ТОП кращих бальзамів для губ 2021 за версією EVA Blog

Тонка і чутлива шкіра губ потребує делікатного підходу. А все тому що на їх поверхні немає сальних залоз, а кровоносні судини розташовані дуже близько до поверхні. Губи швидко подають сигнал про «тривогу», наше ж завдання —  так само швидко розпізнати проблему і запропонувати потрібний бальзам. Сьогодні в Єва Блог говоримо про склади, формати і про кращі формули в різному ціновому сегменті.

Для чого потрібен бальзам для губ

Бальзами для губ потрібні як швидка та ефективна допомога. Їх завдання —  створити захисний шар. Такі засоби перешкоджають появі лущення і стягнутості, затримують вологу і захищають від руйнівних факторів:

  • застуди;
  • сухого повітря;
  • перепадів температур;
  • вітру.

Важливий момент: на постійній основі бальзами краще не використовувати, щоб не порушити природний процес регенерації та відлущування. Тому застосовують їх тільки за необхідності, а не кожен день.

Цікаво на тему: «Зимовий догляд за губами: зберігаємо пружність і попереджаємо сухість»

Особливості вибору бальзаму для губ

Обираючи догляд за губами, звертайте увагу на деякі нюанси.

Дивимося на склад і функції

Як оклюзійні — «запечатувальні» вологу компоненти — використовуються вазелін, бджолиний віск, ланолін, рослинні олії (ши, кокоса, какао, жожоба, кунжуту). Також формулу збагачують вітамінами, екстрактами лікувальних трав і охолоджувальними компонентами (камфора, ментол, перцева м’ята). Щоб уникнути алергічної реакції, краще вибирати засоби з нейтральною віддушкою. Серед загоювальних інгредієнтів — цераміди, алое вера, лінолева та саліцилова кислота. А бактерицидний ефект забезпечують ефірні олії евкаліпта і чайного дерева. Деякі засоби мають у складі SPF-фільтри, захищаючи ніжну шкіру від сонця.

Залежно від складу бальзами розрізняють за функціями:

  • зволожувальні запобігають виникненню сухості;
  • поживні допомагають у боротьбі з тріщинами і лущеннями;
  • відтінкові доглядають і надають легкий тон;
  • захищувальні від шкідливого ультрафіолетового спектра випромінювання.

Порада від Єва Блог: якщо звичний засіб перестав працювати, спробуйте замінити його. Можливо, наразі вашим губам необхідне не живлення, а зволоження чи навпаки.

Враховуємо формат

За консистенцією бальзами бувають:

  • твердими — форма помади-стіка або олівця;
  • кремоподібними — поміщені в невеликі баночки-шайби, наносяться на шкіру подушечками пальців;
  • рідкими — тюбик з аплікатором або кулькою, може бути прозорим або кольоровим;
  • масляні — розраховані на дуже суху шкіру губ, часто випускаються у форматі тюбика.

Цікаво знати: бальзам для губ можна використовувати не за прямим призначенням. Наприклад, для загоєння кутикули і запобігання утворенню задирок.

Вибираємо під сезон

Літо — час захисту від фітостаріннія. Тому звертайте увагу на наявність SPF-фактора і зволожувальних інгредієнтів. Для холодної пори року оптимальний склад з оліями.

ТОП бальзамів для губ у різних цінових категоріях

Carmex — справжня класика в сегменті унісекс-продуктів. У цьому легендарному жовтому стику ви знайдете і догляд, і захист. Запобіжить сухості і лущенню взимку, захистить від сонця влітку, піджививши шкіру губ вітамінами й оліями. Обов’язково знайдіть місце для бальзаму Carmex у своїй косметичці! Класична версія містить саліцилову кислоту, яка допомагає загоїти тріщини. Засіб можна нанести на ніч і вже вранці радіти ідеальним губам.

Цікаво на тему: «Знайомство з брендом: бальзами для губ Carmex»

Embryolisse Laboratories Comfort Lip Balm — історія про компроміс між доглядом і декоративними функціями. Бальзам-тінт відмінно зволожує, комфортно відчувається і делікатно відтіняє. Кремова консистенція буквально тане на шкірі, заповнюючи корисними компонентами. Миттєво приводить губи в нормальний вигляд, а образ у цілому робить яскравим.

Бальзам Nivea Сяйво перлин із ніжним ароматом розроблений за технологією Hydra IQ, яка забезпечує тривале зволоження. У комплексі із цінними оліями, вітаміном Е, екстрактами перлин і шовку засіб ефективно працює над тим, щоб ваші губи залишалися здоровими. Прослужить вірою і правдою, а значить замотивує спробувати інші продукти Nivea. Вони завжди з відгуком на індивідуальні потреби!

Lip Smacker Disney Princess — яскравий дизайн, вибуховий аромат і ніжне сяйво. Засіб навряд чи залишить байдужими прихильниць стилізованої косметики та ягідних солодощів. Такий бальзам підійде як презент маленьким фанатам героїв Дісней: порадує гарним оформленням, а бонусом подбає про ніжну шкіру губ у будь-яку пору року.

Eveline Cosmetics Total Action 8 в 1 — продукт, який за своїм функціоналом ні в якому разі не можна назвати звичайним. Гіалуроновий філер розкішний як плампер, але ефективний як аптечний засіб. Він одночасно працює у 8 напрямах, щоб запустити процеси регенерації, зволожити і змоделювати форму губ. Ще серед плюсів — розгладжує завдяки колагену у складі. Підійде і як основа під помаду, і як самостійний продукт.

ABOUT face Lip повинен бути під рукою, коли потрібно рятувати зневоднену шкіру губ. Цей бальзам із розряду «усе геніальне просто»: натуральний на 98% склад, екофрендлі-упаковка, ненав’язливий аромат і ніжна текстура. Швидко приводить до ладу потріскані губи, забезпечує шкіру вітамінами і корисними оліями. А перед нанесенням матових помад взагалі не замінний.

Artdeco Color Booster Lip Balm — цей красень у металевому футлярі вдалий для вечірнього мейку, коли догляд, об’єм і колір однаково важливі. Його фішка в тому, що відтінок проявляється протягом певного часу, а глянсовий фініш робить губи візуально більше. За живлення відповідають екстракт персика, олія абрикоса і тропічної рицини. А освіжаючий холодок дарує м’ята. Прекрасний у всіх сенсах!

Як би не мінялися тренди в макіяжі, константою на всі віки залишиться здоровий зовнішній вигляд. Доглянуті губи завжди збирають компліменти! Зачаровуйте своєю красою разом із продуктами на EVA.UA.

Останні

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024