Категорії: ВолоссяКраса

Зіпсувати за 7 днів: помилки у догляді за волоссям

Шкіру голови і волосся можна розглядати як окрему екосистему, що живе своїм життям і за своїми правилами. Будь-які маніпуляції і будь-який зовнішній вплив позначаються на цій екосистемі і лишають свій слід. Кожного дня ми виконуємо звичні дії, не замислюючись над тим, як наш щоденний режим і звички впливають на здоров’я волосся. І нерідко шукаємо причини естетичних проблем не там, де слід, у той час як більшість з них лежить на поверхні.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Ми вирішили на простих буденних прикладах показати, як усього за 7 днів можна пошкодити зачіску через неправильний догляд. Тож давайте розберемо наші типові помилки і з’ясуємо, як правильно дбати про волосся, щоб один такий звичайний тиждень не став фатальним для ваших розкішних локонів.

Понеділок

Ваш робочий тиждень починається, як завжди, з поспіху. Ви спізнюєтесь і збираєтесь похапцем. На зачіску у вас лишається буквально 10 хвилин і ви припускаєтесь першої помилки.

Помилка #1. Неправильне миття і погане змивання.

Поспішаючи, ми забуваємо про дотримання техніки миття голови. Саме голови, а не волосся, оскільки наше першочергове завдання – очищення шкіри голови. Також існує велика ймовірність того, що через брак часу ви погано змиєте шампунь. Його залишки перешкоджатимуть нормальному перебігу обмінних процесів у волоссі і воно дуже скоро знову виглядатиме брудним.

Рішення:

За будь-яких обставин намагайтесь дотримуватись правильної схеми миття:

  1. Спіньте невелику кількість шампуню у долонях.
  2. Нанесіть спінений шампунь на прикореневу зону починаючи з потилиці і продовжуйте вспінювати, розподіляючи його по шкірі голови.
  3. Зробіть масаж голови. Помасуйте шкіру подушечками пальців впродовж 1 хвилини – так ви посилите кровообіг і живлення волосяних цибулин.
  4. За необхідності нанесіть шампунь повторно. Утворення густої піни є показником того, що волосся чисте.
  5. Ретельно змийте усі залишки шампуню проточною водою.

Вівторок

У вівторок ви маєте загальну нараду. Строгий дрес-код потребує не менш строгої зачіски і ви робите тугий пучок, перетягуючи волосся тугою жорсткою гумкою і скручуючи у тугий джгут. Наостанок фіксуєте зачіску лаком.

Помилка #2. Шкідливі зачіски.

Сильно стягуючи волосся, ви порушуєте нормальний кровообіг у шкірі голови і лишаєте ваші локони необхідного живлення. Тугі гумки стають причиною ламкості, а скручування розпареного, а тим більше вологого волосся у джгут пошкоджує його структуру.

Найбільше зло – це скрутити джгут з вогкого волосся, зверху нанести фіксуючий засіб з вмістом спирту, а потім вирішити досушити зачіску феном на максимальній температурі. Після такої процедури можете вважати, що ви спалили волосся. Спирт і високі температури – речі несумісні!

Вихід:

Робіть зачіски тільки на добре просушене волосся. Використовуйте м’які гумки або гумки у вигляді спірального дроту і не стягуйте волосся надто сильно. Такі зачіски, як пучок або коси, бажано робити злегка недбалими, щоб ваші локони «почувалися» вільно.

Цікаво по темі: Як підібрати догляд за волоссям в залежності від проблеми? Ідеї від Novex

Середа

Цього дня на вас чекає кілька зустрічей у різних частинах міста. В дорозі ви будете у головному уборі, тож вам необхідно зберегти об’єм зачіски. І тут ви припускаєтесь одразу кількох помилок.

Помилка #3. Неправильне сушіння і сушіння на круглу щітку.

У спробі надати зачісці прикореневого об’єму, ми нерідко сушимо волосся, спрямовуючи до коренів інтенсивний потік гарячого повітря під прямим кутом. В результаті шкіра голови пересихає і може виникнути лущення. А ще таким чином ви зневоднюєте волосяні цибулини і банально спалюєте волосся.

Інша помилка – це використання круглої щітки на вологому волоссі. Укладання феном і брашингом одразу після миття – це тортури для розпарених і вразливих локонів. Результатом може стати пошкодження структури волосся і його значна втрата, оскільки кругла щітка призначена виключно для укладки «на суху».

Вихід:

Використовуйте спеціальні засоби для об’єму, наприклад, гель-спрей Paul Mitchell Soft Style Soft Sculpting Spray Gel, мус для волосся Echosline EStyling Body Volume Mousse або бальзам для вкладання волосся Lakme K.Style Rings Style Control Curl Activator Balm.

Волосся сушіть під кутом 45 градусів, спрямовуючи потік повітря у напрямку його росту. Таким чином ви пригладжуватимете лусочки і не завдаватимете шкоди волоссю та шкірі голови.

Якщо ви не бажаєте травмувати ваші локони, використовуйте брашинг тільки на сухому волоссі.

Четвер

День видався морозним. Дорогою додому ви змерзли і мрієте тільки про одне – зануритися з головою у гарячу ванну…

Помилка #4. Гаряча вода.

Гаряча вода здатна пересушувати не тільки шкіру тіла і обличчя, а й шкіру голови, особливо в опалювальний сезон, коли повітря в приміщенні має надто низьку вологість.

