Категорії: Материнство

ТОП-3 аромати, що асоціюються з відпочинком: розповідає Наталка Карпа

У всіх є свої асоціації, навіяні різними запахами. Квіти бузку — весна, юність, і ви з подружкою вирушаєте на прогулянку. Запах хвої, квітів і моря — довгоочікувана відпустка. Аромат свіжої полуниці — ви в гостях у бабусі, їсте ягоди прямо з грядки, а попереду майже ціле літо.

Сьогодні в EVA Blog говоримо про аромати відпочинку та щастя, а в гостях у нас — Наталка Карпа, українська співачка, телеведуча, парфумер та експерт премії Мама року в номінації Успіх.

З давніх-давен люди знали про те, що деякі запахи можуть впливати на людину якимось особливим чином. І, як згодом довели вчені, нюхові процеси безпосередньо пов’язані з головним мозком, тому впливають на наш настрій і загальний стан організму, а ароматерапія часто застосовується не тільки в спа-салонах.

Я не лише співачка, не лише мама, але й кілька років тому пов’язала своє життя з парфумерією, тому багато речей тепер сприймаю саме крізь призму запаху. Свою доню я теж навчаю розуміти аромати — ми вивчаємо назви квітів і обов’язково їх нюхаємо, я розповідаю про різні запахи, наприклад, кави. А ще доня добре знає мою поличку парфумів — вона має свою гру, що називається «перенюхати всі мамині парфуми».

Якось умовно для себе я сформувала список улюблених ароматів, що асоціюються з відпочинком, а тепер ділюсь ним і з вами.

Аромат твоєї дитини

Доня підходить позаду, коли я сиджу, склавшись у позу йога, та обіймає своїми рученятами, і в тебе вливається смак життя — це найніжніший аромат на світі. Тут міксується її сонячна усмішка, і полуниця, яку вона щойно з’їла, і вітер, який розбурхує блондинисті пасма, що нарешті почали рости… Найсмачніший аромат!

Аромат чистоти та білосніжної постелі

Так люблю в готелях той момент, коли ти вимикаєшся на обідній чи вже нічний сон, і так солодко й ароматно закутатися в свіженьку біленьку постіль, а голову покласти на м’яко-пухкі подушки, скинувши з себе білосніжний рушник після контрастного душу.

Аромат літа

Ловлю себе на думці, що коли після моря та засмаги ти приймаєш душ і якась велика прохолода та комфорт огортає тіло, у цей момент я ловлю запах літа. Зазвичай у поїздки я беру з собою лінію #сонцезалежна. І навіть серед холодів нашої географічної широти крапельки літнього смаку візуалізуються в картинку літа.

 

А ще — аромати бабусиного будинку та маминого яблучного пирога з корицею, що неодмінно викликають відчуття родинного затишку та пробуджують у пам’яті цілі історії… Розкажіть усім про свою неймовірну маму чи супербабусю — і нехай саме вона стане переможницею Національної премії Мама року. Заявки приймаються до 14 квітня, тож час поспішати.

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024