Рейтинг найкращих засобів для звуження пор

Сальні залози виконують одразу кілька важливих функцій: виділяють себум (шкірний жир), виводять токсини й забезпечують дихання клітин. Та є одна проблема: у власниць комбінованої та жирної шкіри їхні протоки (пори) можуть розширюватися й ставати помітними. Так відбувається через те, що в них накопичуються забруднення, залишки косметики, ороговілі клітини епідермісу, через що їхні стінки розширюються, з’являються чорні цятки й запалення. Як звузити їх? Розглянемо різні способи.

Як діють засоби для звуження пор

Якщо вам хочеться, щоб вони виглядали менш помітно, тоді потрібно дотримуватися комплексного підходу — обирати здорову їжу, щодня очищувати й зволожувати шкіру, регулярно робити пілінг.

Які компоненти шукати в складі косметики:

Кислоти

АНА та РНА допомагають очистити поверхню шкіри, освітлити наявні чорні цятки. Для більш інтенсивної й глибокої роботи ідеально підходить ВНА-кислота — саліцилова. Тільки вона може проникнути всередину протоків, щоб очистити їх зсередини, розм’якшивши сальну пробку.

Цікаво на тему. Прощаємося з чорними цятками раз і назавжди

Вітаміни А та С

Часто зустрічаються в складі мила для рук, а також кремів і тоніків, призначених для звуження пор. Вітаміни А, С та їх похідні активізують природне вироблення колагену, і шкіра набуває гладкості. Чим більш щільною та пружною вона буде, тим менше будуть помітні нерівності.

Гіалуронова кислота

Напитана вологою шкіра вирівнюється, як зів’яла квітка, яку поставили у вазу. В результаті зменшуються пори, вирівнюються зморшки. Ефект тимчасовий, та якщо постійно дбати про зволоженість і не давати шкірі пересушуватися, недосконалості будуть непомітні. У чому суть гіалуронки й чому це ідеальний зволожувач, можна дізнатися з матеріалу EVA Blog «Як працює гіалуронова кислота?».

Ніацинамід

Сприяє виробленню церамідів (речовин, що складають захисний бар’єр шкіри). Як наслідок — епідерміс не пересушується, а його клітини швидше оновлюються. Доведено, що ніацинамід надає пружність і гладкість, зменшує вираженість розширених пор.

Абсорбенти

Глина, вугілля, вулканічний попіл — суперпотужні абсорбенти. Вони вбирають надлишки шкірного жиру, в тому числі частково витягуючи його з протоків сальних залоз. Завдяки цьому шкіра стає гладкою та матовою. Можуть входити до складу масок, засобів для вмивання.

Креми й мазі для звуження пор

Крем Mr.Scrubber Skin Food Pore Away з комплексом PoreAway® помітно скорочує нерівності, регулює роботу сальних залоз. У той час як натуральні масла й вітаміни зволожують, відновлюють, надають свіжість.

Корейський крем The Skin House White Tightening Cream. Секрет його ефективності — в унікальних рослинних екстрактах, характерних для азійської косметики. Завдяки цьому засіб комплексно доглядає за шкірою: вирівнює мікрорельєф і глибоко зволожує.

Тоніки й сироватки для звуження пор

Очищувальна есенція COSRX Two In One Poreless Power Liquid — чудовий кислотний догляд, у складі якого є працююча в глибині епідермісу ВНА-кислота. Екстракт кори білої верби делікатно піклується про пористу шкіру, а кукурудзяна м’ята освіжає, заспокоює, тонізує.

Тонік BABE Laboratorios stop akn завершує етап очищення обличчя, підсушує запалення та контролює розмноження бактерій, не даючи розвиватися акне. Та найважливіше — цей засіб нормалізує роботу сальних залоз, завдяки чому усувається жирний блиск, а розширені пори стають менш помітні.

Цікаво на тему: Огляд топових тонерів для обличчя

Маски для звуження пор

Маска PureHeal’s Volcanic Pore Tightening Mask Capsule з вулканічним попелом, відомим своїми дуже високими абсорбуючими властивостями. Ефективно виводить надлишки шкірного сала й токсини, зменшує видимість пір. Масло лаванди та екстракт портулаку приємно доглядають за шкірою та надають їй сяйво.

Маска Garnier Skin Naturals «Очищувальне вугілля» з чорними водоростями працює за таким же принципом — ретельно очищає від надлишків себуму й матує. Водночас обличчя розгладжується та зволожується завдяки гіалуроновій кислоті, а чайний екстракт заспокоює та прибирає запалення.

Киснева маска-пудра для обличчя Bielita White Detox ефективно очищує пори, завдяки чому клітини дерми насичуються киснем і цінною вологою. Дріжджовий екстракт вирівнює мікрорельєф, а льодовикова вода тонізує.

Цікаво на тему: 5 найкращих глиняних масок для обличчя

Звісно, будь-який догляд буде ефективним лише якщо користуватися ним певний час. А якщо потрібен вау-ефект прямо зараз, наприклад, напередодні важливої ​​події, для маскування широких пор добре підходить праймер. Він створює тонку плівку, що заповнює нерівності, і тональний крем лягає ідеально гладко. Рейтинг найцікавіших праймерів з eva.ua з’явиться зовсім скоро в Єва Блог. Залишайтеся з нами!

Останні

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024