Мода

Надихаємось героями Матриці: ТОП стильних прийомів створення образу

У фанатів наукової фантастики намічається привід для радості. Адже 22 грудня 2021 року в українському прокаті стартувало продовження культової кіносаги «Матриця». Нова частина «Матриця: Воскресіння» за художнім та технічним розмахом обіцяє перевершити всі попередні. Вона представляє нове бачення боротьби зі штучним інтелектом та новим вірусом. Головну роль Нео, звичайно ж, зіграв Кіану Рівз, компанію якому на знімальному майданчику склала Керрі-Енн Мосс у ролі Трініті. Морфеуса замість Лоуренса Фішберна зіграв Яхья Абдул-Матін II.

І поки весь світ дивиться прем’єру режисерки та сценаристки Лани Вачовські, ми поговоримо про основні стильові рішення, які формують образ героїв.

Монохромні образи

Стиль одягу «Матриці» вплинув на фешн-індустрію відразу після виходу кінокартини. Практично миттєво світові подіуми та червоні доріжки підхопили «темну» хвилю, випустивши речі з латексу та шкіри, довгі плащі, армійські черевики та вузькі сонцезахисні окуляри. Тотал-блек досі прочитується як модний тренд.

Щоб глядач міг відразу розуміти, у якому зі світів відбуваються події, художниця по костюмах Кім Барретт використала цікавий колірний фокус. У реальному світі домінував синій і був повністю відсутній зелений колір. Для подій у світі Матриці все було точно навпаки: культ зеленого і повне табу на синій.

Клімат епохи чітко відображений у гардеробі головних героїв. «Це були 90-ті роки, і все було похмурим і монохроматичним…» — сказала Баррет в одному з інтерв’ю. Для неї було вкрай важливо, щоб у «Матриці» були луки, що відображають подвійність двох світів: постапокаліптичного та комп’ютерного. Безпосередньо ідеї для костюмів виникали з образів та асоціацій. Наприклад, задум костюма Трініті народилася з уявлень режисерів про те, що героїня має нагадувати нафтову пляму.

Одна палітра в одязі завжди чіпляє увагу. Тому залишається культовою у стильних гардеробах до сьогодні. Ідеї стильного монохрому — у нашій фотодобірці.

Цікавий факт: перша «Матриця» (1999 рік) отримала чотири нагороди премії «Оскар». У тому числі в номінації за найкращі візуальні ефекти та монтаж.

Тотал блек

Навіть чорні ансамблі можуть бути прикрасою, якщо мова йде про гру на контрасті фактур. Тотал блек — це безкомпромісно розкішний стиль одягу «Матриці». Вибравши деталі відповідно до всіх модних трендів, ви виглядатимете як із голочки.

Спробуйте імпровізувати. Як альтернативу подовженому плащу можна взяти модний пуховик. Дублянка-авіатор зі шкіряними легінсами, доповнені черевиками на грубій підошві, теж виглядають ефектно. До речі, така дублянка однаково добре виглядає і в компанії максісуконь, і прогулянкових джинсів, і в тандемі з вовняною спідницею у діловому стилі.

Шкіра

Таємничість і зухвалість — усе це зчитується в луках зі шкіри, які також тісно пов’язані з відродженням естетики «Матриці». Напередодні прем’єри шкіряний чорний тренч знову повернувся на fashion-орбіту. Але, швидше, через свою практичність та фактурність. Прямі лінії виглядають лаконічно, тяжіючи до мінімалізму.

Буде цікаво: «Тренч: як вибрати та з чим носити у 2021 році»

Зауважимо, що легендарне пальто Нео було зроблено із щільного вовняного полотна. Вибір пав на цю тканину, щоб створити ефектну картинку розвіювання під час динамічних сцен. Хоча більшість фанатів помилково зчитували це пальто як шкіряне.

Обтягуючі топи зі шкірозамінника (латексу/вінілу) також перетікають із сезону в сезон, знаходячи нові сенси. Тому є підстави придбати їх. Як і шкіряні легінси та джогери, які знову на піку популярності.

Трендові фасони шкіряних брюк захопили вільний крій у всіх його інтерпретаціях. До офісного гардероба можна додати стильні брюки-палаццо або кльош з екошкіри. Для робочих буднів та прогулянок доречною стане шкіряна сукня-сарафан. Вона виглядає чудово як із водолазкою або футболкою, так і з класичною сорочкою.

Окуляри з Матриці

Вузькі окуляри австралійської марки Blinde Design це, мабуть, найголовніша візитна картка «Матриці». Інакше їх називають окуляри Sci-Fi. Дизайн кожної моделі розроблявся з нуля по індивідуальних замірах, щоб органічно доповнити риси обличчя героїв.

Окуляри нестандартної форми — аксесуар такий самодостатній, як масивна біжутерія. Вони можуть надати образу загадковості та деякої брутальності. Важливе значення також має форма лінз. Одна з ефектних моделей сезону — з гострими формами. Колір та декор можуть бути будь-якими.

Для натхнення подивіться, як носити футуристичні сонцезахисні окуляри в тонкій оправі.

«Матриця» випередила свій час у багатьох областях. І досі продовжує надихати дизайнерів на творчі прориви. Висока ймовірність того, що четверта частина «Матриці» викличе новий резонанс у фешн-індустрії.

Останні

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024