Кухонні гаджети для здорового способу життя

Дивовижний час, у який ми живемо, дає нам не тільки можливість реалізовуватись у будь-який спосіб, він також дарує нам цілий арсенал корисних гаджетів. Серед них є безліч приладів, які стануть незамінними помічниками для тих, хто дотримується здорового образу життя.

Монітори, калькулятори, аналізатори, будильники, розумні ваги, електронні коучі – асортимент надзвичайно багатий. Важливо не заплутатися і користуватися гаджетами з розумом, щоб не перетворитися вже на їхнього робітника. Сьогодні наш експерт зі здорового образу життя – Лєна Філатова розповість про кухонні гаджети – прилади, які допомагають нам готувати смачну і здорову їжу.

Кухонні ваги

Напевно, ніхто не стане сперечатися про те, що один з найпростіших і найпопулярніших приладів на кухні – це ваги.

Сучасні ваги виглядають дуже стильно – зі сталевим або скляним тонким корпусом, мисочками, з яких можна їсти одразу після зважування, з підсвіткою і сенсорним управлінням.

Компактні і точні – ваги допоможуть приготувати шедевральну страву за рецептом відомого кухара, де потрібна точність до грама. За допомогою вагів можна ретельно стежити за своїм раціоном, підраховувати калорії та мікронутрієнти.

Окрім того, інколи корисно зважити товар, який ви придбали на ринку, щоб перевірити, чи варто наступного разу довіритися бабусі, або ж вона безсовісно вас обвісила.

Термометр для м’яса

Корисний вибір для любителів стейків або запеченого м`яса. Щоб не пересушити або не пересмажити великий шматок, кухарі користуються термометром. Потрібна температура у середині шматка свідчить про те, що м`ясо пройшло достатню обробку і є безпечним навіть при подачі з кров’ю.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Таймер для варіння яєць

Немає нічого гіршого за переварені яйця-пашот. Не проґавити потрібний час допоможе простий таймер у вигляді яйця, пісочного годинника або тваринки – вибір великий.

На деяких є відмітки, які допоможуть довести яйця до бажаного ступеня готовності: круто, некруто або в мішечок.

Розумний чайник

Минув час звичайних чайників зі свистком (хоча і такі досі користуються попитом). Сучасні чайники представляють собою прилади, здатні підігрівати заданий об’єм води до потрібної температури, підтримувати температуру, як термос, очищувати воду і доводити її до кипіння за лічені секунди завдяки індукційному нагріву.

Тим, хто опікується навколишнім середовищем, обов`язково знадобиться такий чайник-диспенсер, здатний нагрівати не весь об’єм, а тільки зазначену кількість.

Кухонна машина-кухар

Усі ми пам’ятаємо ручні блендери, якими наші матусі збивали крем. Ці часи теж далеко позаду.

Кухонна машина сьогодні – це не тільки подрібнювач, замішувач і збивач, це ще й кухар!

Ви обираєте одну з програм, додаєте інгредієнти і можете розслабитися – розумна машина зробить усе за вас!

Різноманіття насадок вражає уяву – можна нарізати м`ясо, подрібнити кубиком салат, приготувати домашню італійську пасту. Одним словом, можна не обмежувати себе у своїх кулінарних фантазіях.

Вакууматор

Якщо ви коли-небудь звертали увагу на те, яка неймовірно соковита та ніжна їжа у ресторані, то ви точно куштували страву сувід.

Один з найкорисніших способів приготування страв став доступним і для простих споживачів. Їжа спочатку упаковується в плівку у вакуумі, а потім готується за низької температури.

Ця функція сьогодні є у деяких духовках. Але якщо у вас немає такої, вакууматор можна придбати окремо і готувати їжу без жиру та солі зі збереженням максимальної кількості корисних речовин.

Важливий аспект: страви, приготовані за цією технологією, практично не втрачають об’єм!

Термостат для сувід

Щоб готувати за цією технологією було максимально просто, вигадали ще один гаджет: він встановлюється на каструлю, у якій ви готуєте страви у плівці. Ви задаєте усі бажані параметри. Термостат підігріває воду, “стежить” за часом і сповіщає через смартфон, коли їжа готова.

Висновки

Новітні технології суттєво спрощують існування сучасного прихильника здорового способу життя. Ви можете практично не торкатися їжі і отримувати ресторанний рівень, усього лише натискаючи кнопки.

Їжа готується швидше, смачніше і зберігає більше користі.

Техніка стає усе більш компактною і багатофункціональною, а значить, не потрібно купувати безліч приладів, які займатимуть місце. Мінус у цьому, напевно, лише один – вам знадобиться час, щоб розібратися, що до чого, і обрати те, що підійде саме вам.

25 Травня / 2018 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
0-9-ознак,-що-ви-п’єте-мало-води
11 Грудня / 2023 Жіноче здоров'я
Як позбутися похмілля: 7 ефективних способів
19 Грудня / 2023 Жіноче здоров'я