Краса

Типи старіння: які бувають і як продовжити свою молодість

Усі ми старіємо однаково. Якби було все так просто… Як визначити свій тип старіння і ТОП найкращих антивікових доглядових засобів – ось чим я сьогодні з тобою поділюся.

Чотири основні типи старіння

Швидкість старіння шкіри залежить від стандартних факторів: харчування, спосіб життя, якість догляду за шкірним покривом тощо. Але, незалежно від цього, ти в будь-якому разі рано чи пізно зіткнешся з конкретним типом старіння. І краще, звісно ж, знати, з чим маєш справу, щоб одразу ж змінити підхід до своєї б’юті-рутини й продовжити молодість. Отже, які ж вікові пригоди нам готує шкірний покрив.

Деформаційний тип старіння

Це той самий випадок, коли ти в досить молодому віці (30-35 років) вже починаєш набувати рис досить зрілої людини. Деформаційний тип має кілька характерних рис:

  1. Обтяжена нижня третина обличчя (від носової перегородки до підборіддя). Незалежно від ваги, у таких людей завжди є друге підборіддя або ж яскраво виражений шкірний наплив (обвисання шкіри) від нижньої щелепи до області шиї.
  2. Набряклість. Одна з головних проблем при деформаційному типі старіння.
  3. Наявність зморшок маріонеток. Їх ще називають складки скорботи (глибокі зморшки від куточків рота й до підборіддя), і в цьому разі вони стають дедалі виразнішими з віком.

Також на обличчі може бути присутнім досить глибокий носогубний валик. У цьому випадку крім основного догляду, про який я розповім пізніше, потрібно обов’язково ввести у свою б’юті-рутину засоби для підтримки пружності шкіри.

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи та як її зупинити

Втомлений тип старіння

Досить підступний, оскільки його дуже часто плутають з деформаційним і неправильно підбирають антиейдж догляд. Але насправді вони дуже сильно різняться. По-перше, втомлений тип властивий людям з невеликою кількістю гіподерми (підшкірно-жирової клітковини). А по-друге, його чітко виділяють такі моменти:

  1. Кисетні зморшки. Так-так, наявність тих самих вертикальних складок хаотичної глибини та довжини над нижньою і верхньою губою.
  2. Втрата м’язового тонусу. Опущення кінчиків губ, а також зовнішнього куточка очей просто-таки роблять обличчя втомленим, що, власне, повністю відповідає назві цього типу старіння.
  3. Наявність загальних проблем зі здоров’ям шкіри. Пігментні плями, почервоніння, сухість, поява подразнень – це звична справа за втомленого типу старіння.

Форма обличчя набуває таких обрисів, ніби воно стікає вниз, однак при цьому може з’явитися набряклість у носогубній частині обличчя.

Цікаво на тему: 22 найкращі креми для жирної та проблемної шкіри

М’язовий тип старіння

Хоч би як це звучало, але він вважається найпривабливішим. Шикарний овал, ніяких набряків, куточки очей і губ дивляться вгору… Здавалося б, що може піти не так? Подивімося:

  1. Велика кількість мімічних зморшків. Такий тип старіння виникає при наявності гіперактивності м’язової групи на обличчі й зазначеного ефекту не уникнути.
  2. Зменшення гладкості шкіри. Причина вказана в першому пункті.
  3. Можуть з’явитися проблеми зі здоров’ям шкіри. В основному це проявляється у вигляді пігментних плям.

Попри те, що цей тип старіння виникає дуже швидко, його вираженість проявляється в досить пізньому віці, а початкові етапи не супроводжуються сильними змінами контуру обличчя.

Цікаво на тему: ТОП-5 процедур для відновлення пружності, живлення та зволоження шкіри

Дрібнозморшкуватий тип старіння

Гіподерма нормально розвинена, активність м’язів обличчя в порядку, але якщо у тебе суха шкіра, то 99,9%, що ти зіткнешся саме з дрібнозморшкуватим типом. Як він проявляється:

  1. Мімічні зморшки в ранньому віці. Вони дають про себе знати вже починаючи з 23-25 років.
  2. Текстура шкіри погіршується разом із загальним старінням організму. Чим ти старше, тим шкірний покрив стає все більш нерівним і грубим.
  3. Наявність проблем зі здоров’ям шкіри. Почервоніння, пігментні плями, подразнення та інші “принади” сухого типу шкіри починають проявлятися все більш виражено з віком.

