Правильний догляд за зубами: як вибрати зубну пасту та щітку

Не секрет, що ми спілкуємося з людьми не лише вербально, використовуючи слова та їхній зміст, але й невербально — за допомогою жестів, поз, міміки, у тому числі й усмішки. Вчені стверджують, що щира усмішка не лише викликає довіру та демонструє впевненість у собі, але й робить людину більш привабливою в очах оточуючих, допомагає досягти успіху в особистих та професійних справах. Тож у новій статі у EVA Blog ми вирішили поговорити про те, як подбати про здоров’я усмішки.

Час читання: 2 хвилини та одне яблуко 🍏

статья доступна на русском языке

Вибираємо зубну пасту

Ідеальним рішенням було б обрати правильну та хорошу зубну пасту разом із стоматологом, але найчастіше ми стикаємося з великими полицями в магазині та обираємо засіб за красою пакування, ціною та багатообіцяльними написами. А як щодо вибору з урахуванням стану зубів та ясен?

Чутливі зуби

Якщо під час вживання солодких, холодних страв у вас виникають больові відчуття, це говорить про стоншення в емалі та оголення дентину. Щоб запобігти неприємним відчуттям, вибирайте пасту для чутливих зубів: такі засоби містять спеціальні речовини, що покривають емаль захисним шаром або поступово впливають на нервові закінчення та притуплюють біль.

Наполегливо рекомендуємо звернути увагу на зубну пасту для чутливої емалі зубів і ясен Alfamed Sensitive. Бренд рекомендований асоціацією стоматологів України, відмінно зменшує рівень чутливості зубів, ефективно видаляє наліт, а також піклується про здоров’я ясен, запобігаючи їх кровоточивості. 

Зубна паста для чутливих зубів LACALUT Sensitive має у своєму складі фторид натрію та інші компоненти, що укріплюють структуру емалі та поступово зменшують неприємні почуття.

Ще одна паста для чутливих зубів без сульфатівMint Gel від органічного бренду Officina Naturae. Цей засіб діє одразу в кількох напрямках: укріплює поверхню зуба, знижуючи таким чином чутливість, освіжує дихання та оздоровлює ясна.

Цікаво на тему: Сліпуче: як відбілити зуби в домашніх умовах

Запалення ясен

Запідозрити появу запальних процесів у яснах можна за їхньою кровоточивістю. У такому разі спочатку потрібно поговорити зі стоматологом, щоб визначити причину цього стану, а потім обрати хорошу зубну пасту, що має протизапальну дію. До складу таких засобів окрім лікарських трав входять такі ефективні компоненти як хлоргексидин, бисаболол, алантоїн. Завдяки ним усуваються запалення, а тканини ясен відновлюються.

Коли терміново потрібно зупинити кровоточивість ясен і не допустити розвитку пародонтозу, слід обирати пасти, які дійсно працюють. Однією з таких є Alfamed Professional Anti-Parodontit Aktive. Засіб знижує кровоточивість ясен, знищує шкідливі мікроби, зміцнює зубну емаль, зменшує почервоніння і запалення ясен.

Засіб «Чутливість зубів та захист ясен» від Sensodyne не тільки ефективно очищує зуби від м’якого нальоту, але й містить антибактеріальні компоненти, що лагідно та делікатно турбуються про здоров’я ясен, уповільнюють розмноження бактерій.

Паста Sensitive Gums Gentle Mint від Marvis лагідно турбується про здоров’я ясен. Містить у складі алантоїн, пребіотики та гіалуронову кислоту.

Відбілювання

Існує два різновиди відбілювальних зубних паст: ензимні та абразивні. Перші діють за рахунок спеціальних ферментів (пірофосфати, полідон, бромелаїн, папаїн та інші), що розчиняють зубний наліт, не пошкоджуючи при цьому емаль. А от абразивні засоби містять у своєму складі дрібні часточки, що механічно видаляють наліт — це можуть бути такі компоненти як пірофосфат кальцію, карбонат кальцію, з’єднання алюмінію, кремнію тощо.

Для лагідного видалення нальоту та потемнінь з одночасним захистом емалі та її укріпленням вибирайте відбілювальну зубну пасту без сульфатів від Curaprox Be You. Має ефективну дію та не подразнює слизову оболонку.

