Уяви собі затишний вечір на кухні, де аромат тушкованих овочів, морепродуктів і випічки огортає все навколо. Іспанська кухня — це ціла палітра смаків, де кожен рецепт просякнутий традиціями та колоритом цієї країни. Сьогодні ми пропонуємо тобі перенести шматочок Іспанії до себе додому та приготувати її традиційні страви, які варто скуштувати хоча б раз у житті: ситну паелью з морепродуктами, ароматний пісто манчего та легендарний мигдальний торт Сантьяго.
Цікаво на тему: Вечір французької кухні: готуємо рататуй, шукрут і профітролі
Якщо запитати, яка одна з найбільш впізнаваних і класичних страв Іспанії, безумовно, це буде паелья. Це смачне і ситне частування прийшло до нас із Валенсії, де спочатку готувалося у великих плоских сковорідках на відкритому вогні (завдяки чому й отримало свою назву, адже patella – це пательня іспанською).
У складі страви зазвичай присутні місцеві інгредієнти: рис, овочі, м’ясо або птиця. Такий собі плов по-іспанськи. Але з часом рецептура розширилася і почали з’являтися рецепти з морепродуктами, які особливо популярні на узбережжі. Ось його-то ми й будемо готувати. Щоправда, в дещо спрощеному, але зручнішому форматі, оскільки в оригінальних рецептах зазвичай використовують нечищені морепродукти та молюсків у мушлях.
Інгредієнти:
Цікаво на тему: Вечір мексиканської кухні: готуємо енчіладас, начос і флан на десерт
Приготування:
Ця страва чимось нагадує овочеве рагу або французький рататуй. Класичний пісто манчего родом із регіону Ла-Манча (той самий, звідки родом Дон Кіхот) і являє собою суміш сезонних овочів (помідори, кабачки або цукіні, цибуля і перець), тушкованих в оливковій олії. Чудовий рецепт для готування в домашніх умовах, адже нам не знадобляться ніякі екзотичні інгредієнти.
Спочатку пісто готували фермери, щоб насолодитися багатством літнього врожаю. Подавали його як самостійну страву або гарнір, а ще використовували в солоній випічці як начинку. У сучасній Іспанії його часто подають із яйцем (тут важливо, щоб жовток залишався рідким) і скибочками хліба, тому пропонуємо саме цей варіант.
Цікаво на тему: Вечір японської кухні: готуємо рамен, гьодза та бісквіт із TikTok
Інгредієнти:
Приготування:
Солодким символом Іспанії можна сміливо назвати ніжний мигдальний торт Сантьяго. Його, на хвилиночку, готували ще в середні віки. Назва десерту пов’язана з ім’ям Святого Якова (іспанською — Сантьяго) – покровителя Іспанії. Кажуть, що саме ним пригощали мандрівників, які приходили до міста Сантьяго-де-Компостела — місця поховання апостола, куди щороку приходили тисячі паломників.
Рецепт торта дбайливо зберігався впродовж століть і став особливо популярним завдяки простоті приготування та насиченому мигдальному смаку. Хоч з останнім доведеться трохи повозитися (мигдалеве борошно, на жаль, не купиш у найближчому супермаркеті), але страва однозначно варта того, щоб її приготувати.
Інгредієнти:
Цікаво на тему: Вечір грецької кухні: готуємо тіропіту, мусаку та кураб’єдес
Приготування:
Як бачиш, в іспанській кухні цінується простота приготування, але поєднання інгредієнтів обіцяють потішити твої смакові рецептори. Надихайся і влаштуй собі справжній гастротур до Лас Еспаньяс!
Читай також:
Сорочки та блузки – це базова річ гардероба, яка ідеально підходить для створення як офіційних… Докладніше
Іноді батьки навіть не помічають, як руйнують упевненість дитини простими фразами та нешкідливими, на перший… Докладніше
Соціальні мережі не перестають дивувати нас цікавими ідеями, які полегшують вирішення ряду побутових задач. У… Докладніше
Будь-яка дієта — це обмеження і чіткий контроль КБЖУ. Неможливо їсти все підряд, і при… Докладніше
Продовжуємо знайомство з топовими парфумерами сучасності. І тут, звісно ж, не можна обділити увагою одного… Докладніше
Іноді, під впливом певних вражень від пережитих ситуацій, ми можемо відчувати себе недостатньо впевненими, цікавими… Докладніше
Переглянути коментарі
Скупилася я значить на паелью з морепродуктами. Розібрала продукти на стіл подивилася на кальмара, криветки і мідії, пляшку вина… Заправила морепродукти соєвим соусом та лимоним соком, відкупорила вино і отака в мене вийшла паелья перший раз. Здругого разу все ж приготувала. Смачно!