Мода

Як підібрати ідеальні жіночі сонцезахисні окуляри за формою обличчя

Вирушаючи за сонцезахисними окулярами в магазин, тобі не потрібно знати, яка в тебе форма обличчя, розуміти особливості поєднання дужок з контурами обличчя, а також думати, підійде тобі така рамка оправи чи ні. Перед тобою маса варіантів окулярів, дзеркало – міряй, вибирай. А ось якщо ти знайшла в інтернеті класні окуляри від сонця за приємною ціною, то тут починається суцільна лотерея. На фотографіях вони завжди виглядають круто й чудово сидять на моделях, але далеко не факт, що, купивши їх, ти не розчаруєшся.

EVA Blog зараз детально тобі розповість, як купити сонцезахисні окуляри відштовхуючись від твоєї форми обличчя.

@pauseonline

Як визначити свою форму обличчя

Є один простий спосіб: стати рівно навпроти дзеркала та обвести маркером відображення свого обличчя по контуру. Але, слухай… знайти маркер, переконатися, що він легко змивається й після секундного розуміння, яка форма твого обличчя, мити дзеркало. Та й не факт, що з першої спроби ти чітко виділиш контури обличчя. З помадою процедура буде не менш довгою. Як на мене, то надто багато зайвих рухів, враховуючи той факт, що в тебе в руках є розумний гаджет. Просто зроби селфі й обведи обличчя по контуру. Така функція є в будь-якому вбудованому редакторі фото, навіть завантажувати нічого не потрібно. Якщо сумніваєшся, що вийде зробити обведення контуру правильно, то скористайся авто виділенням.

Кілька порад:

  • щоб дізнатися свою форму обличчя за допомогою селфі, роби фото строго в анфас. Не нахиляй, не опускай і не повертай голову;
  • фоткайся як на паспорт – жодних емоцій і гримас;
  • при виділенні обличчя верхній контур веди по лінії чола, а не волосся.

Цікаво на тему: 5 модних зачісок на літо

Отже, обводь контур обличчя в такому порядку:

  1. Лінія чола.
  2. Опускаємося до вилиці.
  3. Далі до кута щелепи.
  4. Обводиш підборіддя.
  5. Повторюєш те ж саме на іншій стороні обличчя.

І щоб ти змогла придбати аксесуар, який пасуватиме тобі за всіма параметрами, EVA Blog підготував невелику шпаргалку.

Вибираємо сонцезахисні окуляри для жінок за типом обличчя

Для овального обличчя

Тут головне уникати якихось явних акцентів в окулярах, які можуть порушити пропорції твого обличчя. Наприклад, якщо ми говоримо про форму “авіатор”, то нижня частина рамки оправи не повинна занадто нависати на щоки. Також тобі не потрібні масивні окуляри з широкою або “випираючою” з боків оправою.

@rayban

@rayban

Для овальних контурів обличчя відмінно підходять практично всі окуляри, оскільки овал належить до універсальної форми. Просто при виборі звертай увагу на деталі:

  • лінія брів і верхня частина оправи повинні бути одним цілим;
  • занадто вузькі або широкі окуляри – не твій варіант.

Тобі точно відмінно підійдуть оправи з плавними закругленими обрисами різних форм. Дужки, розташовані низько, й великі оправи – дуже спірний варіант, який у більшості випадків обтяжує обличчя.

@rayban

Для круглого обличчя

Як би круто не виглядали круглі та квадратні оправи на комусь – це точно не твій варіант. Такі форми ще більше акцентують на чітко виражених контурах круглого обличчя та зроблять його ширшим на всі боки. Головне завдання – візуально витягнути обличчя й для цього ідеально підходить трапецієподібна та прямокутна форма оправи. На що слід звертати особливу увагу:

  • колір оправи. Віддавай перевагу виключно темним відтінкам. Чисто чорний колір – мастхев;
  • обов’язковий фактор – це симетрія оправи. Ширина завжди має бути відчутно більшою за висоту.

