Краса

ТОП-8 шампунів-скрабів для шкіри голови

Ти напевно знайома з такими засобами, як скраби для шкіри голови та, цілком можливо, що користуєшся ними у своєму догляді. Але чи знала ти, що існують гібридні продукти — шампуні-скраби? По суті, вони об’єднують у собі обидва засоби, завдяки чому є багатофункціональними.

З одного боку, вони прекрасно очищають шкіру голови та волосся від забруднень, себума і залишків стайлінгу, з іншого — забезпечують ефективну ексфоліацію, приплив крові до волосяних цибулин, покращують обмінні процеси та освіжають. Крім цього, безліч з них мають формули, які допоможуть позбутися лупи та супутніх їй неприємних відчуттів. З вісімкою класних шампунів-скрабів EVA Blog і познайомить тебе в цій добірці.

Цікаво на тему: Догляд за шкірою голови від А до Я

Скрабувальні шампуні — у чому їхні плюси?

Шампуні-скраби безумовно мають низку шанувальників. І неспроста. Поєднуючи в собі два популярних засоби для волосся, вони покращують стан шкіри голови та, як наслідок, якість локонів. Головні їхні переваги:

  1. Забезпечують глибоке очищення. Ці продукти мають у складі делікатні абразивні частинки, які допомагають видалити забруднення, змертвілі клітини шкіри та залишки засобів для укладки. Це сприяє більш чистій і здоровій шкірі голови.
  2. Покращують кровообіг. Масажні рухи під час використання шампунів-скрабів стимулюють приплив крові, що покращує надходження поживних речовин до волосяних фолікулів, сприяючи їхньому зміцненню і росту.
  3. Себорегуляція. Ретельне і глибоке очищення допомагає нормалізувати роботу сальних залоз, що особливо актуально для жирної шкіри голови. Шампуні-ексфоліанти можуть зменшити надмірне виділення шкірного сала і подовжити свіжість укладки.
  4. Профілактика та усунення лупи. Шампуні-пілінги механічно видаляють лусочки шкіри, а завдяки тому, що багато хто з них має активні компоненти проти лупи в складі, вони допомагають з нею впоратися та оздоровлюють шкіру.
  5. Підвищує ефективність подальшого догляду. Якщо ти використовуєш активні засоби в догляді за шкірою голови, вони працюватимуть краще на якісно очищеній шкірі.
  6. Об’єднують очищення та ексфоліацію. Використовуючи в догляді за волоссям шампуні-скраби, можна одночасно проводити обидві процедури, що дає змогу економити час.
  7. Більшість з них мають більш зручну текстуру. Порівняно з пастоподібними скрабами для прикореневої зони, шампуні-ексфоліанти більш рідкі та текучі, завдяки чому їх зручніше наносити та розподіляти по корінню. Для власників довгого і густого волосся це безперечно плюс.

Цікаво на тему: 15 найкращих засобів від лупи

Для чого варто ввести у свій догляд шампунь-скраб?

Отже, з основними перевагами цих засобів ми розібралися. А в яких випадках будуть особливо актуальні шампуні-скраби?

  1. Якщо хочеш домогтися глибокого очищення. Це важливо, якщо ти використовуєш стайлінг, з яким важко впоратися звичайному шампуню, а також якщо застосовуєш у догляді сироватки, маски та інші продукти для шкіри голови. Глибоке очищення чудово підготує шкіру і засоби працюватимуть ефективніше.
  2. Якщо шкіра голови швидко стає жирною. Термін «життя» укладки не перевищує доби та доводиться мити волосся щодня? Спробуй ввести у свою рутину шампунь-скраб, який нормалізує вироблення себуму та подарує відчуття свіжості.
  3. Якщо шукаєш ефективний продукт для боротьби з лупою. Багато шампунів-ексфоліантів мають у своїх формулах anti-dandruff компоненти, які допомагають позбутися цієї неприємності та вбережуть від рецидивів. А ще деякі з них можна використовувати в разі себорейного дерматиту та інших дерматологічних захворювань.

Важливо: Шампуні-скраби варто обережно використовувати за чутливої шкіри голови — вони можуть виявитися досить агресивними. Варто обирати тільки ті, які підходять для цього типу. Також краще відмовитися від скрабувальних продуктів у разі пошкоджень шкіри голови — подряпин, саден або запалень.

ТОП-8 шампунів-скрабів для різних завдань

CHI Power Plus Shampoo

Чи може безсульфатний шампунь глибоко очищати шкіру голови й при цьому стимулювати ріст волосся? Звичайно, якщо йдеться про CHI Power Plus Shampoo. Його склад вражає — у ньому містяться пантенол, гідролізований шовк та кератин, екстракти кропиви, перцевої м’яти, ромашки, лаванди, розмарину та календули. Шампунь-ексфоліант не тільки ефективно видаляє забруднення і залишки стайлінгу, а й забезпечує приплив крові до волосяних цибулин, посилює ріст локонів і гарно освіжає.

Цікаво на тему: 12 найкращих шампунів для жирного волосся

Шампунь-скраб Lapush

Скрабуючий шампунь від Lapush не тільки дарує ефективне і глибоке очищення, а й не пересушує локони та забезпечує легке розчісування. Бузсульфатна формула збагачена протеїнами кератину, які сприяють гладкості та еластичності волосся, а також екстрактами ментолу і кропиви, що мають заспокійливі, зміцнювальні та себорегулювальні властивості. Для дбайливої ексфоліації в шампуні використовуються гранули жожоба, які м’яко відлущують і стимулюють приплив крові до фолікулів під час використання.

