так і в поєднанні з іншими речами.

Створюйте луки в стилі сафарі, мінімалізм, cottagecore. З лляними костюмами ідеально поєднуються солом’яні капелюхи, босоніжки, легкі аксесуари — тобто все для прогулянкового образу.

Поради щодо догляду за лляними речами

EVA Blog рекомендує дбайливо ставитися до матеріалу. Льон недешевий, тому доглядайте за ним правильно:

1. Прати такі речі краще вручну за температури не вище, ніж 30°C. Використовуйте безфосфатний гель, а для темної тканини — засіб для делікатного прання. Обов’язково прополощіть одяг з пом’якшувальним кондиціонером. Можна прати і в машинці, але на делікатному режимі без віджимання.

2. Якщо ви поставили пляму на улюблених лляних штанах, не турбуйтеся: в нашій статті ви знайдете поради, як відіпрати плями з лляного одягу.

3. Сушити матеріал потрібно природним способом у горизонтальному положенні: так він менше мнеться. Уникайте прямих сонячних променів: льон швидко вигорає, особливо якщо є принт.

4. Прасувати лляні речі потрібно в злегка вологому стані. Якщо ви пропустили цей момент, то вибирайте на прасці температуру 200°C і обов’язково обробляйте тканину парою.

5. Щоб пом’якшити льон, використовуйте щадний кондиціонер. Він підійде і для натуральної тканини з домішками синтетики, і для чистого льону. В останньому випадку ще можна спробувати метод прання із сіллю.

Догляд за кольоровими речами з натуральної тканини повинен бути ще більш дбайливим. Важливо, щоб лляні речі не зблякли, тому користуйтеся якісним засобом для прання. Про те, як зберегти насичений колір одягу, ми розповідали в цій статті.

Багато хто незлюбив льон саме через властивість м’ятися, але у 2021 році про постійне прасування можна забути. У цьому сезоні вітається легка недбалість луку, а охолоджувальний ефект натуральних тканин дуже цінується в аномальну спеку. Тож не відмовляйте собі в купівлі лляної сорочки або шортів для стильного і зручного образу!

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024