Готуємо ароматний чай для теплих зимових вечорів

Затишні зимові вечори — гарна нагода провести час в колі рідних та близьких за чашкою гарячого ароматного чаю. Звичайно, в чайній лавці можна придбати напій на будь-який смак, але приготований власноруч ароматний чай дозволить вам самим підібрати інгредієнти та віднайти свою улюблену композицію. А ще ароматний чай, приготований своїми руками, — це відмінний подарунок. Тож ловіть кілька цікавих рецептів чаю, що зігріватиме вас довгими зимовими вечорами та подарує теплий настрій.

Які компоненти можна використовувати?

Готувати ароматний час вдома дуже просто. Найкраще спробувати кілька готових рецептів, а потім вже експериментувати як завгодно, відкриваючи нові смаки та створюючи незвичайні композиції. Для приготування ароматного чаю підійдуть такі інгредієнти:

  • імбир;
  • кориця;
  • ваніль;
  • кардамон;
  • гвоздика;
  • духмяний перець;
  • шматочки сушених фруктів та ягід: яблук, груш, лимонів, апельсинів, журавлини, смородини, малини, ізюм, чорнослив тощо;
  • ароматні трави: чебрець, меліса, липа, ромашка, м’ята;
  • ягоди шипшини;
  • сушене листя: дуба, вишні, чорниці, смородини, брусниці тощо.

Як підготувати компоненти для чаю?

  • Свіжі яблука та цитрусові наріжте шматочками 5–8 мм завтовшки. Застеліть деко пекарським папером і викладіть на нього фрукти. Відправляйте у духовку, розігріту до 100 °С, на 1–2 години. Якщо духовка має опцію обдування, увімкніть її. Також можна трохи відкрити дверцята, щоб волога краще випаровувалася.
  • Спеції та сушені трави подрібніть у ступці.
  • Змішавши компоненти, розсипте чай у красиві баночки та витримайте 14–18 днів.

Чай зі спеціями та сушеними яблуками

М’який та приємний смак з оригінальними нотками

  • чорний або зелений чай: 50 г
  • палички кориці: 2 шт.
  • запашні яблука: 3 шт.
  • кардамон: 4–5 шт.
  1. Яблука висушіть у духовці.
  2. У ступці чи блендері подрібніть спеції до невеликих шматочків. Суміш просійте, щоб видалити пил — він для чаю не знадобиться.
  3. Змішайте усі компоненти, пересипте в красиву баночку та витримайте пару тижнів.

Ванільний чай з шипшиною

М’який смак і вишуканий аромат

  • чай ройбуш: 100 г
  • сушені ягоди шипшини: 10 шт.
  • палички ванілі: 2 шт.

Шипшину подрібніть і змішайте з чаєм. Додайте цілі палички ванілі, щоб отримати м’який та теплий аромат.

Імбирний чай з лимоном

Ідеальний для зими. Чудово комбінується з медом.

  • чай: 100 г
  • сушений корінь імбиру: 15–20 г
  • сушені дольки або цедра лимона: 20 г

Чай масала

Традиційний індійський напій, що тонізує та зігріває

  • чорний чай: 3 ст. ложки
  • палички кориці: 3 шт.
  • кардамон: 10 шт.
  • перець горошком: 12 шт.
  • гвоздика: 5 шт.
  • сушений корінь імбиру: 0,5 ч. л.

Спеції подрібніть у ступці та перемішайте з чаєм. Щоб приготувати чай масала, залийте три столові ложки суміші 100 мл води й доведіть до кипіння. Далі додайте 200 мл молока і знову закип’ятіть. Додайте цукор за смаком.

Пряний чай з апельсином

Яскравий смак і неймовірний аромат

  • чай: 100 г
  • кориця: 1 паличка
  • сушений апельсин: 20 г
  • кардамон: 10 шт.
  • гвоздика: 10 шт.

Комбінацій та композицій може бути величезна кількість. А головне — такий чай зберігає тепло ваших рук. Експериментуйте, шукайте свої улюблені смаки та аромати й насолоджуйтесь затишними зимовими вечорами.

Приємного чаювання!

15 Січня / 2018 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *