Натхнення

Листівки з Хрещенням Господнім 2024

Зимові свята тривають, і на черзі на нас чекає Хрещення Господнє — важлива церковна подія з незвичайними обрядами, пов’язаними з таїнством хрещення. Дізнайся більше цікавого про історію та традиції святкування, а також не забудь привітати своїх рідних красивими листівками та побажаннями українською мовою від EVA Blog!

Час читання: 2 хвилини та чашка імбирного чая ☕

статья доступна на русском языке

Історія та обряди

Хрещення Господнє або Богоявлення — це одне з найважливіших християнських свят, що відзначається 6 січня у православній церкві. Цей день символізує хрещення Христа в річці Йордан і оголошення про його божественність. З цією подією пов’язаний головний обряд — занурення вірян у річкову воду для очищення від гріхів і відродження в нове життя. Також люди здійснюють купання в крижаній воді на знак покаяння, сподіваючись на прощення і здобуття щастя.

Також серед православних вірян на Водохреща заведено проводити освячення води, тому що саме в цей день вона вважається святою. Освячену воду приносять додому, щоб благословити себе і своїх близьких. Крім того, заведено вважати, що вона здатна вилікувати та захистити від будь-яких хвороб і проклять.

У багатьох країнах у свято проводять різноманітні заходи: тематичні ярмарки, концерти та фестивалі, а вечори не обходяться без урочистої вечері в колі сім’ї. Традиційно до столу подають сім різних страв і солодкі частування, спечені у формі хрестика.

Цікаво на тему: Українські традиції Нового року, Різдва та зимових свят

Традиції святкування в Україні

В Україні Водохреща є одним із найбільш шанованих християнських свят. Цього дня люди здійснюють обряд освячення води в церквах, після чого кожен парафіянин забирає із собою трохи святої води для благословення та оздоровлення.

Українці також разом з дітьми проводять купання в ополонках або водоймах, щоб покаятися й очиститися від гріхів. Ця традиція вважається особливо сприятливою і приносить здоров’я і щастя протягом усього року. Також на честь святкування в країні проходять народні гуляння з традиційними піснями, катанням на ковзанах і ярмарками на міських площах.

Водохресний святвечір супроводжується святковим застіллям. Однак подавати слід лише пісні страви: вареники, голубці, рибу, пироги та печиво. Головною стравою цього вечора є Голодна кутя — пісне частування без масла та вершків, але з різними сухофруктами.

Цікаво на тему: Пісні страви на вечерю: добірка цікавих рецептів

Привітання з Хрещенням

Завантажити листівку

😇

Зі святом Хрещення! Нехай свята вода змиє ваші гріхи, а благословення Господа наповнить ваше життя радістю і світлом.

Завантажити листівку

😇

Нехай пречиста вода Водохреща допоможе позбутися всіх негараздів і неприємностей, а в серці залишиться тільки любов і мир. Зі святом Хрещення!

Завантажити листівку

😇

Світле і святе Водохреща! Нехай освячена вода забере всі печалі та обтяження, а у ваш дім принесе благополуччя і щастя.

Завантажити листівку

😇

Вітаю з днем Хрещення! Бажаю, щоб свята вода подарувала вам здоров’я, силу і впевненість у кожному кроці.

Завантажити листівку

😇

Пориньте у священну водохресну воду і нехай вона очистить вашу душу, а світло Боже освітить ваш шлях. Зі святом!

Завантажити листівку

😇

У цей святий день Хрещення бажаю вам віри, доброти, сили та радості! Сподіваюся, що наступний рік принесе вам і вашій родині процвітання і благополуччя!

Завантажити листівку

😇

Вітаю зі святом Хрещення! Бажаю, щоб це світле і щасливе свято подарувало вашій оселі любов, тепло і гармонію!

Завантажити листівку

😇

Христос Хрещається! Так хочеться, щоб для всієї країни це свято стало символом початку нового, яскравого і щасливого життя!

😇

Хрещення — це світле і радісне свято, що символізує прийняття віри та зміцнення в духовному житті. Нехай його обряди принесуть тобі здоров’я, а також привернуть удачу в новому році!

Читай також:

Останні

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024