Осіннє уповільнення: Зберігаємо дорогі серцю моменти

З настанням холодів більшість розваг і занять стають незатребуваними. Ніяких тобі пікніків під відкритим небом, нічних танців, ігр з водою. Все рідше ми хочемо вилізти з-під теплої ковдри. Але не варто сумувати. Настав час хюґетичних розваг: настільних ігор, кулінарних та літературних вечірок. А також це ідаельна пора, щоб згадати про пам’ятні моменти і яскраві пригоди. Сьогодні наш експерт Анастасія Арьє поділиться цінними лайфхаками, як саме зберегти важливі для вас спогади.

* * *

Восени час ніби сповільнюється. За плечима залишається той особливий літній драйв під назвою «встигнути все» – і попрацювати, і у відпустку змотатися, і відвідати рідню, і вибратися за місто, і потанцювати на музичному фестивалі, і влаштувати пікнік, і вигуляти нове плаття, і ще стільки різних «і»! Але потім приходить і йде променистий вересень, а за ним – брати жовтень і листопад, флегматичні, задумливі, серйозні хлопці. В їх компанії хочеться мовчати, читати глибокі книги, переглядати сімейні фотоальбоми, гріти коло серця спогади. Хочу поділитися улюбленими – особливими для мене – способами зберегти пам’ятні моменти.

Що робити з фотографiями

Перш за все – почистити цифрові архіви. Видалити всі дублі, невдалі кадри і ті, які не несуть ніякої художньої або сентиментальною цінності. З решти вибрати кращі і роздрукувати. Можна в звичному форматі на зразок 10х15, а можна у вигляді квадратиків або навіть а-ля полароїд – пошукайте в інтернеті сервіси, що надають такі послуги.

Далі – справа смаку і вільного часу. Можна вставити знімки в альбом з готовими «кишеньками», а можна купити альбом з чистими сторінками і вклеювати їх в будь-якому порядку, додаючи рукописний текст і різні дрібниці на зразок квитків з кіно, посадкових талонів з літака, журнальних вирізок і т.д. Я саме так роблю сімейний альбом – на щільних сторінках 30х30 см, наклеюючи фото упереміш з вирізками з журналів. Виходять гарнi колажі і цілі історії. Особливо значущi фотосесії або кадри з поїздок оформлюю в стилі скрапбукінг, використовуючи з усього арсеналу матеріалів тільки спеціальний папір для фону і наклейки. Ідеї ​​та основи композиції підглядаю на тематичних сайтах, присвячених скрапбукінгу.

Що робити з дрiбницями

Напевно, у всіх вдома (крім затятих мінімалістів) є якась купка предметів, що нагадують про важливе. У мене таких кілька. Одна, наприклад, про студентство. Конспекти улюблених дисциплін, студентський квиток, брошури, кілька випусків студентської газети, записки від подруг, зошити, в яких ми листувалися одна з одною на лекціях і на сторінках яких грали в слова. Друга пов’язана з татом. Наші листи один одному, листівки, фотографії, татів закордонний паспорт і старе портмоне, що зберігає дотик його рук. Третя – про весілля. У четвертій кіндери родом з 90-х, анкети для друзів і блокноти з віршами. П’ята – про початок стосункiв з чоловіком. І ще багато різних сентиментальних дрібниць, які ввібрали в себе дух певного часу, подій і емоцій.

Зберігати все це по кутах будинку в невиразних пакетах або коробках з-під взуття мені не хочеться. Тому – коли ще, якщо не довгими вечорами листопада? – я планую зробити капсули часу. Бачу свої скарби в чомусь на зразок акуратних металевих або картонних коробок, а для особливо цінних і маленьких дрібничок я придбала скляні шкатулки. Їх можна доповнити квітами бавовни, відрізками мережива, засушеними листям або морськими мушлями – в залежності від теми капсули.

Так само можна оформити скриньку про перший рік життя дитини (бiрка з пологового будинку, 12 фотографій – по одній за кожен місяць, гіпсові відбитки ніжок і ручок, етикетку від першої одягу, улюбленe брязкальце, і, наприклад, листи або навіть відео-звернення малюкові в майбутнє від батьків і членів сім’ї).

Що робити з історіями

Але ж крім фотографій і сувенірів є ще маса спогадів, яким теж можна надати форму! Я виявила цей спосіб, коли сіла писати листи-подяки батькам, подругам і чоловікові. Почала зі слів «дякую тобі за …», а потім на папері раптом з’явилися рядки «я ніколи не забуду …» – і довгий список історій, пов’язаних з тим, кому адресований лист. Врештi-решт це виявилися особисті, зворушливі листи, наповнені любов’ю і ніжністю. І, що важливо, вони зберігають не тільки мої приводи бути вдячною, але і значущі моменти взаємин. Можна скласти такі списки в блокноті для себе, а потім на їх основі написати листи всім, хто важливий та любимий.

Сам процес розбору і впорядкування важливих моментів – будь то фотографії, сувеніри або спогади – медитативний, такий, що наповнює i нагадує про чудовi миті. І так приємно буде якось ввечері заварити чай, забратися з ногами на диван, розкласти перед собою скарби минулого, і перебирати, розглядати, продовжувати моменти радості і щастя… Спробуйте i ви!

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024