Стиль

Секрети жіночності: як створити образ у стилі Моніки Беллуччі?

Незабаром, ймовірно в лютому, ми побачимо Моніку Беллуччі у фільмі «Фантазії для дорослих». Комедія розповість історію шести пар, яких об’єднує бажання зберегти шлюб і повернути до нього колишню пристрасть і, судячи з трейлера, фільм обіцяє бути цікавим:

Істинне втілення краси по-італійськи, Моніка Беллуччі вже стала легендою, а її глибинною жіночністю та грамотним стилем захоплюється весь світ. Ми вирішили простежити, як мінялася Моніка з початку її модельної кар’єри до наших днів, і водночас узяти на замітку кілька прийомів у створенні образів.

Образи та макіяж Моніки Беллуччі: від юності до наших днів

Контрастна брюнетка з блискучим темним волоссям, загадковою усмішкою, бездоганною шкірою та пухкими губами — такою була Моніка Беллуччі в юності й такою ми її знаємо тепер. Зрідка вона експериментувала з макіяжем і стрижками, а одного разу навіть повністю освітлила волосся, проте візитна картка актриси — типовий італійський стиль.

Можливо, секрет жіночності Моніки Беллуччі полягає в її здатності працювати зі своїм типажом Софт Драматика. В одязі вона віддає перевагу елегантним спадаючим тканинам і м’яким драпіровкам, які підкреслюють талію та жіночну фігуру.

Побачити на публіці Моніку Беллуччі без макіяжу практично неможливо. В одному зі своїх інтерв’ю вона сказала, що обличчя без косметики виглядає надто вразливим і що за допомогою макіяжу ми «відточуємо свою жіночність». Крім того, витрачаючи зусилля на його створення, «ми ніби повідомляємо оточуючим, що їхня думка нам небайдужа».

Хоча у своєму інстаграмі актриса поділилася своїм першим професійним фото, на якому їй 13 років, і здається, на її обличчі немає ані граму косметики:

Макіяж Моніки Беллуччі завжди гармонійний і підкреслює риси обличчя: природні брови, злегка підняті за допомогою гелю, трохи коричневих чи сіро-чорних тіней або класичні стрілки. А якщо помада, то найчастіше природних відтінків або червона класика. Ось кілька прикладів фото макіяжу Моніки Беллуччі:

Як нафарбуватися як Моніка Беллуччі

У юності Моніці Беллуччі не потрібно було нічого, щоб виглядати чудово: помада натурального відтінку й трохи туші на віях — ось і весь макіяж. Утім, у наступні роки вона так само лишається вірною собі: жодних екстравагантних акцентів — лише природне підкреслення рис обличчя. І це, мабуть, ще один секрет жіночності Моніки Беллуччі.

Давай подивимося на фото макіяжу Моніки Беллуччі та спробуємо повторити:

Впізнавана деталь макіяжу Моніки Беллуччі — димчасті очі. Додати погляду драматичності можна за допомогою розтушовки сіро-чорного олівця та графітових тіней.

Щоб повторити макіяж очей, як у Моніки Беллуччі, спробуй:

У макіяжі губ все так само помірковано. Актриса не використовує підкреслено матові або надто блискучі помади, а щодо відтінків, то це найчастіше н’юдові або наближені до них тони, а ще червоний і вишневий:

До речі, протягом своєї кар’єри Моніка співпрацювала з різними відомими марками та, серед інших, стала обличчям помади Rouge Dior.

Не обходиться Моніка Беллуччі й без макіяжу обличчя: у актриси смаглява шкіра й вона злегка освітлює її за допомогою тональних засобів на пів тону світліших за природний відтінок. Важкий контуринг і багато хайлайтера вона не використовує, а рум’яна, якщо і наносить, то акуратно й завжди ретельно розтушовує. Найчастіше Моніка вибирає рум’яна темно-рожевих тонів, що теж виглядають природно.

Щоб нафарбуватись як Моніка Беллуччі, спробуй такі продукти:

Бонус: які парфуми використовує Моніка Беллуччі?

Жоден стильний look не буде на 100% довершеним без правильного аромату, окрім, хіба що, випадків, коли його відсутність — частина задуму. Але іноді аромат запам’ятовується навіть більше, ніж одяг чи макіяж.

Які парфуми використовує Моніка Беллуччі? З 90-х років вона дружить з брендами Christian Dior та Dolce&Gabbanna й називає їхні парфуми серед своїх улюблених. У 2010 році актриса зіграла роль Єви в рекламі чуттєвого аромату Hypnotic poison — композиції зі східними та ванільними відтінками.

Щоб ефектно завершити свій образ, розглянь також ці варіанти:

Моніка Беллуччі — яскравий приклад того, як особистий стиль та вміння підкреслити свої унікальні риси перевершують усі тренди та миттєву моду. В одному з інтерв’ю актриса сказала, що дотримуватись цієї лінії їй порадила мама-художниця. І життя показує, що мама мала рацію.

Останні

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024