Якщо не знаєш, з чого почати свої кулінарні експерименти, EVA Blog пропонує тобі 3 смачні рецепти з традиційним мексиканським колоритом: ситний енчічіладас, що чудово «залітає» на сніданок, обід і на вечерю, фірмова закуска начос з одним із найвпізнаваніших соусів гуакамоле, і, звісно ж, розкішний флан на десерт.
Цікаво на тему: Вечір японської кухні: готуємо рамен, гьодза та бісквіт із TikTok
Ця страва є однією з візитних карток Мексики. Вона частий гість у кожному домі та, звичайно ж, її подають у більшості ресторанів, як фуа-гру у Франції. У перекладі з мексиканської, енчічіладас перекладається буквально, як «з додаванням перцю чилі». Втім, якщо гострі страви — це не твоє, можна запросто пожертвувати цим інгредієнтом. Або обійтися меленим перцем, кількома краплями гострого соусу чи взагалі замінити його на солодкий болгарський перець.
По суті, енчиладас — це залиті соусом тортильї з начинкою (зазвичай це овочі, м’ясо або птиця), які запікаються в духовці під шаром сиру та зелені. Така собі мексиканська лазанья, але з іншою подачею і, звісно ж, характерними спеціями.
Цікаво на тему: 3 найкращі рецепти класичної запіканки
Інгредієнти:
Приготування:
Цікаво на тему: 5 страв української кухні: деруни, форшмак, крученики, вареники, лежні
Ну, це класика, з якою всі знайомі щонайменше за фільмами та серіалами. Тарілкою кукурудзяних трикутничків з мискою соусу в центрі часто пригощають гостей, але також його можна приготувати як снек до вечірнього кіномарафону. Доповнювати ми його будемо традиційним «зеленим» соусом гуакамоле, який у Мексиці використовують досить часто — і до м’ясних страв, і до овочів, і до закусок.
Цікаво: А ти знала, що у цієї страви є своє персональне свято — Міжнародний день начос? Відзначається воно щороку 21 жовтня, незадовго до Дня всіх святих (або Дня мертвих у Мексиці). До речі, якщо хочеш трохи більше дізнатися про цей день, подивися анімаційний фільм «Таємниця Коко». Душевна й атмосферна історія, яка до того ж принесла студії Disney два«Оскари».
Інгредієнти для начос:
Приготування:
Цікаво на тему: 5 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими
Інгредієнти для гуакамоле:
Приготування:
Важливо: Намагайся приготувати стільки соусу, щоб його можна було вкусити за один раз. Але якщо порцію не подужали, накрий її харчовою плівкою впритул, щоб обмежити доступ повітря і постав у холодильник — так гуакамоле можна зберігати 2-3 дні.
Подейкують, що колись флан до Мексики привезли іспанські конкістадори. Однак саме в південних краях Північної Америки цьому десерту надали особливу фішку, якою він відомий сьогодні в усьому світі, — карамельну «шапочку». Мексиканці, до слова, цим дуже пишаються і часто готують цю смакоту до свят.
Цікаво на тему: 7 рецептів десертів, які можна приготувати в домашніх умовах
Класичний флан має дещо спільне з французьким крем-брюле. Він теж являє собою ніжний молочно-яєчний крем із додаванням карамелі, але, звісно ж, спосіб приготування і смак у нього відрізняється. У флана є безліч варіацій (кокосовий, кавовий, сирний), але ми запропонуємо тобі базовий рецепт із ваніллю, на основі якого ти можеш експериментувати на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування:
Сподіваємося, наші рецепти надихнуть приготувати в цей вечір що-небудь таке, від чого всі домашні будуть у просто в захваті. А чи є у тебе улюблені рецепти мексиканської кухні?
Куранти ось-ось почнуть бити, шампанське вже в келиху, новорічний плейлист готовий, а ти все ще… Докладніше
Будь-яка інакшість завжди сприймалася вороже, адже те, що незрозуміле, лякає. «Дивакуваті» підлітки опинялися поза поняттям… Докладніше
Зима – ідеальний час для розваг вдома і на свіжому повітрі. Особливо, якщо настали зимові… Докладніше
Якби нігті вміли говорити, вони б, швидше за все, сказали щось на кшталт: «Люба, досить чекати… Докладніше
Грудень у самому розпалі, і для когось це найпрекрасніший час, сповнений позитиву і передчуття чогось… Докладніше
Дерев’яна Змія вже зовсім скоро закінчить своє царювання, поступаючись місцем Вогняному Коневі. Пора підбивати підсумки… Докладніше