Якщо набрид вічний колообіг макаронів/картоплі/гречки в меню і хочеться чогось небанального, цікавого і водночас не складного в приготуванні, саме час придивитися до мексиканської кухні. Вона не тільки про тако, буріто і текілу 😁. Тут є багато смаколиків, які стають популярними далеко за межами сонячної Мексики. І в Україні, зокрема.
Якщо не знаєш, з чого почати свої кулінарні експерименти, EVA Blog пропонує тобі 3 смачні рецепти з традиційним мексиканським колоритом: ситний енчічіладас, що чудово «залітає» на сніданок, обід і на вечерю, фірмова закуска начос з одним із найвпізнаваніших соусів гуакамоле, і, звісно ж, розкішний флан на десерт.
Цікаво на тему: Вечір японської кухні: готуємо рамен, гьодза та бісквіт із TikTok
Ця страва є однією з візитних карток Мексики. Вона частий гість у кожному домі та, звичайно ж, її подають у більшості ресторанів, як фуа-гру у Франції. У перекладі з мексиканської, енчічіладас перекладається буквально, як «з додаванням перцю чилі». Втім, якщо гострі страви — це не твоє, можна запросто пожертвувати цим інгредієнтом. Або обійтися меленим перцем, кількома краплями гострого соусу чи взагалі замінити його на солодкий болгарський перець.
По суті, енчиладас — це залиті соусом тортильї з начинкою (зазвичай це овочі, м’ясо або птиця), які запікаються в духовці під шаром сиру та зелені. Така собі мексиканська лазанья, але з іншою подачею і, звісно ж, характерними спеціями.
Цікаво на тему: 3 найкращі рецепти класичної запіканки
Інгредієнти:
Приготування:
Цікаво на тему: 5 страв української кухні: деруни, форшмак, крученики, вареники, лежні
Ну, це класика, з якою всі знайомі щонайменше за фільмами та серіалами. Тарілкою кукурудзяних трикутничків з мискою соусу в центрі часто пригощають гостей, але також його можна приготувати як снек до вечірнього кіномарафону. Доповнювати ми його будемо традиційним «зеленим» соусом гуакамоле, який у Мексиці використовують досить часто — і до м’ясних страв, і до овочів, і до закусок.
Цікаво: А ти знала, що у цієї страви є своє персональне свято — Міжнародний день начос? Відзначається воно щороку 21 жовтня, незадовго до Дня всіх святих (або Дня мертвих у Мексиці). До речі, якщо хочеш трохи більше дізнатися про цей день, подивися анімаційний фільм «Таємниця Коко». Душевна й атмосферна історія, яка до того ж принесла студії Disney два«Оскари».
Інгредієнти для начос:
Приготування:
Цікаво на тему: 5 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими
Інгредієнти для гуакамоле:
Приготування:
Важливо: Намагайся приготувати стільки соусу, щоб його можна було вкусити за один раз. Але якщо порцію не подужали, накрий її харчовою плівкою впритул, щоб обмежити доступ повітря і постав у холодильник — так гуакамоле можна зберігати 2-3 дні.
Подейкують, що колись флан до Мексики привезли іспанські конкістадори. Однак саме в південних краях Північної Америки цьому десерту надали особливу фішку, якою він відомий сьогодні в усьому світі, — карамельну «шапочку». Мексиканці, до слова, цим дуже пишаються і часто готують цю смакоту до свят.
Цікаво на тему: 7 рецептів десертів, які можна приготувати в домашніх умовах
Класичний флан має дещо спільне з французьким крем-брюле. Він теж являє собою ніжний молочно-яєчний крем із додаванням карамелі, але, звісно ж, спосіб приготування і смак у нього відрізняється. У флана є безліч варіацій (кокосовий, кавовий, сирний), але ми запропонуємо тобі базовий рецепт із ваніллю, на основі якого ти можеш експериментувати на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування:
Сподіваємося, наші рецепти надихнуть приготувати в цей вечір що-небудь таке, від чого всі домашні будуть у просто в захваті. А чи є у тебе улюблені рецепти мексиканської кухні?
Читай також:
Сорочки та блузки – це базова річ гардероба, яка ідеально підходить для створення як офіційних… Докладніше
Іноді батьки навіть не помічають, як руйнують упевненість дитини простими фразами та нешкідливими, на перший… Докладніше
Соціальні мережі не перестають дивувати нас цікавими ідеями, які полегшують вирішення ряду побутових задач. У… Докладніше
Будь-яка дієта — це обмеження і чіткий контроль КБЖУ. Неможливо їсти все підряд, і при… Докладніше
Продовжуємо знайомство з топовими парфумерами сучасності. І тут, звісно ж, не можна обділити увагою одного… Докладніше
Іноді, під впливом певних вражень від пережитих ситуацій, ми можемо відчувати себе недостатньо впевненими, цікавими… Докладніше