Засіб Smokers Whitening Mint від Marvis стане справжньою знахідкою для курців, яких турбують не лише жовті зуби, а й запах. Діоксид кремнію та ксиліт у складі делікатно видаляють темні плями з емалі, не руйнують та не роблять більш вразливою.

Існує міф, що можна вибирати пасту по смугах на пакуванні. Нібито їх колір вказує на якість складу. Але насправді це лише контрастний маркер для конвеєра, де треба запаяти тюбик.

Цікаво на тему: Як часто можна користуватися відбілювальною зубною пастою

Якою має бути зубна щітка

З резиновими та перехресними щетинками, натуральні, синтетичні, електричні — яку ж щітку вибрати? Ось кілька підказок:

  1. Обирайте щітку із закругленими, а не гострими щетинками — вони менше травмують ясна.
  2. Якщо маєте чутливі зуби, обирайте якісну м’яку щітку. Але майте на увазі, що для ефективного очищення зубів потрібно робити це трохи довше, ніж зі звичайною щіткою.
  3. Для кращого очищення міжзубних проміжків обирайте щітку з перехресними щетинками.
  4. Якщо маєте проблеми з яснами, обирайте зубну щітку з резиновими щетинками по краях. Вони м’яко масують ясна.
  5. Стоматологи рекомендують обирати синтетичні зубні щітки, оскільки на натуральних швидше розмножуються бактерії.
  6. Якщо бажаєте отримати максимальне очищення, спробуйте електричну зубну щітку. Вона дає кращий результат, аніж класична.
  7. Під час вагітності зуби можуть ставати більш вразливими та чутливими. Бажано змінити щітку на м’яку по жорсткості.

Значний вибір якісних зубних щіток ви легко знайдете в асортименті бренду Dr.Morgen! В залежності від того, яку бажаєте по жорсткості, почати знайомство можна з наступних варіантів:

Цікаво на тему: Як заохотити дитину чистити зуби

Ще кілька порад від EVA Blog

Флос

Хороша зубна паста та щітка очищують відкриті поверхні, а от контактні частини зуба, що стикаються із сусідніми, лишаються забрудненими. Зубна нитка, або флос, допоможе ідеально очистити проміжки між зубами від нальоту та залишків їжі. До речі, в асортименті бренду Dr. Morgen ти можеш придбати якісну нитку не лише в стандартному пакуванні, а й у зручному форматі брелока, щоб мати під рукою навіть в офісі чи в гостях.

 

Щіточки для міжзубної чистки

Якщо в тебе зуби з брекетами або мають значні щілини між собою варто доповнити правильний догляд за ротовою порожниною спеціальними щіточками, які акуратно проникають у проміжки та допомагають видалити залишки їжі з важкодоступних місць. Також подібні девайси будуть актуальні під час вагітності, коли зуби стають дуже вразливими внаслідок гормональних змін.

Почати користування можеш з вигідною пропозицією від  Dr. Morgen:

Ополіскувач

Після використання зубної нитки в домашніх умовах ідеально прополоскати порожнину рота спеціальним ополіскувачем, що забезпечить свіжість дихання, очищення від залишків бактерій та профілактику стоматологічних проблем.

Народні засоби також пропонують швидкі способи освіжити подих:

  • пожувати листя м’яти;
  • прополоскати рот охолодженим настоєм ромашки й листя суниці;
  • змішати 3 краплі олії чайного дерева, 300 мл води й прополоскати рот.

Але для комплексного правильного догляду все ж краще використовувати спеціальні ополіскувачі з ефективним, збалансованим складом.

Цікаво на тему: Навіщо потрібен ополіскувач для порожнини рота

Домашнє відбілювання

Обидва різновиди відбілювальних зубних паст видаляють стійкий наліт від кави, чаю, тютюну та допомагають повернути зубам їхній природний відтінок. А якщо ваша емаль від природи має жовтуватий колір, то відбілити її можна в кабінеті стоматолога. З цією метою можна спробувати й відбілювальні процедури у домашніх умовах із засобами від 1CEBERG. Наприклад, олівець для відбілювання  містить пероксид карбаміду, що насичує емаль киснем та робить її світлішою, не травмує та не стоншує.

Якщо правильно, уважно та ретельно доглядати за здоров’ям зубів та ясен, можна попередити безліч стоматологічних проблем. І тоді, коли ви черговий раз прийдете на прийом, лікар лише похвалить вас за здорові зуби та ясна. Бажаємо красивої та здорової усмішки!

Читайте також:

Останні

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024