Напередодні Нового року згадаємо прості традиційні рецепти та поділимося новими смачними ідеями, щоб на вашому новорічному столі були й класичні, й оригінальні страви.
Кожна родина має улюблені новорічні рецепти, і кожна господиня готує їх по-своєму. Але іноді так хочеться спробувати знайомі страви, але в іншій інтерпретації. Згодні? Тоді пропонуємо вам рецепти «старої» класики. Можливо, їх склад і нюанси приготування здадуться несподіваними, але ми впевнені, що ці страви вам сподобаються і стануть частиною вашого новорічного столу.
Інгредієнти (на 1 порцію):
За потреби зелену цибулю можна замінити ріпчастою — знадобитися 1/6 частина середньої цибулини.
Цікаво по темі: Моті: смачний рецепт японського десерту
Приготування:
Подавати салат краще охолодженим, давши йому настоятися впродовж 2-3 годин.
Абсолютно по-новому буде сприйматися різдвяний німецький картопляний салат з тріскою, якщо злегка змінити подачу.
Насамперед приготуйте фарш. Зваріть тріску. Руками розберіть філе на маленькі частини. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками та обсмажте на олії до золотистого кольору. Зварені круто яйця натріть на великій тертці. Заправте фарш із риби, цибулі та яєць оливковим майонезом. Додайте солі та перцю на смак.
Потім приготуйте густе картопляне пюре з вершковим маслом і мінімальною кількістю молока. Зробіть з нього невеликі порційні гнізда-кошики, відразу висаджуючи їх на блюдо для подачі. Краще використовувати для цього кондитерський мішок, але можна формувати кошики ложкою або руками.
Коли вони будуть готові, сформуйте руками кульки такого розміру, щоб вони вмістились в картопляні гнізда. Додайте в них начинку, посипте зверху рубаним кропом і «снігом» з яєчного білка, натертого на дрібній терці.
Багато хто не вміє знімати шкіру з коропа «панчохою», тому не хоче готувати це традиційне різдвяне блюдо. Але рибу можна просто розрізати на порційні шматки, а потім акуратно вирізати ножем м’ясо, залишивши цілими кільця зі шкіри. Коли наповните кільця фаршем (він може бути з риби або овочів), розмістіть їх у казанку так, щоб шкіра одного кільця торкалася фаршу з іншого.
Позбутися неприємного присмаку річкової риби досить легко. Для цього потрібно залити блюдо білим або червоним соусом, а зверху викласти щільний шар висушеного цибулиння, яке для зручності можна змочити водою.
Цікаво по темі: ТОП рецептів начинки для вареників
Якщо ви дотримуєтесь правил здорового харчування і не хочете порушувати їх навіть у новорічну ніч, то ми підготували для вас кілька корисних рецептів.
Оригінальний овочевий салат, дійсно доречний на новорічному столі, за яким зберуться прихильники правильного харчування.
Інгредієнти (кількість зазначено у співвідношенні компонентів):
Зверніть увагу, що майонез потрібно буде трохи підсолити.
Приготування:
Салат можна викласти в прозорий салатник шарами: цибуля — апельсин — сир — майонез — жовтки — білки. А можна все заправити, перемішати та викласти в кілька оригінальних супових тарілок, які цілком зійдуть за салатники.
Так називаються кошички з пісочного тіста. Якщо ви плануєте не новорічне застілля, а фуршет, то тарталетки — це те що треба! Тільки не купуйте кошики великого діаметра: вони призначені для приготування десертів, які слід їсти ложкою і ножем, сидячи за столом. А от кошики невеликого діаметра «на два укуси» або половинки пісочних горішків можна начиняти будь-якими салатами та паштетами!
Цього року до новорічного столу модно буде подавати половники яєць, начинені сумішшю з печінки тріски, жовтка, смаженої цибулі, кропу, лимонного соку і густого турецького йогурту. Це і смачно, і дуже корисно! Таким фаршем можна начинити й маленькі тарталетки, а з білка зробити «сніг», який приховає непривабливий вигляд начинки. Буде ще й дуже красиво!
Компанію друзів і родичів, які стежать за фігурою, в новорічну ніч теж можна побалувати солоденьким.
Листкове тісто для коржів можна купити в магазині. А ось нескладний рецепт, як зварити легкий французький крем:
Під час охолодження крем густішає, тому його потрібно періодично перемішувати. Коли спечуться коржі, дайте їм охолонути, а потім змастіть їх кремом і залиште настоятися.
Подавати «Наполеон» рекомендуємо не цілим, а нарізаним шматочками та красиво розкладеним на верхньому ярусі двоярусного блюда (внизу можна викласти свіжі фрукти). На великому столі таких тарілок повинно бути дві.
Новорічні свята — час, коли можна і потрібно «заморочитися» з приготуванням смачних коктейлів. Класика жанру завжди в моді:
Якщо хтось із ваших гостей не вживає алкоголь, приготуйте йому смачний безалкогольний коктейль. Для цього вам знадобиться 100 мл кави, 50 г морозива, 1/3 частина банана. Заздалегідь зваріть кави з ваніллю. Перед подачею (розливом у келихи) збийте холодну каву з морозивом і розім’ятим виделкою бананом у блендері.
Читайте також:
Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше
Жіноча сумочка – один з найбільш популярних аксесуарів, який підбирають дуже ретельно і з особливою… Докладніше
Що холодніше стає за вікном, то більше в нас прокидається бажання надати своєму будинку затишку… Докладніше
Упевнена, твоя стрічка в соцмережах теж забита вірусними відео, головним героєм яких є дубайський шоколад… Докладніше
Ласкаво просимо на сьомий тиждень! Час летить швидко, а твій організм щодня змінюється і працює,… Докладніше
Завтра важлива зустріч, а на лобі вискочило запалення, що робити й куди бігти? А якщо… Докладніше