Ідеї ​​для фотосесії вдома

У нашому житті є безліч моментів, які губляться в буденності. Улюблена картина, собака, який любить сидіти біля ваших ніг, ранкова кава в тиші, аромат ванілі, що лунає з духовки. Фотосесія вдома назавжди збереже ці миті. А ще це нескінченний простір для творчості, адже тут ви не обмежені стандартною студійною обстановкою.

Обираємо тему для домашньої фотосесії

Під час фотосесії вдома навіть сором’язливі дівчата легко зможуть проявити себе в різних образах. Ось лише кілька ідей.

1. Романтичний настрій

Сидячи на підвіконні, зігрійте диханням скло та зробіть милий напис. Лежачи на ліжку, обійміть плюшевого ведмедя. Запаліть свічки й присядьте з книгою в крісло.

2. У звичних справах

 

Якщо ви любите готувати й гарно подавати їжу, позуйте прямо на кухні: з фартухом, качалкою, ополоником. Потім присядьте перепочити з чашкою кави, грайливо закинувши ногу на ногу.

3. Під час тренування

Похваліться своїми досягненнями в спорті: прийміть положення в планці, шпагаті, асану з йоги. Оберіть спортивний одяг, що підкреслює фігуру, додайте наявний вдома інвентар.

4. З родиною

Сімейні фотографії, зроблені вдома, зберігають безліч емоцій. Обирайте невимушені пози, наприклад, сидячи або лежачи на підлозі, беріть різні ракурси (зверху, прямо, збоку) і проявляйте свої почуття один до одного. Гарна ідея — всім одягтися в стилі family-look.

5. З подругою

Влаштуйте дівич-вечір або піжамну вечірку з боєм подушками, разом танцюйте перед камерою, обіймайтеся й веселіться так, як ви зазвичай це робите з подругами.

6. Гранж

На перший погляд, все просто, але для створення такого незвичайного образу треба мати хороший смак. Поєднуйте непоєднуване, відкинувши всі стандарти. Наприклад, рвані кеди, малинове волосся, гітара, піджак батька — і все це сидячи у ванні або на пральній машині.

7. Pin-up

Яскраво й зухвало, в одному лише кроці від непристойності, але не більше. Робимо насичений макіяж, зачіску в американському ретро-стилі. Спокусливий одяг, високі підбори, посмішка й відповідна поза.

8. Фотосесія вагітних

Милі фотографії з крихітними штанцями, м’яким зайцем, на ліжку, біля вікна, в майбутній дитячій кімнаті. Як тільки живіт стане помітним, можна кожен місяць робити однакові знімки. А потім зібрати з них колаж, на якому буде видно, як підростав малюк.

Читайте також: “Що вдягти на  фотосесію

Робимо ідеальний фон для фото

Крім того, щоб фотографуватися в інтер’єрі, можна трохи ускладнити підготовку та зробити цікавий фотофон. Для ідеально білого фону підійде звичайний пінопласт. Він продається в будівельному магазині, коштує недорого й добре відбиває світло. Його можна обклеїти вирізками з журналів, об’ємними паперовими квітами, повітряними кулями. Ідея з кульками особливо сподобається дітям. У процесі ігор та веселощів у вас вийдуть дуже яскраві, «живі» кадри. Тільки не забудьте разом з кулями купити насос для накачування, тому що для хороших фото їх знадобиться багато.

Варіант для портретної фотозйомки — закріпити на стіні відріз тканини або просто закрити штори. Також можна повісити тюль і спустити по ній гірлянду. Щоб денне світло не перебивало вогники, фотосесію на цьому фоні краще робити ввечері. Тоді потрібно буде подбати про хороше штучне освітлення.

Читайте також: “Літо в кадрі: як позувати на пляжі?

Пози для фотосесії вдома

Ваше вміння красиво позувати — важливий момент для успіху всієї справи. Відчути себе фотомоделлю зовсім не складно, потрібно лише трохи підготуватися й дотримуватися кількох правил.

Перш за все, це рівна постава. Також не варто розташовуватися прямо від об’єктива — такі фото виходять надто плоскими. Краще стати впівоберта, руки розслаблені й підкреслюють тонку талію, тому що не прилягають до корпусу. Вага тіла перенесена назад, плечі відведені й відкривають шию. Більше про те, як правильно позувати для фото, читайте в EVA Blog.

Образ для фотосесії — макіяж і зачіска

Для фотосесії не підійде звичайний макіяж, адже камера здатна побачити всі його недосконалості. І будь-які фото, навіть зроблені на телефон, частково «з’їдають» насиченість мейку.

Щоб ваші очі, шкіра, губи виглядали ідеально, для макіяжу можна взяти професійну косметику або ту, якою користуєтесь щодня. Головне, щоб вона була добре пігментована, не створювала відблисків і маскувала недосконалості шкіри. Наш майстер-клас «Макіяж для фотосесії з Patricia Ledo» допоможе вам розставити акценти й виглядати бездоганно на знімках.

Якщо правильно все підготувати, результат вашої домашньої фотосесії буде таким же, як у професіоналів. А може, навіть і краще 🙂 Бажаємо вдалих кадрів!

Останні

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024