Дивовижний час, у який ми живемо, дає нам не тільки можливість реалізовуватись у будь-який спосіб, він також дарує нам цілий арсенал корисних гаджетів. Серед них є безліч приладів, які стануть незамінними помічниками для тих, хто дотримується здорового образу життя.
Монітори, калькулятори, аналізатори, будильники, розумні ваги, електронні коучі – асортимент надзвичайно багатий. Важливо не заплутатися і користуватися гаджетами з розумом, щоб не перетворитися вже на їхнього робітника. Сьогодні наш експерт зі здорового образу життя – Лєна Філатова розповість про кухонні гаджети – прилади, які допомагають нам готувати смачну і здорову їжу.
Напевно, ніхто не стане сперечатися про те, що один з найпростіших і найпопулярніших приладів на кухні – це ваги.
Сучасні ваги виглядають дуже стильно – зі сталевим або скляним тонким корпусом, мисочками, з яких можна їсти одразу після зважування, з підсвіткою і сенсорним управлінням.
Компактні і точні – ваги допоможуть приготувати шедевральну страву за рецептом відомого кухара, де потрібна точність до грама. За допомогою вагів можна ретельно стежити за своїм раціоном, підраховувати калорії та мікронутрієнти.
Окрім того, інколи корисно зважити товар, який ви придбали на ринку, щоб перевірити, чи варто наступного разу довіритися бабусі, або ж вона безсовісно вас обвісила.
Корисний вибір для любителів стейків або запеченого м`яса. Щоб не пересушити або не пересмажити великий шматок, кухарі користуються термометром. Потрібна температура у середині шматка свідчить про те, що м`ясо пройшло достатню обробку і є безпечним навіть при подачі з кров’ю.
Немає нічого гіршого за переварені яйця-пашот. Не проґавити потрібний час допоможе простий таймер у вигляді яйця, пісочного годинника або тваринки – вибір великий.
На деяких є відмітки, які допоможуть довести яйця до бажаного ступеня готовності: круто, некруто або в мішечок.
Минув час звичайних чайників зі свистком (хоча і такі досі користуються попитом). Сучасні чайники представляють собою прилади, здатні підігрівати заданий об’єм води до потрібної температури, підтримувати температуру, як термос, очищувати воду і доводити її до кипіння за лічені секунди завдяки індукційному нагріву.
Тим, хто опікується навколишнім середовищем, обов`язково знадобиться такий чайник-диспенсер, здатний нагрівати не весь об’єм, а тільки зазначену кількість.
Усі ми пам’ятаємо ручні блендери, якими наші матусі збивали крем. Ці часи теж далеко позаду.
Кухонна машина сьогодні – це не тільки подрібнювач, замішувач і збивач, це ще й кухар!
Ви обираєте одну з програм, додаєте інгредієнти і можете розслабитися – розумна машина зробить усе за вас!
Різноманіття насадок вражає уяву – можна нарізати м`ясо, подрібнити кубиком салат, приготувати домашню італійську пасту. Одним словом, можна не обмежувати себе у своїх кулінарних фантазіях.
Якщо ви коли-небудь звертали увагу на те, яка неймовірно соковита та ніжна їжа у ресторані, то ви точно куштували страву сувід.
Один з найкорисніших способів приготування страв став доступним і для простих споживачів. Їжа спочатку упаковується в плівку у вакуумі, а потім готується за низької температури.
Ця функція сьогодні є у деяких духовках. Але якщо у вас немає такої, вакууматор можна придбати окремо і готувати їжу без жиру та солі зі збереженням максимальної кількості корисних речовин.
Важливий аспект: страви, приготовані за цією технологією, практично не втрачають об’єм!
Щоб готувати за цією технологією було максимально просто, вигадали ще один гаджет: він встановлюється на каструлю, у якій ви готуєте страви у плівці. Ви задаєте усі бажані параметри. Термостат підігріває воду, “стежить” за часом і сповіщає через смартфон, коли їжа готова.
Новітні технології суттєво спрощують існування сучасного прихильника здорового способу життя. Ви можете практично не торкатися їжі і отримувати ресторанний рівень, усього лише натискаючи кнопки.
Їжа готується швидше, смачніше і зберігає більше користі.
Техніка стає усе більш компактною і багатофункціональною, а значить, не потрібно купувати безліч приладів, які займатимуть місце. Мінус у цьому, напевно, лише один – вам знадобиться час, щоб розібратися, що до чого, і обрати те, що підійде саме вам.
"Що за запитання? Звичайно ж, відповідальні обидва!”. Якщо дивитися на ситуацію глобально, то – так.… Докладніше
Хто б що не говорив, а для мене осінь — це найатмосферніша пора року, коли… Докладніше
Скільки існуватиме зима, стільки ми носитимемо пуховики (пуффери) 🙃 Вони просто поза часом і поза… Докладніше
Сьогодні важко заперечувати той факт, що соцмережі впливають на прийняття нами деяких рішень. Нехай і… Докладніше
Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше
Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше