Краса

Що потрібно знати про двоетапне очищення шкіри та кому воно підійде

Відтоді як корейська косметика і правила догляду за шкірою практично захопили beauty-світ, ми часто чуємо про двоетапне очищення обличчя. Цей тренд хвацько підхопили соцмережі й сьогодні без нього багато хто вже не уявляє свою рутину.

Але як зрозуміти, що дає двоетапне очищення і чи потрібне воно тобі? Розберімось, що це за процедура, з яких кроків складається і яка косметика для цього знадобиться, якому типу шкіри буде корисна, а в яких випадках без неї не обійтися.

Цікаво на тему: Сухе вмивання: що це за техніка і чи варто її спробувати

Двоетапне очищення — у чому його особливість

Виходячи з назви, легко здогадатися, що під цим поняттям ховається очищення шкіри обличчя, яке складається з двох етапів. Але це не зовсім так, як, наприклад, у митті голови, коли ми волосся промиваємо двічі одним і тим самим шампунем — для цього знадобляться різні продукти. Подивімось, які та в який момент, а також як відбувається сама процедура.

Крок 1. Використання очищувального засобу на основі олій — гідрофільної оліїки або бальзаму. Наноситься продукт на суху шкіру (і навіть поверх макіяжу) і обличчя масажується легкими рухами протягом 30-60 секунд. Потім потрібно намочити руки й продовжити легкий «масаж» шкіри. Під час контакту з водою олійний продукт починає емульгуватися і перетворюється на ніжне молочко або емульсію. Після цього гідрофільний засіб з легкістю змивається водою практично без залишку, розчиняючи та «забираючи з собою» забруднення, себум і декоративні продукти.

Рекомендовані товари для кроку №1:

Крок 2. Повторне вмивання за допомогою засобів на водній основі — пінки або гелю. Цей етап потрібен для того, щоб остаточно змити всі забруднення і/або залишки макіяжу. Важливо, щоб гель або пінка для вмивання були підібрані за типом шкіри й не вимивали «до скрипу», щоб не порушувати природний ліпідний бар’єр, який відповідає за наш шкірний імунітет.

Рекомендовані товари для кроку №2:

У чому плюси процедури?

Секрет двоетапного вмивання криється в глибшому й ефективнішому очищенні шкіри. Як додавання олійної «вмивалки» цьому сприяє? Все просто — ліпіди (тобто, жири) розчиняються в ліпідах. Саме тому гідрофільні засоби під час контакту з себумом «зв’язують» його і видаляють краще, ніж продукти для вмивання на водній основі.

Згадай, наприклад, як непросто відмити руки, якщо під час готування на них потрапляє будь-яка рослинна олія — намилювати їх потрібно щонайменше пару-трійку разів. І можна уявити, як гель або пінка для вмивання самотужки намагаються з першого разу добре видалити шкірне сало з обличчя. А ось гідрофільна олія з цим впорається відмінно.

Цікаво на тему: Домашній догляд за чутливою і схильною до алергії шкірою

Завдяки своїм властивостям продукти на олійній основі також дають змогу чудово очищати шкіру від санскріну, а ще вони підходять для демакіяжу, навіть якщо тобі потрібно зняти суперстійкі засоби! Комбінація з міцелярної води та пінки для вмивання не дадуть такого результату, особливо якщо ти використовуєш щільні або силіконові текстури (праймер або тон, наприклад).

«Побічний» ефект від використання олій для вмивання — зменшення висипань і видимості чорних цяток, оскільки по суті вони є сальними пробками. Як результат — чистіша і здоровіша шкіра, що особливо актуально для тих, кому дошкуляють прищі та інші неприємності.

Кому і навіщо варто придивитися до двоетапного очищення

Як бачиш, переваг у цієї процедури дійсно багато. Але чи всім вона потрібна? Подивімося, в яких випадках двоетапне очищення буде найбільш актуальним:

  1. Якщо у тебе жирна, комбінована або проблемна шкіра. Глибоке очищення — запорука чистоти епідермісу. Нерідко саме поверхневе очищення є причиною висипань, адже в порах навіть після використання гелю для вмивання можуть залишатися забруднення, які в поєднанні з себумом призводять до комедонів і прищів. Крім цього, ідеально очищена шкіра краще засвоює наступні засоби в догляді й результат від їхнього використання стає помітнішим.
  2. Якщо ти використовуєш санскрін. Особливо на фізичних фільтрах. Це досить щільні засоби, які створюють надійний «щит» на шкірі. Зі своєю функцією він справляється на відмінно, але ось щоб його «зняти» однієї пінки для вмивання недостатньо. У цьому випадку двоетапне очищення — просто Чіп і Дейл в одному флаконі, які поспішають на допомогу.
  3. Якщо ти робиш макіяж. Мабуть, складно знайти більш ефективний продукт для зняття декоративних засобів, ніж гідрофільні бальзами та олії. Їм до снаги розчинити стійкі продукти та силіконові бази та домогтися глибокого очищення пор. А подальше вмивання засобом на водній основі «доведе» процедуру до ідеалу.

Цікаво на тему: 5 способів розпарити обличчя в домашніх умовах

Власницям сухої або нормальної шкіри переходити на двоетапне вмивання зовсім не обов’язково. Однак під час використання декоративної косметики або сонцезахисних засобів зайвим точно не буде. Але для повсякденного використання цілком собі можна обійтися улюбленим «водним» продуктом — його буде достатньо.

А ти використовуєш двоетапне очищення у своїй рутині? Якщо так, то розкажи, як змінилася твоя шкіра, якщо зміни таки відбулися, і які продукти для цього використовуєш.

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Корисна та дуже цікава стаття 🙌🏻Взяла на замітку такий двоетапний догляд за шкірою.👌🏻Спасибі,що завжди радуєте корисною інформацією .💚😘

Останні

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024

Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів з нотами ягід

Які парфуми спадають на думку першими, якщо мова заходить про ягідні аромати? Багато хто напевно… Докладніше

Червень 28, 2024

Капсульний гардероб для дівчат з фігурою plus size

Одягнути перші дві речі, які витягнеш з шафи, та бути впевненою, що ідеально виглядатимеш. Хіба… Докладніше

Червень 27, 2024

Без чого не уявляють догляд за волоссям автори EVA Blog

Як і якими засобами доглядають за волоссям автори EVA Blog? У цій добірці ми зібрали… Докладніше

Червень 27, 2024