Здоров'я

Смачні рецепти десертів для любителів шоколаду та какао

Шоколадний чизкейк

По суті, абсолютно будь-який чизкейк максимально простий у приготуванні й при цьому завжди радує смакові рецептори. Цей варіант десерту – не виняток. Дуже апетитний зовнішній вигляд, вершкова ніжність, приголомшлива текстура, яка буквально тане в роті, й насичений смак шоколаду😋 До речі, якщо у тебе є маленькі формочки для запікання, то можна зробити за цим рецептом невеликі порційні чизкейки👍

Інгредієнти:

Основа:

  • Борошно звичайне – 240 г.
  • Мигдальне борошно – 30 г.
  • Цукровий порошок – 100 г.
  • Какао – 40 г.
  • Масло 82% (кімнатної температури) – 90 г.
  • Яйця – 50 г.
  • Вершкове масло – 70 г.
  • Дрібка цукру.
  • Дрібка солі.

Чиз:

  • Сир філадельфія (або інший вершковий сир) – 2 пачки по 175-180 г.
  • Сир – 200 г.
  • Шоколад 70% – 200 г.
  • Вершки 33% – 200 г.
  • Яйця – 150 г (3 шт. С1).
  • Цукровий порошок – 100 г.
  • Какао – 50 г.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г.

Покроковий рецепт шоколадного чизкейка дивись на відео:

Шоколадне печиво з фундуком

Коли на столі є таке печиво, чомусь завжди хочеться чаю, кави, молока. Воно ніби провокує з’їсти його якомога швидше, запиваючи улюбленим напоєм. Готується швидко, просто, власне, як і зникає😐 Тому готуй відразу багатенько.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вершкове масло – 100 г.
  • Цукор білий – 50 г.
  • Цукор коричневий – 50 г.
  • Шоколад (молочний або чорний) – 50 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 190 г.
  • Розпушувач – 5 г.
  • Фундук – для декору.

Паста з фундука:

  • Готова – 50 г.
  • Можеш приготувати сама – смажений фундук (100 г.), соняшникова олія.

Всі тонкощі приготування шоколадного печива з фундуком детально показані на відео:

Цікаво на тему: Синабон: простий рецепт знаменитих булочок з корицею як в кафе

Кладкака або шведський брауні

Брауні – це візитна картка по-справжньому шоколадних десертів. Рецептів приготування кладкаки чимало, й принадність нашого варіанту в тому, що тобі не знадобиться кондитерський чорний шоколад. Все до непристойності легко та з мінімальною кількістю продуктів, але зі збереженням тієї самої всіма улюбленої шоколадності й консистенції кладкаки.

Інгредієнти:

  • Какао – 4 ст.л.
  • Вершкове масло (розтоплене) – 100 г.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Екстракт ванілі – 5-6 крапель.
  • Борошно – 125 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Цукровий пісок (посипати готову страву).

Покроковий рецепт приготування дивись на відео:

Цукерки «трюфелі» з сиром дорблю

Зі смаколиків на святковий стіл в основному ставлять торти – класика. Ну не цукерки ж?🙃 А я тобі скажу, чому б і ні, адже цукерки вміють дуже дивувати, й трюфелі з сиром дорблю – чергове тому підтвердження. Максимально універсальний десерт на кожен день або свято.

Інгредієнти:

Основа:

  • Шоколад чорний (54% і вище) – 200 г.
  • Жирні вершки 33% (дуже гарячі) – 110 мл.
  • Вершкове масло (кімнатної температури) – 50 г.
  • Сир дорблю – 50 г.
  • Какао (посипати на готові цукерки).

Глазур:

  • шоколад молочний – 100 г.
  • олія – 20 мл (найкраще підійде олія виноградних кісточок).

Всі тонкощі та подробиці приготування дивись на відео:

Цікаво на тему: Справжня насолода за 10 хвилин: як приготувати нутеллу вдома

Десерт «Шоколадний шоколад»

Існують десерти, рецепти яких просто не помічають у добірках з однієї простої причини – немає популярності та крутої назви. Нерідко такі солодощі насправді є не тільки дуже смачними, але й неймовірно красивими, апетитними. Ось один із таких рецептів. Спробуй, приготуй сама і ти приємно здивуєшся😉

Інгредієнти:

Основа:

  • Вершкове масло – 200 г.
  • Цукор – 200 г.
  • Яйця – 200 г (4 яйця C1).
  • Шоколад чорний – 200 г.
  • Борошно – 100 г.
  • Сіль – дрібка.
  • Ягоди для прикраси.

Крем:

  • Вершки (33%) – 350 мл.
  • Шоколад молочний – 300 г.