@rayban

Крім оправ у формі кола й квадрата тобі точно не підійдуть протисонцеві окуляри з такими характеристиками:

  1. Вузька оправа.
  2. Рамка, що закриває брови.
  3. Окуляри з різким обрисом кутів (особливо у вигляді різних геометричних фігур).

Окремі моделі авіаторів та вайфарерів мають просто шикарний вигляд на круглому жіночому обличчі, але тут потрібно особливо ретельно підходити до вибору. У випадку з авіаторами можна в підсумку отримати занадто круглу форму, а з Wayfarer – перебір з квадратом.

@randolphusa

Окуляри для квадратного обличчя

По-перше, акцентуй на ширині оправи – вона має бути трохи ширшою за найширшу ділянку обличчя. А по-друге, твоє завдання пом’якшити гострі кути обличчя, а не підкреслювати їх. Краплі (авіатори), “котячі” – прекрасний вибір. І не бери маленьку й ближчу до середньої за величиною рамку оправи, оскільки квадратне обличчя любить більші розміри. Уникай наступних моделей:

  • вузькі, маленькі оправи;
  • квадратні та прямокутні рамки, що мають гострі кути. Загалом такі контури краще не розглядати;
  • окуляри із занадто широкою оправою по співвідношенню до обличчя.

@carrera

@carrera

@ssavastore

Окуляри для прямокутного обличчя

У цьому разі найкращий вибір – це моделі з чітко вираженою горизонтальною лінією оправи. Але при цьому проходь повз занадто вузьких й маленьких оправ, оскільки вони максимально безглуздо виглядатимуть на прямокутному обличчі. За формою окулярів особливих переваг немає й вибір тут у тебе практично безмежний. Однак, не забувай про яскраво виражений горизонт рамки оправи, а значить класичні великі авіатори – точно мимо.

@redraveneyewear

@redraveneyewear

Окуляри для трикутного обличчя

У цьому випадку потрібно враховувати кілька нюансів:

  1. Перевернутий трикутник (грушоподібна форма, А-трикутник). Якщо у тебе широка щелепа й вузьке чоло, то авіатори підійдуть ідеально. Вони збалансують верхню частину обличчя з нижньою.

    @flag.eg

  2. Класичний трикутник (V-трикутник). Тут все навпаки – виразне вузьке підборіддя має яскраво виражений обрис на тлі широкого чола. Розглядай овальні оправи. Саме вони можуть скоригувати форму обличчя в потрібному напрямку та не робитимуть акцент на тих чи інших пропорціях.

@optic.line.subotica

Вузькі, маленькі, квадратні та прямокутні оправи, а також сонцезахисні окуляри з гострою нижньою частиною – не твій вибір.

Окуляри для ромбоподібного обличчя

Головний акцент, який повинен тебе хвилювати – це центральна частина обличчя. Тобі потрібно, щоб окуляри візуально її звузили, а верхня та нижня межа обличчя – розширилася. Для цих цілей відмінно підійдуть дві форми:

  • авіатори;
  • окуляри з квадратними лінзами. Але виключно закругленими.

@sunglasslabmx

@cromo.tienda

Не потрібно додавати гостроти обличчю прямокутними, квадратними й трапецієподібними протисонцевими окулярами з гострими кутами.

Цікаво на тему: 9 порад як доглядати за шкірою обличчя влітку

Усі поради, які ти щойно прочитала, не є непорушним правилом при виборі цього аксесуара. Головне, щоб тобі подобалося як виглядають окуляри на твоєму обличчі. І якщо ти, наприклад, кайфуєш від круглих сонцезахисних окулярів на своєму кругленькому обличчі – бери їх і ніякі більше.

@pastmidnightlabel

А ти теж вибираєш окуляри за формою обличчя? Чи у тебе інші критерії вибору? Обов’язково поділися в коментарях і не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була для тебе корисною.

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Вже давно,ні як не можу підібрати сонцезахисні окуляри.Але з вашими корисними порадами,цього року я точно буду красуватися з ідеальними окулярами🥰😎

Останні

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024