Davines NaturalTech Detoxifying Scrub Shampoo

Для м’якого відлущування в Davines NaturalTech Detoxifying Scrub Shampoo використовуються гранули жожоба, доповнені подрібненими частинками кремнію, які дбайливо позбавляють від ороговілих клітин і ефективно очищають пори. Шампунь-детокс має в складі екстракт артишоку для антиоксидантного ефекту, а також ефірні олії коріандру, кардамону і м’яти, які наповнюють шкіру і коріння волосся корисними мікроелементами, заспокоюють і стимулюють ріст.

Vichy Dercos Anti-Dandruff Deep Purifying Shampoo

Потрібен ефективний продукт для догляду за жирною шкірою голови та боротьби з лупою, який можна використовувати хоч щодня? Придивись до Dercos Anti-Dandruff Deep Purifying Shampoo від Vichy. Піроктон оламін у його складі прибирає неприємні відчуття і допомагає позбутися лупи, саліцилова кислота і пудра з абрикосових кісточок видаляє лущення і глибоко очищає шкіру, а гліцерин пом’якшує і зволожує. Шампунь пройшов дерматологічні дослідження і підходить для шкіри з гіперсебореєю, а також має гіпоалергенну формулу.

Цікаво на тему: Зіпсувати за 7 днів: помилки в догляді за волоссям

L’Erbolario Shampoo Scrub

Скажи «Бувай!» жирності волосся та лупі з шампунем-скрабом L’Erbolario Shampoo Scrub. Маючи формулу без силікону та сульфатів, засіб має у складі олію коріандру, м’яти та чайного дерева, екстракти цитрусів і лаврового листа, піроктон оламін, а також каолін і перліт, який забезпечує м’яку очищувальну та відлущувальну дію. Використовуючи шампунь у своєму догляді, ти помітиш, як зникає ненависна лупа, зменшується вироблення себума і нормалізується гідроліпідний баланс, а волосся стає міцнішим і здоровішим.

Maxima Professional Vitalker Dandruff Shampoo

Високу ефективність проти лупи Maxima Professional Vitalker Dandruff Shampoo забезпечує багатий активами склад. У ньому міститься піроктон оламін, що має виражений антибактеріальний ефект, АНА-кислоти, що стимулюють оновлення клітин, а також олія чайного дерева і ментол, які загоюють і освіжають. А пантенол, алантоїн і екстракт солодки зволожують і заспокоюють подразнену шкіру.

Ptichkin Sad Detox

Поєднання морської та магнієвої солі, пудри евкаліпта і каоліну в складі Ptichkin Sad Detox делікатно видаляє забруднення й ороговілі клітини, забезпечуючи глибоке очищення та детокс-ефект. Ефірні ефіри цитрусів, м’яти та евкаліпта допомагають нормалізувати вироблення шкірного сала, а також дарують відчуття чистоти та свіжості. Екстракт розмарину і вітамін Е чинять антиоксидантну дію і допомагають утримувати вологу.

Цікаво на тему: Причини випадіння волосся і як із цим боротися

Miya Cosmetics SuperHAIRday

Як освіжити жирну шкіру голови? Обирай Miya Cosmetics SuperHAIRday. Засіб поєднує в собі шампунь, ензимний пілінг і скраб і гарантує класне очищення без пересушування. Формула збагачена дбайливим ексфоліантом папаїном, пантенолом для зволоження, а також екстрактами морінги, готу коли та водоростей, які насичують шкіру і волосся вітамінами, заспокоюють і тонізують. Продукт можна використовувати і як просто шампунь, і як скраб, і, попри класний ефект, його потрібно застосовувати не частіше ніж раз на тиждень.

А якими ексфоліантами для шкіри голови ти користуєшся у своїй рутині? Віддаєш перевагу багатофункціональним засобам чи не зраджуєш класичним скрабам і пілінгам? Ділися з нами в коментарях!

Читай також:

Останні

15 ідей, як провести дитяче свято вдома

У дитини День народження або з іншої нагоди планується сімейне свято з великою кількістю малечі?… Докладніше

Липень 5, 2024

Як видалити волосся на обличчі без подразнення

Незалежно від того, який метод використовується для видалення волосся на ніжній шкірі обличчя, поява подразнень… Докладніше

Липень 5, 2024

7 ідей садових меблів із піддонів

Хто б міг подумати, що звичайні дерев'яні піддони, які використовуються під час перевезення вантажів, стануть… Докладніше

Липень 5, 2024

Незвичайні рецепти домашнього морозива

Морозиво влітку – це самий кайф! Десерт, що дарує жадану прохолоду та насолоду, коли за… Докладніше

Липень 5, 2024

Вибираємо ліжко: на чому можна заощадити, щоби знизити ціну

Оновлення меблів — завжди удар по бюджету. Одна річ, коли покупки сплановані, і зовсім інша,… Докладніше

Липень 5, 2024

Що таке сперміциди і як ними правильно користуватися

Сьогодні існує чимало засобів контрацепції, серед яких можна вибрати найбільш підходящий і комфортний для себе… Докладніше

Липень 4, 2024