Скраби та обгортання, які можна зробити вдома

Щоб шкіра виглядала ідеально, її потрібно кожного дня очищати, тонізувати й зволожувати, а ще кілька разів на місяць відлущувати. З цим завданням на відмінно справляється скраб. Він видаляє мертві клітини з поверхні шкіри, робить її матовою, чистою та гладкою. Сьогодні в EVA Blog поговоримо про хороші засоби, поділимося домашніми рецептами й навчимося робити обгортання для тіла.

Час читання: 7 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Залежно від типу шкіри верхній шар її клітин оновлюється кожні 1–2 місяці. Якщо вчасно не видаляти омертвілі часточки, вони накопичуються на поверхні, роблять колір обличчя тьмяним і нездоровим, закупорюють протоки сальних і потових залоз. Так з’являються лущення, запалення, чорні точки, а корисні речовини з крему або емульсії не можуть проникнути вглиб шкіри. Регулярне скрабування допомагає вчасно прибрати мертві клітини й звільнити місце для молодих.

Як правильно скрабувати шкіру

Останнім часом часто можна почути, що скраби шкодять шкірі. Насправді це не так, а щоб отримати максимум користі, треба дотримуватися кількох важливих правил.

  1. Частота використання. Скраби працюють моментально, тому велика спокуса користуватися ними щодня. У підсумку це може дати протилежний результат і травмувати шкіру. Оптимальна частота відлущування — не частіше 1 разу на тиждень.
  2. Тип шкіри. Не можна робити скрабування для проблемної, чутливої ​​і подразненої шкіри, а також після травмуючих процедур (чистки, пілінгу тощо).
  3. Текстура. Обирайте засоби з гладкими й дрібними часточками — подрібненою цедрою цитрусових, поліетиленовою крихтою, перемеленими травами. Вони найбільш делікатні.

Якщо ваша мета — схуднення або зменшення проявів целюліту, тоді після скрабування тіла ідеально буде зробити домашнє обгортання. Процедура не тільки зменшує об’єми живота й усього тіла, але й приємно розслабляє, покращує кровообіг, тонізує, допомагає позбутися токсинів і перших ознак старіння.

Цікаво по темі: Скраб для шкіри голови: навіщо він потрібен і який обрати

Рецепти домашніх скрабів і обгортань

Щоб приготувати ці засоби своїми руками, знадобляться найпростіші продукти. Більшість з них точно знайдеться у вас вдома.

Кавовий для обличчя

Натуральна кава допомагає очистити шкіру від токсинів і поліпшити кровообіг, а її дрібні часточки добре полірують. Просто візьміть трохи кавової гущі, розведіть її з водою і м’якими масажними рухами нанесіть на обличчя, після чого змийте.

Медово-цукровий для губ

Допоможе зробити губи м’якими й ніжними. Для його приготування змішайте:

  • 1 чайну ложку меду;
  • 1 чайну ложку будь-якої олії (виноградних кісточок, жожоба тощо);
  • 1 столову ложку цукру.

Медова суміш повинна бути густою. Залежно від густоти меду, можливо, цукру знадобиться трохи більше. Наносимо на губи як зазвичай — м’якими рухами, трохи масажуємо та змиваємо. Після цього можна скористатися зволожувальним бальзамом.

Скраб і обгортання для тіла

Скрабування тіла — одна з улюблених спа-процедур, яку легко зробити в домашніх умовах. Якщо після відлущування плануєте обгортання проти целюліту, обирайте скраб виходячи з результату, який хочете отримати.

  1. Сольовий (під обгортання з водоростей). Змішайте по чайній ложці дрібної солі й оливкової олії зі столовою ложкою лимонного соку.
  2. Глиняний або мінеральний (під маски з лікувальними грязями або глинами). По 1 столовій ложці блакитної, чорної та білої глини змішайте з 2–3 ложками води. Масажними рухами нанесіть на все тіло. Через 15 хвилин змийте.
  3. Цукровий (під фруктове обгортання). Готується з цукру й лимонного соку, змішаних у рівних пропорціях.

Після цього можна переходити до антицелюлітного обгортання. Яку маску обрати та як її приготувати, читайте в нашій статті про домашнє обгортання.

Скраб для ніг

Найменше уваги чомусь дістається саме ногам, хоча ця частина тіла потребує турботи не менше за інші. Пропонуємо трохи розслабитися й побалувати свої ніжки таким засобом:

  • 7–8 шт. мигдалю;
  • 1 ст. ложка вівсяних пластівців;
  • 1 ст. ложка меду;
  • 2 ст. ложки сметани.

Щоб ніжки стали дуже гладкими та м’якими, перед скрабуванням зробіть їм теплу ванночку.

Цікаво по темі: Замість пілінгів: масаж тіла сухою щіткою

ТОП скрабів від EVA

А якщо ви не хочете нічого змішувати, насолоджуйтеся чистою та гладкою шкірою із засобами для обличчя та всього тіла з інтернет-магазину eva.ua:

  1. Для делікатного очищення й активного відновлення клітин — «Morning Energy» від «Clean & Clear».
  2. Цукровий скраб для губ Hillary «Ананас» містить два види цукру, три натуральні олії, вітамін Е.
  3. Скраб-желе для тіла «Цукор і лайм» від Markell, що на 97,5% складається з натуральних компонентів.
  4. The Foot Factory «Very Berry» поєднує в собі відлущування з інтенсивним доглядом за шкірою стоп.
  5. Засіб «Нові ручки» від «Яка» з перловою пудрою дбайливо видаляє омертвілі клітини, заспокоює та відновлює шкіру рук. Після відлущування побалуйте їх гарячим парафіновим обгортанням Bielenda Comfort.

У старих добрих скрабів зараз з’явилося багато конкурентів: різноманітні пілінги, гомажі та інша косметика. Та все ж і для них є місце в програмі догляду. Головне — обирати хороші засоби й дотримуватися правил використання.

 

Читайте також:

Переглянути коментарі

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024