Для багатьох з Великодня починається весна. Не календарна, а та сама, справжня, коли ми остаточно прощаємося з холодами й починаємо нове життя. Напередодні Великодня сонце світить особливо яскраво, а вдома головним місцем стає кухня, де починаються приготування святкового меню для недільного застілля.
У кожній родині свої традиції пасхального столу. А якщо вдома є маленькі діти, ви можете урізноманітнити своє меню цікавими стравами, які, в першу чергу, сподобаються дітям. Проявивши трохи фантазії, можна зробити великодніх курчат з відварених яєць, спекти та прикрасити глазур’ю печиво у вигляді кроликів, кольорових яєць і ще знайти безліч ідей, що приготувати та як прикрасити звичайні страви.
Неодмінно залучайте до великодньої творчості дітей, тут для кожного можна знайти заняття. Малюкам молодшого віку можна запропонувати розмалювати великодній хліб або паску цукровими олівцями. А дітям старшого віку — довірити прикрашати паски, яйця, салати або інші не менш важливі завдання.
Цікаво на тему: Секрети ідеального сервірування столу
Традиційно найважливішою прикрасою святкового столу є паска — символ свята, що наближається, і найбільш очікувані ласощі. Ми підібрали для вас кілька цікавих і простих рецептів.
Ніжна, в міру солодка та дуже смачна сирна паска стане прекрасним доповненням вашого святкового столу як страва і як прикраса. Підготуйте наступні інгредієнти:
Переходимо до приготування:
Готову сирну паску можна прикрасити шоколадними яйцями, тертим шоколадом або іншим способом на свій смак.
Цікаво на тему: Великодні традиції: як провести свято з родиною
Неймовірно ароматна та смачна італійська паска схожа на традиційну українську. Чудовий рецепт для тих, хто бажає урізноманітнити святкову випічку, не відступаючи від традицій. Для цього вам знадобляться наступні складові:
Тепер покрокове приготування:
Готову італійську паску дістаємо з форми, охолоджуємо на столі, прикрашаємо помадкою або глазур’ю.
Щоб спростити приготування, можна просто закласти всі інгредієнти в хлібопічку і ввімкнути програму «Замішування тіста», щоб потім спекти паски в духовці, або «Солодкий хліб», щоб піч зробила всю роботу за вас.
Цікаво на тему: Красиві листівки та вітання з Великоднем
Ще один простий у приготуванні традиційний рецепт. Така паска виходить дуже пишною, м’якою, ніжною і, що важливо, зовсім не сухою. Якщо ви хочете приготувати на Великдень саме такі паски, тоді записуйте:
Готується пасочка нескладно, зараз ви у цьому переконаєтесь:
Якщо любите пекти в хлібопічці або мультиварці, можете приготувати олександрійську паску в них.
Цікаво на тему: Великодній декор: створюємо святковий настрій
Звісно, можна купити готову глазур в супермаркеті, але набагато краще приготувати її самим. Тим більше що варіантів дуже багато! Паски можна прикрашати розтопленим білим або молочним шоколадом. А якщо додати до традиційної білої помадки натуральний барвник (сік буряка, моркви або шпинату), можна зробити застілля особливо святковим.
Поширена проблема — коли глазур не тримає прикраси, тріскається та обсипається при розрізанні. Щоб зробити ідеально білу, еластичну й блискучу глазур, спробуйте такий рецепт з цукру та желатину. А інгредієнти беремо такі:
Що вам далі потрібно зробити:
Готово! Наносити таку помадку потрібно на остиглі паски. Зручно це робити кондитерським пензлем, але можна й просто ложкою.
Бажаємо вам Світлого Великодня та смачної паски!
Читайте також:
Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше
Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше
Жіноча сумочка – один з найбільш популярних аксесуарів, який підбирають дуже ретельно і з особливою… Докладніше
Що холодніше стає за вікном, то більше в нас прокидається бажання надати своєму будинку затишку… Докладніше
Упевнена, твоя стрічка в соцмережах теж забита вірусними відео, головним героєм яких є дубайський шоколад… Докладніше
Ласкаво просимо на сьомий тиждень! Час летить швидко, а твій організм щодня змінюється і працює,… Докладніше