Вихід:

Мийте волосся тільки теплою водою і у жодному разі не гарячою. Розпарене волосся надзвичайно вразливе, тому навіть після миття у теплій воді його слід змивати водою кімнатної температури, щоб охолодити.

Взимку використовуйте зволожувальні та відновлювальні засоби для волосся, на кшталт тих, що представлені у марки Markell:

Цікаво по темі: Як серія CP-1 від Esthetic House допоможе покращити стан волосся?

П’ятниця

Нарешті п’ятниця! На вечір у вас запланована зустріч з друзями. Часу на збори у вас обмаль, а виглядати хочеться на всі сто. Ви поспішаєте зробити легкі вечірні локони, але не встигаєте просушити волосся повністю, надто розігріваєте плойку і нехтуєте термозахистом.

Помилка #5. Агресивне укладання без термозахисту.

Укладання плойкою з високою температурою на вологе волосся, як і укладання гарячим феном – це пряма доріжка до зіпсованої шевелюру.

Вихід:

Уникайте перегрівання термоприладів. Максимальна допустима температура праски або плойки для вологого волосся становить 140 градусів Цельсія. На сухому волоссі можна застосовувати температуру до 200 градусів.

Знову ж таки, категорично забороняється використовувати термоприлади після обробки волосся лаком! Під впливом високих температур, спирт почне плавитися. Можете уявити, що при цьому відбуватиметься з вашим волоссям.

І останній момент – завжди перед гарячим укладанням застосовуйте термозахист. Ми рекомендуємо термозахисний спрей UNi.tec professional THERMO PROTECTOR, термозахисний спрей для укладки SYOSS або спрей з термозахистом John Frieda Detox & Repair Care & Protect Spray, який поєднує у собі термозахист і засіб для стайлінгу.

Субота

Вихідні тривають, і в суботу ви збираєтесь на вечірку. З цього приводу ви робите собі складну укладку і надійно фіксуєте усю конструкцію за допомогою декількох засобів. Робите ви це з усім ентузіазмом, так, щоб навіть найгарячіші танці до самого ранку не змогли зруйнувати ваш витвір. Після вечірки ви втомлена і лягаєте спати з усією цією красою на голові.

Помилка #6. Переобтяження волосся засобами для укладки.

Кожен засіб для фіксації волосся має свій темний бік. Гель погано вичісується, обтяжує волосся і призводить до його швидкого забруднення. Лак сильно пересушує волосся і провокує ламкість. Піна забиває пори і не дає шкірі голови дихати. Коли ці негативні ефекти накладаються один на одного, наслідки можуть бути невтішними.

Вихід:

Обирайте зачіски, які не потребують надсильної фіксації, а складні укладки залиште для особливих випадків. Уникайте одночасного використання декількох агресивних засобів для укладки, а також використовуйте тільки продукти перевірених марок. І намагайтеся все ж знаходити у собі сили, щоб привести волосся до ладу, перш ніж іти до ліжка.

Ми радимо надавати перевагу щадним засобам для стайлінгу, таким як спрей для волосся Taft «Експрес-укладка», текстуруюча глина для волосся got2b iStylers, гель-віск для волосся PROFIStyle Styling або лак для волосся SYOSS Flexible Volum з низьким вмістом спирту.

Неділя

У неділю ви нарешті згадуєте про свої багатостраждальні локони і починаєте терміново їх рятувати усіма доступними засобами.

Помилка #7. Нераціональне використання доглядових засобів.

Наше волосся і шкіра голови такі ж вибагливі, як шкіра обличчя і тіла. Вони так само потребують індивідуального підходу і планового догляду. Використовуючи засоби, які вам не підходять, ви ризикуєте отримати проблеми, які доведеться вирішувати вже зі спеціалістом.

Вихід:

Для повсякденного догляду використовуйте кондиціонер, маску або бальзам з тієї ж лінійки засобів, що й шампунь. Це не маркетинговий хід, а специфіка формули і складу продуктів того чи іншого бренду. Ми радимо звернути увагу на засоби Pantene Pro-V, оскільки марка має широкий асортимент і декілька ліній, серед який ви зможете обрати ту, яка підійде вам найкраще. Наприклад:

Не плутайте за призначенням бальзам та кондиціонер. Бальзам або маску ми використовуємо для живлення і лікування, кондиціонер – для об’єму і легкого розчісування. Ці засоби, на відміну від шампуню, наносимо тільки на волосся, приділяючи особливу увагу кінчикам – вони потребують живлення найбільше.

Звертайте увагу на склад засобів. Якщо ви маєте жирну шкіру голови, вам в нагоді стануть засоби, які містять рослинні компоненти, наприклад, екстракт зеленого або білого чаю. При сухості та лущенні допоможе пілінг з гіалуроновою або молочною кислотою. Чутливій і схильній до подразнень шкірі підійдуть засоби з пантенолом та ефірними оліями. Можна також звернутися до трихолога, щоб дізнатися, як доглядати за волоссям вашого типу.

Пам’ятайте, що такі проблеми, як лущення шкіри голови і лупа, мають різну природу і вирішуються у різний спосіб. Дуже часто достатньо самого лише зволоження і живлення, щоб позбутися неприємних симптомів.

Усі рекомендовані засоби ви зможете знайти у мережі магазинів EVA.

Тепер ви знаєте, як нешкідливі, на перший погляд, щоденні дії можуть позначитися на здоров’ї ваших локонів. Сподіваємося, що ви відкрили для себе щось нове і дізналися більше про те, як доглядати за волоссям, чого категорично не треба робити і які звички краще змінити.

 

Читайте також:

Останні

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024