Впевнена, що ти точно впізнаєш у деяких моментах себе… Тому що я теж робила подібні помилки й абсолютно не думала про наслідки. Тому сідай зручніше, зараз будемо розбиратися, як не перетворити губку для миття посуду на розсадник бактерій.
Багато людей використовують одну й ту саму губку протягом кількох тижнів, та що вже казати, місяців. А що з нею може трапитися? Має чистий і не деформований вигляд…
До речі, про деформацію: ти маєш розуміти, що кухонна губка розрахована на делікатне миття, тому не варто дивуватися, якщо вона швидко прийшла в непридатність. Річ у тім, що жорсткий бік губки виготовляється з абразивного волокна, яке призначене для видалення складних забруднень і пригорілої їжі. Воно грубіше і менш еластичне за поролон, тому швидше стирається, особливо під час частого тертя по твердих і шорстких поверхнях (наприклад, пательнях, грилях, каструлях із нагаром). Поролоновий шар теж легко пошкодити, наприклад, під час миття ножа.
Так, а ми продовжуємо. На жаль, мало хто замислюється: «А як часто потрібно міняти губку для миття посуду?». Всі її використовують по максимуму, поки вона не зживе своє. І тут криється найголовніша проблема. Мочалка для миття посуду – ідеальне місце для розмноження бактерій. Підвищена волога, тепло і пориста структура – просто perfetto!
Тому фахівці рекомендують міняти кухонну губку раз на тиждень, навіть якщо вона виглядає нормально. Навіщо тобі ці ризики?
Після миття посуду обов’язково ретельно віджимай виріб і зберігай у сухому, добре провітрюваному місці. Важливо, щоб губка встигла добре висохнути. Ти ж пам’ятаєш про вологу і тепло?
Цікаво на тему: Як продезінфікувати будинок від вірусів після застуди
Помила посуд, швиденько протерла стільницю та інші поверхні. Чисто і гарно! Так, візуально все ідеально, але ось тільки таке використання мочалки може призвести до перехресного забруднення. Використовуй різні губки для різних завдань: для посуду одна, для стільниці та інших кухонних поверхонь інша. Все просто і гігієнічно!
В інтернеті можна знайти купу порад і лайфхаків, як знищити всі небезпечні бактерії, що живуть на кухонній губці. Варіантів зробити це безліч: починаючи від замочування в оцті та закінчуючи прогріванням у мікрохвильовці. Так, ці способи в теорії можуть надати певний дезінфікуючий вплив, але його буде недостатньо для досягнення стерильного середовища. Якісь патогени все ж виживуть, а ось чи можна буде безпечно користуватися такою губкою надалі – це вже цікаве питання. Просто поміняй виріб на новий і не витрачай час на його «порятунок».
Рекомендовані товари:
Тут все максимально просто і передбачувано. Я навряд чи тебе чимось здивую:
Як бачиш, кухонна губка має свої особливості експлуатації. Вона не може безстроково стояти на сторожі чистоти. Тому, щоб не дати мікробам жодного шансу, просто зроби регулярну заміну виробу корисною звичкою, а також обов’язково дотримуйся рекомендацій щодо використання.
Зізнавайся, ти правильно використовуєш губку для миття посуду? Ділися з нами в коментарях, а ще не забудь відправити лінк на статтю подрузі, яка досі миє посуд «тією втомленою старою губкою».
Різдвяні ярмарки в моєму місті переповнені декором. Чого там тільки немає! Це завжди завдання зі… Докладніше
Куранти ось-ось почнуть бити, шампанське вже в келиху, новорічний плейлист готовий, а ти все ще… Докладніше
Будь-яка інакшість завжди сприймалася вороже, адже те, що незрозуміле, лякає. «Дивакуваті» підлітки опинялися поза поняттям… Докладніше
Зима – ідеальний час для розваг вдома і на свіжому повітрі. Особливо, якщо настали зимові… Докладніше
Якби нігті вміли говорити, вони б, швидше за все, сказали щось на кшталт: «Люба, досить чекати… Докладніше
Грудень у самому розпалі, і для когось це найпрекрасніший час, сповнений позитиву і передчуття чогось… Докладніше