Випікання печива — це прекрасна традиція, до якої можна і треба залучати всіх членів сім’ї. Адже спільне приготування ласощів створить святковий настрій, чарівну атмосферу та дозволить насолодитися товариством один одного. Ось кілька популярних в різних країнах рецептів різдвяної випічки. На її приготування знадобиться близько доби, але загальний час роботи — 40 хвилин і ще трохи на оформлення.
Купуючи продукти для тіста, не забудьте прихопити спеціальні формочки-фігурки, кондитерський мішок для цукрової глазурі, пекарський папір, прикраси.
Для цих німецьких пряників потрібні:
Бажаєте, аби пряники були «засмаглими»? Готуючи медову суміш, додайте в неї 2 ст. л. какао.
Приготування:
Прикрасьте готовий лебкухен глазур’ю.
Для приготування класичного печива потрібні:
Готуємо тісто:
Фігурне печиво товщиною 0,5-1 см випікається на середній полиці духовки 5-8 хвилин при t 200 °C. Вистигле печиво розмалюйте різнокольоровою глазур’ю на свій смак.
Інгредієнти:
Перед тим як замішувати тісто, просійте борошно та змішайте його з розпушувачем.
Приготування:
За 30 хвилин до формування фігурок дістаньте квадрати тіста з холодильника — нехай нагріються. Від плівки звільняти не треба, інакше тісто обвітритися. Виріжте печиво товщиною 1-1,5 см і випікайте в середній частині духовки, розігрітій до 180 °C, протягом 12-15 хвилин. Готове печиво не прикрашають глазур’ю, але якщо хочеться, то чому б і ні?
Рецептура і зовнішній вигляд заокеанських «сніжків» відрізняються від європейського печива. Щоб їх «зліпити», буде потрібно:
Перед замісом тіста борошно потрібно просіяти двічі, а потім, додавши сіль, кілька разів перемішати. Ядра горіхів прокатати качалкою або розбити до середніх шматочків.
Технологія приготування:
Поки кульки гарячі, потрібно обваляти їх ложкою в цукровій пудрі, а коли вони охолонуть, — повторити процедуру, перетворивши їх в мініатюрні «сніжки». Святковості додадуть прикраси: їстівні намистинки та сніжинки.
Збивайте міксером 10 хвилин: 250 г цукрової пудри з 1 білком великого курячого яйця, 1 ст. л. соку лимона, 2 ст. л. води (t 35-40 °C). Потім проведіть по масі ножем. Якщо все зроблено правильно, слід буде триматися 7 секунд. Маса рідкувата, слід зникає раніше? Додайте пудри, розчиніть її міксером. Глазур вийшла занадто густою? Чайна ложка води й міксер впораються з цією проблемою. Для створення потрібних кольорів використовуйте харчові барвники.
Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше
Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше
Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше
Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше
Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше
Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше