Категорії: МодаСтиль

Менше речей – більше образів: збираємо валізу у відпустку

Кожна подорож особлива. Кожного разу ми чекаємо на особливі враження, особливі події і особливі емоції. І у кожній подорожі ми бажаємо по-особливому виглядати. Тому наші валізи зазвичай ледь замикаються через купу суконь, спідниць, блузок, кофтинок і усієї взуттєвої полиці на додачу. Але більше не означає краще. В результаті з усього цього параду речей ми не можемо скласти цілісні образи. А частина гардеробу взагалі подорожує разом з нами мертвим вантажем, так жодного разу і не покинувши валізи аж до повернення додому…

Насправді ж, формула раціонального збирання речей для відпочинку дуже проста. Достатньо вміти формувати капсульний гардероб і знати, як складати речі у валізу, щоб місця вистачило для всього. Про це ми і розповімо.

Формуємо капсульний гардероб

Капсульний гардероб – це мінімальний але повноцінний набір речей які добре поєднуються між собою і повністю задовольняють певні потреби (офісний гардероб, зимовий гардероб, повсякденний гардероб, тощо).

Для літнього відпочинку також доцільно створити капсулу. Вона суттєво зекономить простір у вашій валізі.

Спершу необхідно визначитися з кольоровою гамою вашої капсули, вона залежить від вашого кольоротипу і від того, у якому форматі ви плануєте відпочивати. Оскільки йдеться про літо, то бажано, щоб у гардеробі були присутні і нейтральні базові кольори, і більш насичені кольори-акценти. Для відпочинку на морі радимо обрати світлі базові кольори (наприклад, білий та його відтінки, блакитний, бежевий, нюдові відтінки), а для туристичних подорожей підійдуть більш практичні кольори (синій, чорний, світло-сірий, хакі та інші). В якості акцентів обираємо 2-3 найбільш насичені кольори з палітри вашого кольоротипу. Важливо, щоб усі базові і усі акцентні кольори поєднувалися між собою.

А тепер визначимося з тим, які речі мають бути у вашій капсулі для відпустки?

 

Джинсові шорти

Без них цього літа просто не обійтися. Джинсові шорти – це і базовий предмет літнього гардеробу, і елемент, який може задати настрій всього образу, особливо якщо йдеться про зухвалі і сексуальні екстремально короткі шорти. Якщо у великому місті така річ буде, м’яко кажучи, недоречною, то на морському узбережжі вона виглядатиме органічно.

Якщо ж ви, замість пляжного відпочинку, вирішили, скажімо, подорожувати Європою, тоді доведеться обрати більш стриману модель або замінити джинсові шорти на трендові бермуди.

Легкі базові брюки

Кюлоти, палаццо або легкі брюки прямого крою стануть вашими незамінними супутниками і під час прогулянок містом у пошуках туристичних цікавинок, і на обіді у ресторані. Знову ж таки, легкі літні брюки хоч і відносяться до базових речей, але виглядають вони надзвичайно стильно і утворюють бездоганні поєднання як з акцентованими, так і з базовими топами.

Однак, якщо ми збираємо капсульний гардероб для автономної подорожі нетуристичним маршрутом, тоді доречно буде мати у своїй валізі щось більш практичне. Наприклад, не надто щільні джинси або брюки спортивного крою – в них хоч у похід, хоч на вечірку, наслідуючи тренд athleisurе.

Сукня на вечір

Коктейльний сарафан або сукня-халат стане вам в нагоді для вечірнього виходу. А якщо замінити босоніжки на кеди, то матимемо стильний аутфіт для денної прогулянки.

Коротка сукня-сліп

Вкорочена сукня у білизняному стилі не займе багато місця у вашому багажі. Зате вона замінить вам одразу три речі – легку і зручну пляжну сукню, сукню для прогулянок містом (просто замінюємо пляжні аксесуари і взуття на міські) і блузу (коротку сукню-сліп можна заправити у брюки, джинси або спідницю).

Спідниця

Спідниця насиченого кольору або з контрастним принтом – це ще одна річ, яку варто взяти на відпочинок. Для нашої капсули ми обрали саме акцентовану, а не базову спідницю, оскільки під неї у нас буде одразу три варіанти «верху»: базовий топ, однотонна сорочка (переконайтеся, що ці дві речі гармонійно поєднуються) і вищезгадана сукня-сліп у якості топа.

