Хочеться, щоб кухня була функціональною, красивою, але продуманий інтер’єр псують невпорядковані дрібнички? Ховати їх у дальні шафи — не вихід: так ви створите в них не менший безлад. Пропонуємо кілька лайфхаків від EVA Blog, які допоможуть розкласти всі дрібнички по поличках.
Проста етажерка чи кілька поличок на стіні істотно зекономлять місце на робочих поверхнях, особливо якщо кухня невелика. Щоб найпотрібніші предмети були завжди під рукою, розташуйте їх на нижніх полицях, а на верхні приберіть те, чим користуєтеся рідко.
Зберігати вертикально можна не тільки баночки, чай і каву. Дуже зручно розміщувати так сковорідки, кришки, столове та інше начиння. Для цього використовуйте рейлінги — спеціальні планки (трубки) з гачками, які кріпляться на стіну або бічну стінку шафи.
Щоб підтримувати порядок в ящиках, використовуйте контейнери, роздільники та металеві кошики. Вони розділять простір на вертикальні зони, зробивши ящик більш містким. І неоціненний бонус — порядок: ви зможете розкласти начиння, пакети, форми та багато іншого у відведеному для цього місці.
Функціональні та красиві ємності для зберігання ви можете знайти в інтернет-магазині EVA.UA. У каталозі — хлібниці, контейнери, пляшки та баночки різних розмірів.
Цікаво по темі: Як збільшити місце для зберігання речей у гардеробі
Підкажемо відразу три ідеї, як вдало розмістити набір ножів на кухні:
Якщо на вашій кухні багато гострих ножів, обов’язково знайдіть безпечний варіант їх зберігання. Такий інвентар не повинен просто лежати в ящику без захисту леза.
Відразу і не згадати, скільки на кухні дрібних, але потрібних предметів: від пластикових кришок і зубочисток до губок і ганчірок. І все це хочеться зберігати під рукою. Пропонуємо виділити для таких дрібниць окремий ящик і розділити його на зони, використовуючи імпровізовані роздільники.
Зубочистки та кришки-чохли для продуктів розмістіть в одній зоні, пакети та фольгу для запікання — в іншій, губки та все для миття — ще в іншій. Так ви значно заощадите місце і завжди швидко знайдете потрібний предмет.
Придумати, як зберігати келихи, завжди непросто. Крихке скло не можна закинути в ящик, але бажання постійно пакувати його в коробку теж немає. Пропонуємо кілька варіантів:
Розташовані на видноті келихи поєднайте з оригінальною пляшкою зі скла. У ній можна красиво подавати алкогольні та безалкогольні напої, зберігати олію чи оцет.
Зберігати безліч пакетиків з ароматними приправами зовсім не зручно:
Тому частину спецій час пересипати в скляну ємність. Такі баночки мають чудовий вигляд на відкритих полицях і робочій поверхні. А головне — матеріал не вбирає запахи, тому ємність можна використовувати повторно для інших продуктів.
Об’ємні приправи, наприклад, гвоздику, палички кориці та лавровий лист, перекладаємо в харчові контейнери. До речі, в них можна зберігати всі сипучі продукти, зокрема й крупи. У щільно закритих ємностях вміст не відволожиться, і можна не боятися кухонних шкідників.
Ваш холодильник повний різних продуктів? А як часто ви звертаєте увагу на терміни придатності? Легко забути, що куплений сир придатний тільки два дні, а лежить у холодильнику вже тиждень. Скористайтеся ресторанним підходом: маркуйте продукти.
Це зручно робити, якщо перекладати їх в пакети з кліпсою для заморожування і зберігання. Кліпса щільно закриває пакет, захищаючи вміст від завітрювання, а інші продукти — від обміну запахами. На пакетах можна поставити дату звичайним маркером.
Пакети з застібкою більшої місткості (3 л) ідеально підходять для заготівлі продуктів на зиму: овочів, ягід, фруктів тощо. У великій родині господині заморожують все: від заправок для борщу до готових гарнірів і страв.
Зона мийки на кухні так само важлива, як і плита. Щоб підтримувати її в чистоті та насолоджуватися миттям посуду (так, це можливо), спробуйте кілька лайфхаків:
Зберігати побутову хімію краще в тумбі. Закріпіть сітку на стінці шафи або використовуйте контейнери для сортування засобів для чищення плити, поверхонь, посуду.
Навісні полиці, кошики та сітки — найкраще рішення для зберігання кухонного начиння. У них чудово поміщається посуд, столове начиння, баночки зі спеціями чи крупами та інші потрібні предмети.
Такі кошики та сітки не потрібно прибивати до плитки. Найчастіше вони навісні, тому не вимагають додаткових будівельних робіт. Полиці створюють додатковий ярус для зберігання і, що найзручніше, ви можете самі вирішити, скільки їх необхідно розмістити. Альтернативою може стати вузька шафа-пенал з невисокими поличками. А ще багатьом подобаються компактні стелажі, які легко підібрати під габарити кухні.
Прості рішення допоможуть правильно організувати кухонний простір. Навіть у невеликій кухні знайдеться місце для зберігання всього начиння, головне — раціонально використовувати кожен сантиметр, правильно підібравши полиці та контейнери.
Цікаво по темі: Більше сяйва: як очистити блискучі поверхні
Який з лайфхаків вважаєте найкориснішим? Діліться в коментарях своїми секретами порядку на кухні.
Читайте також:
"Що за запитання? Звичайно ж, відповідальні обидва!”. Якщо дивитися на ситуацію глобально, то – так.… Докладніше
Хто б що не говорив, а для мене осінь — це найатмосферніша пора року, коли… Докладніше
Скільки існуватиме зима, стільки ми носитимемо пуховики (пуффери) 🙃 Вони просто поза часом і поза… Докладніше
Сьогодні важко заперечувати той факт, що соцмережі впливають на прийняття нами деяких рішень. Нехай і… Докладніше
Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше
Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше