Категорії: МодаТренди

Літній капелюшок — вічний тренд

У літні дні капелюх просто незамінний. Це чудовий захист від сонця й перегріву, а також один з найбільш актуальних трендів літа. Він додає образу жіночності, елегантності і, мабуть, немає такого місця, де б не був доречний цей головний убір. Пікнік, пляж, місто, парк — він вдало доповнить практично кожен ваш образ, навіть найбільш повсякденний.

Як перевірити, чи підійде вам капелюх

Підбір правильного капелюшка багатьом дівчатам здається непосильним завданням, і саме з цієї причини деякі взагалі відмовляються від нього. І даремно. Треба лише визначити форму обличчя й дотримуватися кількох простих правил — і ви легко зможете підібрати ідеальний головний убір.

  • Дівчатам з круглим обличчям дивовижно пасують усі моделі з високою тулією (основною, верхньою частиною) й середньо широкими м’якими полями. Уникайте всього, що може посилити округлість обличчя — невисокої округлої тулії та твердих круглих полів, як, наприклад, у канотьє.
  • Власницям квадратної форми обличчя варто обирати моделі з м’якими полями середньої ширини, які відкривають верхню частину обличчя. Уникайте всіх форм, які акцентують на геометричності підборіддя, особливо м’яких широкополих, що прикривають очі.
  • Жінкам з овальним і трикутним обличчям підходить більшість форм і моделей. Особливо ефектно виглядають канотьє і широкополі з асиметрією. Єдине, чого варто уникати, — занадто високої тулії, яка може вплинути на пропорції та зробити обличчя надто витягнутим.

Порада. Щоб ваш капелюх виглядав по-голлівудськи, укладіть волосся на косий проділ. З одного боку спустіть локони на плечі, а з другого закріпіть позаду шпилькою. Бездоганне доповнення образу — укладка з пляжними локонами й великі сережки.

Цікаво по темі: Літній офісний гардероб: як дотриматися дрес-коду і не збожеволіти від спеки

Види ідеальних літніх капелюхів

Особлива привабливість капелюшної моди в тому, що можна обирати абсолютно будь-які та як завгодно поєднувати їх з гардеробом. Тож якщо ви ще не встигли вдосталь поекспериментувати, беріть на замітку варіанти з нашої добірки.

Солом’яні

Полегшені у вигляді панами або широкополі з контрастною стрічкою — солом’яних моделей дуже багато й підходять вони абсолютно до всього. Головне правило — не чекати відпустки й носити їх просто в місті, поєднуючи з шортами, спідницями, сукнями, брюками, сорочками. У тренді — найрізноманітніші моделі: від класичних до екстравагантно широкополих зі рваними краями.

Федора

Універсальний капелюшок зі злегка загнутими полями середньої ширини, який підходить під будь-який тип обличчя й гардероб. Класична федора прикрашена атласною стрічкою, але зараз її можна знайти з будь-яким декором — ланцюжком, ниткою перлів, шкіряною косичкою. А якщо бажаєте чогось ефектного й неординарного, придивіться до трилбі — це різновид федори, але з трьома вм’ятинами: однією зверху на тулії та двома по боках.

Канотьє

Цей різновид літнього солом’яного капелюшка має французьке походження, є символом Венеції та головним атрибутом гондольєрів. А в жіночу моду канотьє ввела, звичайно ж, Коко Шанель. Його особливість — лаконічна форма з невисокою тулією та рівними, середньо широкими полями.

Клош

Головний убір у формі дзвоника з невеликими злегка опущеними полями. Така модель виглядає дуже ніжно, романтично й жіночно. Чудова ідея для міста, адже він поєднується з будь-яким одягом і стилем, крім хіба що спортивного. А оскільки маленькі поля практично не закривають обличчя від сонця, клош краще носити з окулярами й не вибирати між двома улюбленими аксесуарами.

З написами

Тренд останніх кількох сезонів — веселі написи на широких полях. Вони можуть навіть доповнювати один одного, якщо ви з подругою засмагаєте на сусідніх шезлонгах.

Цікаво по темі: «Як зробити легкий літній макіяж»

ТОП луків з літнім капелюшком

Цей аксесуар особливо подобається тим, що його можна міняти залежно від настрою. А ще ним легко урізноманітнити навіть найпростіший гардероб і носити з чим завгодно. Ось кілька цікавих модних поєднань.

Цікаво по темі: «5 книг, які змінять ваш погляд на моду та стиль»

Жінку в капелюшку неможливо забути, — говорила Софі Лорен. Це абсолютний musthave літа, втілення елегантності, жіночності й загадкової чарівності. Тож якщо ви ще не ввели до свого гардеробу хоча б один капелюшок, швидше виправляйте це!

Переглянути коментарі

  • Останні кілька років не уявляю свого літа без капелюшка, в мене вони на всіх аватарках, бо це і гарно і практично в спеку, то люблю носити )

Останні

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024