Два топи: базовий і акцентований

Базовий топ можна поєднувати з усіма трьома варіантами «низу» (брюками, шортами і спідницею), доповнюючи образ аксесуарами. Акцентований топ носимо тільки з шортами та брюками, але він не потребує додаткових аксесуарів – сумки і окулярів буде цілком достатньо)

Футболка

Одну футболку ми все ж радимо узяти з собою – вона вбереже ваші плечі від сонячних опіків під час денних прогулянок. Це може бути футболка незвичного крою або з оригінальним принтом. Носитимемо ми її з шортами або брюками.

Сорочка з рукавом

 

По-перше, легка сорочка прямого вільного крою – це дуже зручна і практична річ, яку можна носити майже з будь-чим. По-друге, вона є ледве не обов’язковим елементом пляжної фотосесії, тому буде великим упущенням не сфотографуватися у сорочці поверх купальника на фоні моря.

Кардиган

Кардиган з не надто товстої пряжі займає менше місця, ніж куртка. При цьому він виконує ті самі функції, а виглядає більш стильно, ніж банальна вітровка. Для бездоганного образу обирайте кардиган акцентного кольору в межах обраної кольорової гами.

Купальники

На відпочинок ми беремо 2 купальники, щоб мати змогу змінювати пляжний образ. А якщо у вашому гардеробі є два роздільні купальники комплементарних кольорів, тоді ви також можете комбінувати деталі купальників між собою.

Взуття

На відпочинку нам знадобиться усього три пари взуття. Для пляжу і пересування територією готелю підійдуть шльопанці або мулі. Для ресторанів і культурних заходів беремо з собою босоніжки на середньому стійкому каблуці. Зручні кеди або мокасини вигулюємо у місті.

Аксесуари

 

У вашому розпорядженні має бути дві сумки: місткий шопер, який ми братимемо на пляж, і невелику сумку лаконічного дизайну, яка підійде і для денного і для вечірнього виходу.

 

Ми не радимо брати на відпочинок коштовності. По-перше, хизуватися золотом і діамантами на пляжі – це поганий тон, по-друге, ви банально можете спровокувати крадіїв або просто загубити дорогоцінну річ. Натомість якісна і оригінальна біжутерія виглядатиме значно цікавіше і доречніше.

 

Парео вже давно зарекомендувало себе як багатофункціональна річ, тому його ми теж беремо з собою. А от пляжний рушник з рибками краще замінити на стильне пляжне покривало.

 

Окуляри і капелюх – це і захист від сонця, і деталі образу, і реквізит для пляжних фото. Тому про них ми також не забуваємо.

 

Складаємо речі у валізу

 

Тепер, коли ви визначилися з гардеробом для відпустки, час дізнатися, як складати речі у валізу, щоб ваша капсула розмістилася у ній з комфортом і ще лишилося місце для сувенірів.

Найергономічнішими методами складання речей є метод згортання і метод вертикального складання КонМарі.

Як видно з назви, метод згортання передбачає скручування речей у компактні валики замість стандартного складання у стопку. Валики укладаються в ряди, впритул один до одного. Якщо брати за основу наш капсульний гардероб, то перший ряд валиків складатиметься з найбільш об’ємних речей: брюк або шортів (щось одне ми одягнемо в дорогу), сукні на вечір, спідниці і кардигана. У другий ряд підуть сукня-сліп, топи, футболка, сорочка і купальники. Третій ряд займуть дві пари взуття, аксесуари і косметика. Складені таким чином речі практично не мнуться, і ви здивуєтесь тому, наскільки менше місця займе ваш одяг. Фактично увесь ваш капсульний гардероб можна вмістити у звичайну дорожню сумку! Крім того усі речі будуть на видноті – лише відкривши валізу ви бачитимете кожну з них.

Не знаєте, як скласти у валізу капелюх? Все просто! Вкладіть один валик всередину капелюха і покладіть його на дно валізи. Інші валики розмістіть довкола капелюха.

Метод КонМарі за своїм принципом схожий на метод згортання, з тією різницею, що речі ми не згортаємо, а складаємо у прямокутники, які вкладаємо у валізу вертикально, впритул один до одного, формуючи такі ж ряди, як і з валиків.

Тепер ви знаєте, як складати речі у валізу і як мінімізувати їхню кількість, маючи при цьому достатньо образів для стильної відпустки. Ми бажаємо вам приємного відпочинку,  і нехай ваш багаж не буде для вас тягарем.

 

Останні

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024