Але набряків при дрібнозморшкуватому типі немає, хоч якесь полегшення.

Ну й звичайно ж, завжди є шанс зірвати джек-пот і зіткнутися з комбінованим типом старіння. Він може містити в собі кілька або всі типи, одночасно підкинувши чимало додаткових проблем у вигляді лущення, постакне, вугрів, комедонів та інших неприємностей.

Цікаво на тему: Антивікова косметика: сироватки, креми та інші продукти

Як продовжити молодість

Антиейдж догляд – наше все! А що ти ще очікувала тут побачити? Тільки я спеціально підібрала п’ять головних засобів, без яких ні про який якісний anti-age догляд не може бути й мови. Погнали ознайомлюватися.

Зволоження і гідратація

Думаю, тобі не варто нагадувати, що для здоров’я шкіри критично важливо щодня пити достатню кількість води? У зневодненого шкірного покриву шкірний бар’єр моментально слабшає і несприятливі зовнішні чинники із задоволенням починають робити свою брудну справу, прискорюючи процеси старіння. Склянка води, звичайно ж, не є суперменом у цьому питанні, адже без зволожувальних кремів, сироваток не обійтися:

  • у літній період віддавай перевагу більш легким, водянистим, гелеподібним консистенціям;
  • для зими, осені та ранньої весни краще підійдуть більш концентровані кремушки та сироватки.

Також не забувай, що зріла шкіра через вік сама по собі має ослаблений захисний шар епідермісу. Тому кераміди, олії та інші компоненти, що утримують вологу, – це головні складові поживних, зволожувальних доглядових засобів. Тобі здається, що крем недостатньо добре справляється зі зволоженням? Тоді озбройся зволожувальною сироваткою, наприклад, з гіалуроновою кислотою, і шкіра скаже спасибі.

Рекомендовані товари:

СПФ захист

Зима, весна, літо, осінь – наша шкіра цілий рік потребує захисту від сонячного УФ-випромінювання. Фотостаріння серед інших небажаних ефектів проявляється у вигляді пігментації, розширення судин, появи зморшок. Якщо ми говоримо про антиейдж догляд, то без кремів із сонцезахисним фактором його просто не існує.

Рекомендовані товари:

Антиоксиданти

Ці засоби запобігатимуть і боротимуться з утворенням вільних радикалів, а отже, вони беззаперечно входять до списку найважливіших компонентів, які потрібні для продовження молодості. Водночас антиоксидантний догляд не тільки якісно уповільнює процеси старіння, а й вирівнює тон, повертаючи шкірі сяйво.

Рекомендовані товари:

Пептиди

Це не тільки ідеальний варіант для догляду за судинною, а також чутливою шкірою. На відміну від кислот або того ж ретинолу, пептиди мають дуже низький подразнювальний ефект, чинять м’яку зволожувальну дію, активно відновлюють еластичність шкірного покриву. Я тобі рекомендую вводити у свій догляд пептиди, щойно ти помітиш перші ознаки старіння. Ефект не змусить себе довго чекати.

Рекомендовані товари:

Вітамін А

Похідні цього вітаміну, а саме ретиноли та ретиноїди, – це одне з найефективніших рішень для догляду за старіючою шкірою. Прискорюється цикл оновлення клітин, вирівнюється колір, повертається пружність і еластичність, зменшується пігментація, сповільнюється розщеплення колагену – це все дія проникнення вітаміну А в глибокі шари шкірного покриву. Якщо ти справді хочеш подовжити молодість і сповільнити процеси старіння, то без цього завершального засобу в нашому ТОПі 100% не обійтися.

Рекомендовані товари:

Обов’язково введи у свою б’юті-рутину всього п’ять гарненьких баночок з доглядовими засобами, а саме зі зволожувальним кремом/сироваткою, SPF, пептидами, антиоксидантами, а також вітаміном А. І хоч би який тип старіння тебе атакував, ти зможеш йому показати, хто тут ще сяє молодістю і, будь ласка, “зайдіть пізніше”.

А який твій ТОП засобів антивікового догляду? Обов’язково поділися з нами в коментарях і не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

 

Читайте також:

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024