Категорії: МодаСтильТренди

Холод – не привід відмовлятися від яскравих кольорів

З настанням зими не тільки природа втрачає яскраві барви, а й наш гардероб. Відчуття прекрасного поступається інстинкту самозбереження – нашими супутниками стають пуховик, у якому можна пережити апокаліпсис, черевики-всюдиходи, невиразна, проте тепла шапка і не набагато виразніший шарф. А за колористикою усе це нагадує кадр з чорно-білого кіна.

Ми ж вважаємо, що зимовий гардероб може і повинен бути яскравим. До того ж є безліч способів додати кольору своєму образу. Тож давайте розглянемо модні тенденції зими і дізнаємося, як адаптувати яскраві тренди до повсякденного використання.

Неон

Цього року нестримний неон підкорив не тільки подіуми, а й наші серця. Життєрадісні кольори вмить розженуть навіть найглибшу зимову нудьгу і піднімуть настрій не лише вам, а й оточуючим.

Фаворит цього осінньо-зимового сезону – соковитий лаймовий. На подіумах він з’являвся у різних комбінаціях: у дуеті з чорним, у поєднанні з іншими кольорами, а також у тотально-лаймових сетах.

У повсякденному житті радимо міксувати неон з будь-якими базовими кольорами: чорним та білим, молочним, бежевим, сірим, коричневим, хакі або неві. Для яскравого зимового образу достатньо однієї неонової речі, нею може бути трендовий пуховик, светр або взуття.

Якщо ж вас не лякають більш сміливі кольорові поєднання, то можна пограти у color-blocking, суміщуючи неон з неоном або з менш яскравими компліментарними кольорами. Приклад такого поєднання: неоновий жовтий + глибокий синій + червоний.

Глибокі насичені відтінки

Якщо експерименти з кислотними барвами – не ваша історія, тоді радимо урізноманітнити зимовий гардероб шляхетними кольорами і складними відтінками: смарагдовим, карміновим, сливовим, сапфіровим, кольором чирок та іншими. Подібні кольори завжди актуальні і доречні у будь-якій ситуації. Тільки треба враховувати, що шляхетним кольорам імпонують такі ж шляхетні матеріали, а найвигідніше вони виглядають на текстурах: вовні, велюрі, оксамиті, замші, хутрі, фактурній в’язці, витисненій шкірі.

Глибокі насичені кольори мають надзвичайну енергетику, вони притягують та інтригують, роблять образ естетичним та вишуканим. До того ж вони не перевантажують образ, навіть якщо йдеться про total look, і чудово розкриваються у стилістично витриманих монохроматичних та аналогічних кольорових поєднаннях.

У варіанті «на кожен день» коштовні кольори бажано поєднувати з елегантними і стриманими: сірим, білим, бежевим, коричневим, базовим синім та чистим чорним.

Трендовий білий

Ще один надзвичайно елегантний тренд цього сезону – білий total look, а саме: білий брючний костюм, біле взуття і довге біле пальто. Адаптувати білий до наших реалій можна у різний спосіб. Його можна поєднати зі світло-сірим або світло-сріблястим, нюдовими відтінками або світлим бежевим.

Навіть білий total look має право на існування, якщо замінити пальто на більш практичний але не менш актуальний пуховик, вибагливий брючний костюм – на елегантний светр та брюки вкороченого крою, а довжину брюк компенсувати високими ботільйонами або чоботами.

Принти

Модні тенденції зими не обійшлися й без різноманітних принтів, у тому числі й досить неочікуваних. Серед запропонованого такі нетипові для зимового сезону принти, як пейслі, tie-dye, горох та квіткові принти в усіх можливих варіаціях. Компанію їм склали завсідники осінньо-зимових колекцій: смужка, клітинка, геометрія та анімалістика. Тож обмежень у виборі принтів для зимового гардеробу практично немає, головне – виразність та оригінальність. Якщо ви прагнете створити дійсно яскравий образ, обирайте масштабні принти з контрастним поєднанням кольорів.

Нагадаємо також, що правило одного принта більше не діє – комбінувати різні візерунки і орнаменти дозволено, головне робити це в межах обраної стилістики і не забувати про кольоровий баланс. Проте цей дозвіл не розповсюджується на художні та арт-принти, оскільки вони є самостійними стилістичними елементами і поєднувати їх з іншими принтами ризиковано. Натомість арт-принт – це те, що потрібно, коли хочеться виглядати як ікона стилю, але немає бажання заглиблюватися у хащі складних стилістичних прийомів. Достатньо підібрати один оригінальний аксесуар і врівноважити образ «базою».

Яскраві аксесуари

Взимку на перший план виходить утилітарність, і ми значно менше уваги приділяємо деталям. А даремно! Адже асортимент зимових аксесуарів досить широкий, а за рахунок кольору можна створити оригінальний образ, не оновлюючи весь гардероб. Ось невеликий перелік речей, які вдихнуть життя у ваші зимові аутфіти.

Рукавички з кольорової шкіри

Замініть чорні шкіряні рукавички на червоні, зелені або фуксію і ваш звичний зимовий total black заграє новими барвами.

Сумка

В стильному образі сумка завжди виконує роль акценту. І про це варто пам’ятати навіть взимку. Серед головних зимових трендів сумки з барвистого штучного хутра, строкаті сумки у техніці печворк та елегантні сумки з фактурної кольорової шкіри «під крокодила».

Шапка

Яскрава біні – це безпрограшний варіант на будь-який випадок. Вона підходить практично під усе і носити її можна не тільки взимку. Серед інших трендів відзначимо берети, екстравагантні шапки зі штучного хутра та оверсайзні в’язані шапки. І все це, звичайно ж, у кольорі!

Шарф

Готовий комплект з шарфа та шапки – це такий само злочин проти моди, як і ювелірні гарнітури, оскільки шарф є окремим елементом і додатковим акцентом в образі. Цієї зими актуальні екстрадовгі шарфи, шарфи з логотипами, картаті, полосаті, з принтами, а також хутряні шарфи різноманітних кольорів.

Колготки та шкарпетки

Окремий простір для творчості – це кольорові колготки та шкарпетки з принтами. Кілька років тому ці елементи гардеробу нарешті вийшли з тіні і голосно заявили про себе. В результаті ми маємо ще один цікавий тренд і привід урізноманітнити свій аутфіт.

Досліджуючи модні тенденції зими, можна відкрити для себе багато нових ідей і надихнутися на створення власних оригінальних образів. Шукайте, експериментуйте, пробуйте нове і залишайтеся яскравою завжди!

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024