Краса

Комплексний догляд за шкірою: що варто знати про пілінг вдома?

Правильно виконаний пілінг суттєво покращує стан шкіри в будь-якому віці. Він не просто дає миттєвий результат, а й працює на перспективу. За двох умов:

  • грамотний підхід до самої процедури, спрямований на швидке відновлення епідермісу і виключення ускладнень;
  • ретельний догляд за шкірою після пілінгу.

Ці два питання і ще цікава добірка ефективних продуктів — сьогодні в полі зору EVA Blog.

Користь пілінгів для обличчя

Пілінг походить від англійського слова peel — відлущувати. Тому формально будь-яка процедура, яка спрямована на оновлення, вважається пілінгом. Це і хімічні чистки, і маски з кислотами в салоні, і скрабування вдома.

Відлущування верхнього шару клітин зменшує сліди запалень і акне, оновлює епідерміс, стимулюючи вироблення колагену. Воно покращує кровообіг, стягує пори і робить зморшки менш помітними. Крім того, масаж абразивними частинками допомагає ефективності косметичних засобів, які наносяться на обличчя після пілінгу. Регулярність процедур підвищує пружність шкіри і буквально змушує її сяяти зсередини. Але тут є важливий нюанс — врахування типу шкіри. Усі пілінги можна розділити на три види:

  • ензимні;
  • механічні;
  • хімічні.

У нашому матеріалі — «Пілінги: детальна інструкція з використання» — ви знайдете слушні поради, як підібрати ідеальний продукт під потреби вашої шкіри.

Як часто потрібно робити пілінг тіла і ніг?

Частота проведення пілінгу залежить від індивідуальних особливостей організму. Власницям сухої шкіри не рекомендується проводити процедуру частіше одного разу на 10–14 днів. А нормальну і комбіновану шкіру можна обробляти 1–2 рази на тиждень. Причому пілінг буде більш результативним, якщо попередньо розпарити тіло в душі або ванні.

Пілінг вдома: загальні рекомендації

Вчимося правильно користуватися пілінгами:

  1. Сезон неактивного сонця — ідеальний час для проведення хімічних пілінгів. Механічний роблять без обмежень протягом року.
  2. Процедура має починатися з очищення/умивання, протирання обличчя тоніком або іншим звичним засобом.
  3. Продукти слід підбирати відповідно до типу шкіри. Серед універсальних варіантів — засоби з екстрактом винограду, який містить потужний антиоксидант ресвератрол. А значить, захищає від пошкодження вільними радикалами.
  4. На зону навколо очей і губ наносити косметичні засоби не потрібно.
  5. Процедуру рекомендується проводити ввечері, щоб шкіра встигла добре відпочити і відновитися після «генерального прибирання».
  6. Новий косметичний засіб обов’язково попередньо тестуйте на згині ліктя: це дозволить уникнути можливої алергічної реакції.
  7. Наступного дня після сеансів не забудьте про посилений захист від сонця.

Пілінги від Just Kawaii — очищення з турботою

Двостороння серветка для обличчя Just Kawaii Snail Peeling Pad проста в застосуванні, але ефективна в очищенні. Підходить для демакіяжу, тому обов’язково повинна бути в косметичці тих, хто часто «на валізах». Муцин равлика й рослинні компоненти — на сторожі зміцнення тонусу шкіри й усунення ороговілих клітин. Використовуйте по черзі дві сторони полотна. Робити це краще ввечері: за ніч пори звузяться після очищення, а на ранок шкіра порадує гладкістю. Та й тон ляже набагато краще.

Пілінг для тіла Just Kawaii із синім виноградом делікатно впливає, оновлюючи навіть чутливу шкіру. Однією з вагомих переваг є відчутне зволоження шкіри після використання засобу. Екстракти зеленого чаю і виноградних кісточок мають антиоксидантну і бактерицидну дію. Закохує і прекрасний аромат, і легкість нанесення. Усе як люблять дівчата, які живуть у темпі мегаполісу: швидка дія та вау-ефект!

Пілінг для ніг Just Kawaii з червоним яблуком — ваш вірний друг перед сезоном босоніжок. Гліколева та яблучна кислоти м’яко впливають на ступні, прибираючи ороговілі ділянки. Слідом за ними діє примула: насичує вологою і відновлює шкіру.

Цікаво на тему: «Огляд доглядової косметики від бренду Just Kawaii»

Догляд за шкірою після пілінгу

Основне завдання догляду після пілінгу — глибоке живлення і відновлення шкіри. З нею відмінно впорається маска для обличчя Just Kawaii Kiwi Jelly, склад якої вражає концентрацією активів. Омолоджує і живить завдяки екстракту гриба лінчжі. Повертає шкірі здоровий вигляд завдяки антиоксидантним властивостям екстракту ківі. Маска на своєму місці в ланцюжку ліфтинг-процедур: вирівнює і підтягує контур обличчя.

Помічниця у відновленні пружності та еластичності — маска для обличчя Just Kawaii Watermelon. Її цінні компоненти — екстракти кактуса, кавуна і тофу — працюють на усунення тьмяності та в’янення. З нею ви забудете про неприємне відчуття стягнутості і запустите в шкірі потрібні процеси по відновленню.

Обидві маски мають желеподібну консистенцію.

Після маски на шкіру обличчя слід нанести крем, що відповідає віку і типу шкіри. Робити це потрібно легкими рухами чітко по масажних лініях — від підборіддя до вух і від центру лоба до скронь. Як альтернативу крему можна використовувати емульсію, яка відрізняється більш легкою та ніжною текстурою. Завдяки емульгаторам вона глибоко проникає в епідерміс і діє значно інтенсивніше. Також ефективним є застосування сироватки для обличчя — косметичного засобу з активними інгредієнтами у високій концентрації. Особлива формула сироватки дозволяє їй миттєво поглинатися. Не рідко їх відносять до розряду продуктів зі швидким результатом.

Не залишимо поза увагою і шкіру тіла. Після пілінгу якнайкраще обрати гель для тіла Just Kawaii. Тут на глибоке зволоження працюють екстракти кавуна і зеленого чаю. Шкіра моментально «забирає» найцінніше з формули, щоб виглядати пом’якшеної. Засіб можна використовувати як базовий на кожен день.

Окремо акцентуємо на привабливій милості всіх флаконів Just Kawaii — вони яскраві й викликають позитивні емоції!

Клітини мають постійно оновлюватися, щоб шкіра не втрачала свіжість і еластичність. Регулярність процедур і дотримання рекомендацій від виробників косметичних засобів спрацюють на користь у цьому питанні.

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024