Краса

Сухе вмивання: що це за техніка і чи варто її пробувати

Соцмережі задають безліч трендів — від стилю до інтер’єрного перероблення і догляду за шкірою. Одні лайфхаки викликають, м’яко кажучи, здивування, інші ж, справді практичні, підхоплюються і йдуть «у люди». Сьогодні пропонуємо познайомитися з таким трендом, як сухе вмивання (і, ні, ми не про практику цигун 😁), і зрозуміти, до якої категорії він належить і чи варто його практикувати.

Цікаво на тему: ТОП-21 найкращих гелів для вмивання

Сухе вмивання — у чому фішка?

У чому полягає особливість цього beauty-тренда? Все просто — він передбачає техніку вмивання без води. Тобто очищувальний засіб наноситься прямо на сухе обличчя і шию та масажується протягом 30 секунд. За бажання можна залишити клінсер на кілька хвилин, як маску. Потім потрібно намочити руки та зробити легкий масаж ще протягом 30 секунд. А далі можливі варіанти — або видалити залишки продукту за допомогою чистого вологого рушника, або просто змити його водою.

@beautyjunkymonkey Dry cleansing, great trick for all skin types, especially oily acne prone skin. #skincaretips #skincaretiktok #skincaretiktokers #oilyskincare #skincareover35 #skincareover55 #skincareover45 #fypシ #skincareover60 #glowingskin #firmskin #acneskincare #acneskin @Scortezz Beauty ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Альтернативний варіант передбачає використання для повторного масажу змочену водою силіконову щіточку — для ніжної ексфоліації та глибокого очищення пор. У принципі, ця техніка дуже схожа на те, як ми використовуємо гідрофільні олії або навіть пілінг-скатки, тільки із застосуванням засобів для вмивання.

Головний нюанс — вибрати правильний клінсер. Засіб для вмивання повинен:

  • мати формулу без спирту, кислот, синтетичних ароматизаторів, агресивних компонентів для лікування акне та інших потенційних подразників;
  • бути виняткової якості;
  • ідеально відповідати типу шкіри.

Цікаво на тему: 27 найкращих засобів професійної косметики для обличчя

У складі клінсера вітаються натуральні олії, зволожувальні компоненти (гіалуронова кислота, алое, рослинні екстракти), цераміди й антиоксиданти. Експерти рекомендують використовувати креми, емульсії або молочко для вмивання, але не пінки та гелі, оскільки в них зазвичай міститься високий відсоток ПАРів, які можуть вимивати природні ліпіди. Утім, для жирної шкіри подібні засоби допускаються, оскільки вони краще справляються з видаленням себума.

Плюси вмивання без води

На думку блогерів, які практикують сухе вмивання, і деяких американських лікарів-дерматологів (наприклад, Лорети Чіралдо і Розалії Фіске), такий трюк дає змогу отримати максимум користі від очищувальних засобів. Зберігаючи концентрацію активних компонентів, вони забезпечують глибше і якісніше очищення, а також надають додатковий догляд. Клінсер у чистому вигляді з’єднується зі шкірними забрудненнями (себумом, брудом, ороговілими клітинами) та ефективніше допомагають їх позбутися, а активні компоненти, які в ньому містяться, отримують шанс краще впливати на епідерміс.

Цікаво на тему: Що таке убтан і як його застосовувати?

Безумовно, сухе вмивання не підходить для демакіяжу. Цей лайфхак рекомендують застосовувати здебільшого зранку, а у вечірній рутині не зраджувати двоетапному очищенню з використанням гідрофільної олії або бальзаму та подальшого вмивання гелем чи пінкою.

Які є підводні камені

Метод сухого вмивання однозначно не рекомендується для чутливої, реактивної, а також шкіри з активними запаленнями та хронічними захворюваннями (псоріаз, екзема). Відсутність води посилює тертя, а отже, замість очищення можна отримати подразнення, лущення та інші негативні реакції епідермісу.

Крім цього, варто відмовитися від видалення залишків клінсера за допомогою вологого рушника власникам будь-якого типу шкіри зі схильністю до висипань. Протирання не гарантує якісного очищення шкіри від засобу, може залишатися в порах і провокувати запалення та акне.

Цікаво на тему: Чим корисна рисова вода для волосся і шкіри та як її зробити

Чи варто практикувати сухе вмивання?

Сама по собі ідея доволі цікава — як «вичавити» максимальну користь від засобу для вмивання та отримати якісніше очищення. З іншого боку, жодних клінічних досліджень цього методу поки ще не проводили, а отже, ефективність сухого вмивання залишається під питанням.

Чи варто спробувати цю техніку в домашніх умовах? Якщо у твоєму арсеналі є відповідний засіб (навряд чи є сенс купувати окремий і далеко не копійчаний продукт для beauty-експериментів) і ти хочеш особисто переконатися в ефективності (або її у відсутності) вмивання без води, але при цьому ясно розумієш, що твоя шкіра може дивно відреагувати на цю процедуру, то чому б і так. Але якщо твій догляд тебе повністю влаштовує, а можливість спровокувати на обличчі небажану реакцію насторожує, краще пропусти цей тренд. Все-таки лайфхаки з соцмереж не варті ризиків, особливо коли йдеться про здоров’я твоєї шкіри.

Читай також:

Останні

Екстракт та олія камелії у косметиці: властивості та добірка засобів

Ти точно бачила цю красиву квітку на упаковках кремів, молочка для тіла та інших доглядових… Докладніше

Вересень 27, 2024

Хюґе-настрій: затишний осінній декор своїми руками

Попереду на нас чекає багато сірих дощових днів, від яких буває страшенно некомфортно. Інколи хочеться… Докладніше

Вересень 27, 2024

Гороскоп на жовтень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Жовтень – місяць, коли природа починає готуватися до зимового спокою, а небесні тіла пропонують нам… Докладніше

Вересень 27, 2024

Як вибрати день для стрижки по місячному календарю

На що тільки не підуть жінки, аби мати здорові, гарні локони. І схему професійного догляду… Докладніше

Вересень 26, 2024

Ідеальні штори для кухні: як вибрати та на що звернути увагу

Штори – є тією самою родзинкою в інтер'єрі, яка створює додатковий затишок і комфорт. Також… Докладніше

Вересень 26, 2024

30 найкращих пілінгів для оновлення шкіри восени

Вдаватися до цієї доглядової процедури можна, звісно, й в спекотні дні, проте з особливою обережністю.… Докладніше

Вересень 26, 2024