Глазур:

  • Шоколад чорний – 50 г.
  • Олія – 1 ст. л.

Детальний рецепт дивись на відео:

Шоколадно-банановий пиріг

Випічка, в якій є ягоди та шоколад – це завжди безпрограшне поєднання. Тримай черговий варіант смачного пирога, який готується швидко й з найпростіших продуктів.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Какао – 50 г.
  • Гаряча вода – 100 г.
  • Банан – 400 г.
  • Сметана 30% – 100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 10 г.
  • Борошно – 135 г.
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Сода – 10 г.
  • Розпушувач – 12 г.
  • Сіль – 2 г.
  • Вершкове масло (кімнатної температури) – 150 г.

Для крему:

  • Вершки 33% – 300 г.
  • Темний шоколад – 200 г.
  • Цукор – 100 г.

Для подачі:

  • Банан – кілька кружечків.
  • М’ята – кілька листочків.
  • Цукровий пісок.

Як з усього цього приготувати апетитний, смачний шоколадно-банановий пиріг? Дивись на відео:

Цікаво на тему: Рецепт смачного тертого пирога з ягодами

Шоколадні кільця з сирним кремом

Набридли торти, цукерки, печиво? Тоді ось ТОП варіант, якщо хочеш порадувати себе смаколиком. У цьому десерті ідеально все – від зовнішнього вигляду до смаку. Такі шоколадні кільця буквально розлітаються з полиць у кондитерських відділах, але для тебе тепер це не проблема, адже у тебе є рецепт їх приготування.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вода – 100 мл.
  • Молоко (3,2%) – 150 мл.
  • Вершкове масло – 100 г.
  • Цукор – 15 г.
  • Сіль – дрібка.
  • Борошно – 125 г.
  • Какао – 15 г.
  • Яйця – 5 шт.

Шоколадний кракелін (цукрова скоринка):

  • Вершкове масло (м’яке) – 50 г.
  • Цукор коричневий – 50 г.

Сирний крем:

  • Вершкове масло (м’яке) – 100 г.
  • Цукрова пудра – 70 г.
  • Сир кисломолочний – 400 г.
  • Вершки 33% – 15 г.

Приготування шоколадних кілець у всіх деталях дивись на відео:

Тірамісу

Ніжний і неймовірно смачний десерт… Тірамісу не потребує представлення, і якщо ти ніколи не готувала його вдома – настійно рекомендую. Все максимально просто, інгредієнтів мінімум, а насолоди до небес.

Тобі знадобиться:

  • Печиво савоярді – 1 пачка.
  • Маскарпоне – 500 г.
  • Вершки 33% – 500 г.
  • Яйця – 8 шт.
  • Еспресо – 300-400 мл.
  • Ром – 50 мл.
  • Какао-порошок.
  • Цукор – 200 г.

Детальний рецепт приготування тірамісу дивись на відео:

Цікаво на тему: Рецепт приготування дубайського шоколаду в домашніх умовах

Шоколадний мус

Десерти в «склянці» займають особливе місце у світі солодощів. Їх нерідко замовляють у закладах, а ось вдома вони готуються вкрай рідко – тут, безумовно, лідирує випічка. Однак у ті моменти, коли хочеться чогось новенького або потрібно подати гостям смачний десерт і не витрачати багато часу на його приготування, на сцену виходять муси.

Інгредієнти:

  • Чорний шоколад – 150 г.
  • Вершки (33%) – 150 мл.
  • Цукор ванільний – 10 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Яйця – 4 шт.

Для подачі:

  • М’ята.
  • Ягоди або фрукти.

Детальний рецепт приготування крок за кроком дивись на відео:

Зізнавайся, захотілося щось з цього приготувати та з’їсти прямо зараз? 😋

Останні

11 ідей як прикрасити оселю на Новий рік

Новорічний настрій неможливий без прикрас: мерехтіння гірлянд, свічок, ялинкових іграшок та іншого святкового декору. Ми… Докладніше

5 Грудня, 2025

EVA Blog дарує набір ніжних олійок для душу від бренду Tesori d’Oriente

Чорна п’ятниця позаду, новорічні свята попереду, а команді EVA Blog не потрібні якісь особливі дати,… Докладніше

5 Грудня, 2025

Незручний момент: ТОП 5 фраз, які не варто говорити після невдалого сексу

База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше

4 Грудня, 2025

Новорічне Chic & Easy меню: фуд-тренди та рецепти 2026

Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше

4 Грудня, 2025

Soft glam: створюємо елегантний макіяж для новорічної вечірки

Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше

3 Грудня, 2025

«Темний» душ для релаксу та ментального здоров’я

У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше

3 Грудня, 2025